Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    KajsaLouise skrev 2019-02-16 10:35:06 följande:

    Du får hålla oss uppdaterade! Kanske var så att kroppen försökte släppa ägget, men inte lyckades och gör ett nytt försök snart! Ja, appen säger iaf på fredag den 22e. Har börjat med äl-tester och tempar på. Har blivit så förkyld men hoppas att det inte ska påverka nått! :)


    Kan mycket väl vara så. :) Ingen aning om förkylning kan påverka äggloseningen men oavsett har du ju några dagar på dig att blir bättre. Krya på dig!
  • Clemmentina

    Efter att tempen hoppat upp och ner den här månaden satte Fertility Friend nu ut ägglossning till förra måndagen (äl +7 nu isf). Vet inte om jag vågar tro på det. Tar jag bort att jag hade ägglossningsflytningar förra helgen tror FF inte att jag haft ägglossning. Får se vad som händer med tempen de närmsta dagarna.

  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-18 17:47:19 följande:

    Jaha?! Knepigt... Men du hade väl ändå lite känningar då? Fast jag förstår att du tvivlar... Det är ju som det är, går inte att påverka. Men man vill ju veta om det finns ens en gnutta chans! Börjar du med Provera nu då?


    Jag hade både värk i ena äggstocken och äggviteflytningar men om jag hade ägglossning borde ju tempen höjts tidigare. Kommer vänta någon dag till med Provera för att se vad som händer med tempen. Tänk om kroppen kunde vara lite mer förutsägbar. Hur går det för dig?
  • Clemmentina
    Grumpycavat skrev 2019-02-18 13:10:40 följande:

    Hej, 

    Denna tråden verkar vara något för mig, så jag hoppar in här. :)

    jag själv är 30 (Fyller 31 i år), och min sambo är 36. 

    Vi har försökt sedan juli 2017 (Mindre seriöst försök första året, men desto mer seriöst under 2018). 

    Vi har bestämt att vi kör på nu i 200% i 3 månader, därefter ska vi ta mod till oss och söka hjälp (Vi har blivit avvisade förut, fråga mig inte varför, för det vet jag inte). 

    Precis inhandlat en fertilitetsmonitor - sägs att den är bra (Men dyyyyr). Någon som har erfarenhet av att använda en sådan?

    Några andra tips för att absolut maximera (Redan köpt rosenrot + kosttilskott anpassat för planerad graviditet).

    Kämpa på allihop. 


    Välkommen hit! Åh fy varvad trist att bli avvisad...inte okej! :(

    Jag äter folsyra, d-vitamin (50 mcg har hört att det är bra för äggkvaliteten, omega3 och magnesium. Testade apiforce en månad men slutade då jag fick mellanblödningar.

    Håller tummarna att det blir något de kommande 3 månaderna! :)
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-18 19:41:19 följande:

    Ja det borde ju tempen gjort. Har du tidigare månader att jämföra med? Det har inte hänt nått liknande tidigare? Jag blir tokig på det här med tempning! Min temp är helvild, men kanske beror på förkylningen. Idag sjönk den som en sten igen och jag mår betydligt bättre. Hoppas på äl snart. Har fått en blinkande gubbe på CB ägglossningstest och stegring på de billiga stickorna. Har också äggviteflytningar. Tror ändå det är några dagar kvar. Så otålig! ;)


    Nej, men så har jag inte tempat så länge. :) Har inte kommit till det att jag kan se några mönster. Jag får helt enkelt avvakta.

    Det är inte ovanligt att tempen sjunker några eller någon dag innan ägglossning. Så det låter bra att den sjönk! :) Bra med stegring på test, blinkande gubbe och äggviteflytningar. Det blir nog ägglossning snart för din del!
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-19 07:55:05 följande:

    Aha, okej. Bara att vänta och se då...

    Låter ju positivt! Men jag vet ändå inte om jag litar på tempen. Vaknade kl. 5.25 idag. Tog tempen som visade 36.26. Vaknade sen när klockan ringde kl 6 och testade igen; 36.06. Ska inte tempen gå upp om man varit vaken? Jaja, jag överanalyserar säkert som vanligt. Hoppas på äl inom kort iaf :)


    Min temp gick ner idag så har nog inte haft ägglossning trots allt. Min temp gjorde exakt som din...jag mätte också med 30 minuters mellanrum och den gick ner istället för upp. Kan det vara så att tempen höjs när man går upp ut sängen men inte av att ligga vaken?
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-19 09:44:02 följande:

    Det lät ju inte bra. Så tråkigt! Men kör igång med proveran då. Så får du ta nya tag!

    Men va konstigt! Jag tycker jag läst överallt att det är så viktigt att inte röra sig ens i sängen för då börjar tempen gå upp om du är vaken. Och dessutom ska man mäta efter x antal timmars sammanhängande sömn... Jag har för mig att jag gjort nått liknande en annan gång men då var tempen högre vid andra mättillfället. Det är väl ingen exakt vetenskap det här. Kanske ska man bara inte mäta 2 ggr på raken eftersom det ger huvudbry ;)


    Ja precis, ska börja med Provera imorgon eller på torsdag.

    Kan nog vara så att man inte ska mäta mer än en gång varje morgon. Tempen kan nog både gå upp. Så har det varit för mig. Imorgon blir det bara en mätning. :)

    Du får uppdatera hur det går framöver!
  • Clemmentina
    dendrilopi skrev 2019-02-19 18:06:07 följande:

    Hej tjejer! Skrev i bim feb-tråden innan, men eftersom jag varit här och skrivit några gånger så ville jag bara rapportera. Plussade imorse på bim+1, ÄL+15, klart och tydligt! Känns helt fantastiskt, men direkt börjar man ju oroa sig att det inte kommer stanna kvar. Men ska ha positiv inställning! Är ju skönt att veta att det går över huvud taget.

    Skickar massor med positiva vibes till er och hoppas på plus för alla framöver!


    Åh vad roligt! Grattis!
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-20 19:39:14 följande:

    Hej på er! Ikväll fick jag en fast gubbe på CB advanced. Jag blev så glad så jag hoppade (lite knäppt jag vet) sen sprang jag och tryckte upp testet i ansiktet på sambon... Haha! Testade även med billigt test. Det var dock inte positivt så nu funderar jag på varför. Det var ju samma urin, men jag måste väl kunna lite på CB? En annan sak är att jag inte har ont. De två senaste månaderna har jag haft ont i en av äggstockarna vid positivt test. Magen har varit lite i uppror, spänd och hård och har känt lite molvärk men inget annat. Är det normalt att det skiljer sig åt från månad till månad vilken värk man har? Slutligen funderar jag även på om jag ska ta mina Provera-tabletter denna månad. I så fall ska jag börja ikväll, CD15. Jag skulle så gärna vilja få min äl bekräftad med tempningen och vet ju inte om Provera påverkar den. Har försökt få en tid på gyn men nästa lediga tid var först om en månad. Jag som ville ha svar på alla mina frågor nu :p


    Åh svårt! Har hört att många inte får positivt på billiga stickor men att CB digitalt har fungerat för en del.

    Spelar det roll om du väntar några dagar med Provera? Det är ju bara det att blödningen kommer några dagar senare?

    Håller tummarna för ägglossning!
  • Clemmentina
    Grumpycavat skrev 2019-02-20 21:18:46 följande:

    Ikväll åkte min syster in till BB.

    Så spännande, och förhoppningsvis kommer det en liten under natten.

    Åh vad jag önskar att det är jag som ska in på BB nästa gång :)


    Åh kul! Det hoppas jag med. :)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?