Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Lunne skrev 2019-01-29 11:39:51 följande:

    Vet inte hur jag tänker, fick i höstas förklarat för mig att jag med stor sannolikhet skulle behöva äta piller för att få ordning på ägglossning, och då behövde man boka tid tillsammans med mannen för att ta massa prover först o.s.v. En månad senare kom vi dit tillsammans, men då upptäckte läkaren att det tagit sig av sig självt (blev dock MA senare). Fördelen nu är att vi slipper hans prover, spolning, o.s.v. då det uppenbarligen är möjligt att få det att fungera mellan oss två, så sannolikt kan jag börja med piller direkt. Så det är det jag är inställd på egentligen, men kan inte släppa att det nu känns precis som veckorna innan det tog sig i höstas, så har lite hopp där.

    Jag trodde att PCO per definition var att äggstockarna ser ut på ett visst sätt (har ovanligt många äggblåsor, vilket påverkar hormoner), men det kanske inte är bara det?


    Får hoppas att den där känslan betyder att det är något. :) Men skönt att veta att du kan börja med piller annars.

    Jag fick exakt samma förklarat för mig när jag nyligen fick Provera utskrivet för att få igång min mens igen. De går inte vidare med ägglossningsstimulerande innan de även utrett min kille.

    Ja så är det nog. Men har fått för mig att jag nog har någon slags hormonell obalans eftersom min mens är oregelbunden (mer nu efter p-piller än innan jag började med dem).
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-01-29 16:33:10 följande:

    Även om det inte är PCO så kan det ju vara någon annan hormonobalans, har ni pratat om att göra en utredning?


    Precis! Ja vi ska se hur det går med att få igång mensen med Provera. Blir jag inte gravid inom ett par månader kommer vi göra en utredning.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-01-29 17:44:11 följande:

    Vaddå är så för vissa? Låter konstigt! Jag har ju läst att det finns dem som kan ha någon blödning före/efter äl och så. Kan vara i några dagar men att man blöder då och då eller när som helst kan väl inte vara vanligt? När det var som värst blödde jag väl i princip varje dag. Inte mycket alls då, men behövde ju binda. Min BM sa efter undersökningen att min slemhinna var väldigt tjock och att den liksom inte orkade hålla vikten längre. Kollade läkaren din slemhinna? Eftersom jag hade östrogendominans, sa läkaren, att Provera skulle hjälpa kroppen skapa en balans. Provera tillför väl progesteron och det lyckades väl min kropp inte med alls. Sök på Provera på Fass. Den har en mängd användningsområden och används även vid fertilitetskliniken när man även hjälper kroppen med äl. Har du ägglossning då?


    Jag fick helt plötsligt mellanblödningar i höstas, har aldrig haft det tidigare. Även jag fick testa Provera för att få ordning på cykeln. Känns som mina hormoner är/var i obalans.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-01-29 20:19:27 följande:

    Det är väl sannolikt så när nått sådant händer. Hoppas du får ordning på allt! Proveran funkar bra för mig iaf, men jag får rätt riklig mens i tre dagar och så 3-4 dagar lite mer lagom flöde. Men det tar jag hellre än ständiga blödningar.


    Det förstår jag verkligen! Min första blödning kom samma dag som jag slutade med Provera så jag tror att den kom ?naturligt?. Hittills är den som min mens brukar vara. För min del blir det intressant att se hur nästa blir.
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-01-30 09:45:41 följande:

    Var det i samband med att du slutade med p-piller? Jag fick också mellanblödningar några månader efter att jag slutade.


    Nej! Drygt ett halvår efter jag slutade och innan det hade jag haft flera cykler med ?normala? blödningar. Det enda jag kan koppla till det är stress.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-01-30 21:00:40 följande:

    När jag började med proveran tog jag dag 1 en tablett, sen fick jag någon matförgiftning o struntade i tabletterna i 2 dagar. Därefter var det som att vrida på en kran - det bokstavligt talat forsade blod ur mig. Helt sjukt var det! I flera dagar. Kunde inte ens resa mig upp utan att jag kände hur det flödade ur mig. Märkligt hur en liten tablett kan ha så stor påverkan. Fick snabbt rutin efter kur 2 (den egentliga kur 1) så du kommer säkert snabbt märka av resultat!


    Fy vilken upplevelse, hoppas jag slipper vara med om något liknande. Skönt att du snabbt fick in rutinen i alla fall. :)
  • Clemmentina
    jojjea skrev 2019-02-01 08:07:43 följande:

    Idag har mensen kommit igång ganska ordentligt men tempen ligger kvar lite ovanför cl. Hoppas att kroppen blir mer som vanligt efter denna mens i alla fall.


    Så jobbigt när kroppen inte beter sig som den ska. I min senaste cykel sjönk tempen först cd4. Men min temp liksom cykel har varit lite upp och ner de senaste månaderna.
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-01-31 13:38:49 följande:

    Yeay, bra läkarbesök idag :D

    Allt såg bra ut efter skrapningen och slemhinnorna såg ut att vara i vecka 3 av menscykeln, vilket stämmer med när jag tycker mig ha haft ÄL-flytningar. Jag fick letrozol utskrivet att ta från nästa mens, och provera ifall att mensen inte kommit på två veckor från nu. Innan jag ev. tar provera skulle jag dock kolla att jag inte är gravid med dubbla test, så än finns det hopp att inga piller behövs :) Och kommer mensen snart så känns det ändå helt ok nu när jag vet att kroppen kommit igång igen och vi kan tvinga fram ÄL i nästa cykel :)

    Kom när jag var där även på att jag nu för första gången sen augusti (några månader efter att jag slutade med p-ring) har gått drygt 3 veckor utan några som helst mellanblödningar, så även det känns på något sätt hoppfullt :)


    Härligt att höra! Skönt med lyckat läkarbesök och att veta hur du ska göra framöver samt att du inte fått mellanblödningar på ett bra tag.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-01 07:30:05 följande:

    Ja, det kanske testen borde men här på FL får man ju höra alla möjliga historier om när plusset kom. Hur känns det idag då? Ingen mens än? Jag känner absolut ingenting utöver det vanliga, Äl+9 idag. Hoppas att mensen (om den absolut måste komma) dyker upp tidigast på söndag. Vill åtminstone ha 10 dagars lutealfas.


    Håller tummarna för att den håller sig borta! :) Jag är på cd8 och tänkte börja med ägglossningstest på sön-mån.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-01 09:51:43 följande:

    Tack! Jag tvivlar på det dock. Alla som plussar verkar ju ha flera tecken. Förra cykeln hade jag värk i magen från äl till mens. Denna gången hade jag mkt ont runt äl, därefter har jag haft någon mindre värk. Annars inget. Konstigt att det kan vara så olika från cykel till cykel. Får mig bara att misstänka att min kropp inte riktigt är i fas än. Spännande med äl-tester nu! Hoppas på fina utslag! Du får uppdatera hur det går! :)


    Det är jättevanligt att inte ha några tecken innan bim så i min värld låter det positivt. :) Visst är det konstigt att det kan variera så. Hoppas också på utslag...lovar att uppdatera! :)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?