Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    KajsaLouise skrev 2019-02-06 12:24:16 följande:

    Ja faktiskt! Fick förlängd lutealfas den här cykeln och förlängd cykel. Ska bli spännande att se vad nästa cykel bjuder på för överraskningar! Hur går det för dig? Måste börja närma sig äl nu va?


    Hur blir det med tempen om jag börjar med Provera? Visst höjer dem temperaturen eftersom den innehåller något hormon som liknar progesteron? Ska ju börja 14 dagar efter mens med Provera. Skulle egentligen vilja avvakta tills jag vet (genom tempningen) att jag haft ägglossning. :) Tycker det känns som om ägglossning kan vara på gång då ena äggstocken molar lite men det skulle nästan vara för bra för att vara sant om ägglossning sker redan på fredag.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-06 19:49:41 följande:

    Jaa du, jag vet inte hur tempen påverkas.. Men borde ju höja tempen. Jag började ju tempa nån dag före äl och blev sjuk med feber några dagar efter äl så har ingen bra statistik. Började med proveran den 21 jan. Fick positivt äl-test den 22e jan. Den 23e jan var stickorna fortfarande starka med inte positiva. Den 24e sjönk tempen med 0.3 grader. Den 25e steg den igen. Den 26e likaså men då hade jag också sovmorgon... Jag skulle också vilja avvakta tabletterna till efter äl. Progesteron ska väl egentligen inte börja bildas förrän efter äl och om man har äl senare i cykeln kan ju lutealfasen bli kort eftersom proveran kommer framkalla mensen. Eller tänker jag fel? Nu har ju min äl åtminstone kommit på dag 2 med proveran men vad händer om äl inte kommer förrän på dag 5? Det känns inte bra...


    Jag tänker precis som du angående progesteron, Provera och lutealfas. Jag brukar ha cykler på mellan 35-40 dagar så det känns väldigt konstigt att börja med Provera en vecka innan ev ägglossning. Då blir ju lutealfasen bara ca 7 dagar. Jag kanske avvaktar lite och börjar några dagar senare än vad gyn sa. Det enda som händer är ju att blödningen ev kommer lite senare. Tack för din input! :)
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-06 21:14:33 följande:

    Ja med så lång cykel så är det väl bäst att vänta... Ringer jag till gyn och får tid ska jag fråga! Har en hel lista med frågor här hemma :)


    Bra med lista! Lätt att glömma en del annars. Du får gärna återkoppla vad de säger om Provera om du frågar det. :)
  • Clemmentina
    Elliee skrev 2019-02-06 23:19:42 följande:

    Hej tjejer!

    Hoppar in här jag också. Känner igen mig i så mycket av det ni skrivit. Jag är 34, sambon 32 och vi har försökt sedan oktober förra året. Vi planerade att börja redan förra våren men fick ta en ofrivillig paus maa att jag var tvungen att operera bort en cysta vid ena äggstocken. Läkarn sa efter operationen att cystan kan ha pajat min ena äggstock så ev har jag bara en som fungerar. Jag tempar varje morgon och kör med ÄL-tester. Hittills har det dock inte tagit sig. Har aldrig varit gravid tidigare. Är nu på ÄL+10 BIM-4 och inbillar mig en massa symptom :) Tog ett test i eftermiddags som var tokblankt. Har försökt ställa in mig på att det inte gick den här månaden heller men vet att jag kommer bli lika ledsen ändå. Tänk om man vetat detta alla år man trott man skulle bli gravid bara av att titta på en kille :)


    Välkommen hit! Behöver inte vara kört för att det var blankt nu...en del plussar först efter bim. Jag har hört att det inte ska påverka att bara ha en fungerande äggstock. En bekant fick två barn efter att ha opererat bort en äggstock pga. cysta. :)
  • Clemmentina
    FruW85 skrev 2019-02-08 12:28:49 följande:

    Dom ringde upp från gynakuten igår med tanke på mina hcg-prov. Det var bara 77 i måndags och hade sjunkit ännu mer ner till 27 i onsdags så inte konstigt att mina symtom var så svaga mot slutet..

    Det positiva är ju att jag i princip inte har något hormon kvar alls och kroppen alltså borde återhämta sig väldigt fort nu. Sist fick jag äl tre veckor efter jag slutat blöda och då hade jag ändå väldigt starkt streck på gravtestet när jag upptäckte mitt MA.


    Åh har tänkt på dig och undrat hur det går för dig. Ledsen att höra att det var missfall men som du skriver ändå positivt att kroppen återhämtar sig så fort.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-09 12:43:13 följande:

    Det kan ju såklart spela roll ja. Tack för din bild! Jag är nog också ganska lågtempad. När jag får 37.3 känner jag mig t.ex. väääldigt varm. När jag googlade hittade jag bara alla problem/sjukdomar man kunde ha om tempen var låg. Orkar inte läsa om allt det. Utgår ifrån att min temp är normal! Tack! Hoppas du mår bra idag!


    Jag har alltid haft låg temp. Ligger mellan 35,8-36,2 innan ägglossning. I natt sov jag dåligt. Vaknade först vid 4.30-tiden och hade då strax över 36. Vid 6.30 var den 36.27. För ett par dagar sedan låg jag runt 36.00 men nu när ägglossning förhoppningsvis är/kommer snart har den höjt sig lite. Tycker vi säger att det är normalt med låg temp.
    FruW85 skrev 2019-02-09 12:49:13 följande:

    Ojdå, har aldrig hört att det kan vara problem med låg temp..har haft det hela mitt liv och aldrig reflekterat över det. Ska nog inte börja googla på det hehe.

    Idag är det lite tungt(skrev som svar lite högre upp), men det blir ju bättre med tiden:)


    Åh känner med dig och förstår att det är tungt. <3
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2019-02-10 19:03:04 följande:

    Efter fyra dagar med spottings kom mensen idag..

    Hur gör ni andra för att hålla ut? Det här var det nionde misslyckade försöker och jag känner mig bara mer och mer övertygad att vi inte kan alls. Vill vara positiv och taggad men det tar stopp, jag tvivlar att jag någonsin kommer att få uppleva en egen graviditet.

    Går det att vänja sig? Förstår inte hur jag ska orka med detta varje månad!


    Åh vad trist! :( Tror inte det går att vänja sig helt. Men tillåt dig att vara ledsen och bryta ihop för att sen ta nya tag. Det är väl det att chansen ändå kommer snart igen som gör att en härdar ut.

    Min situation är lite annorlunda. Slutade med p-piller i januari förra året men jag har inte haft ägglossning så många gånger sedan dess och ser det därför inte som 13-14 försöket nu även om det ju är det.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2019-02-11 08:40:17 följande:

    Ja det är viktigt att få vara ledsen. Och jag vet också att det är hormonell till stor del, blir alltid bättre några dagar senare. Skulle dock önska att min man var lite bättre på att trösta, skulle nog gå lite lättare då.

    Har det blivit bättre alls med din äl? Låter hemskt att inte ens ha det, jag kan tycka det är jobbigt att ha äl på dag 25, måste vara väldigt frustrerande att det inte kommer alls ibland!


    Känner igen mig i det där med tröst. Min sambo pratar inte särskilt mycket om barn eller känslor öht. Verkar vara många som saknar stöd/tröst från sin partner, vilket ju är trist,

    Trodde jag hade ägglossning igår (äl-smärta och flytningar de senaste dagarna) men fick ingen ökning på tempen imorse. De gånger jag fått ägglossning har den kommit på ca cd22-25 och nu är det cd18, så det är bara att vänta och se om det blir något. Annars tar jag en kur Provera till samt skickar in papper för utredning.
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2019-02-11 10:45:44 följande:

    Tror att det är ganska abstrakt för männen, vi måste ju stå ut med allt fysiskt, ha mens mm.

    Hoppas att det var en äl nu! Och att det var det gyllene ägget så klart! :)

    Skönt att ha en plan också. Jag trodde att jag och min man har en plan men jag vet inte, känns inte som att vi är på samma sida riktigt. Vi har pratat om att boka tid men jag känner att jag är redo för ivf, han skulle kunna försöka minst ett halvår till.


    Ja, hoppas på ägglossning nu i dagarna jag med och att det syns på tempen då. Idag har jag haft molvärk mer än värk i äggstocken som jag hade i helgen.

    Det är så svårt när man inte vill samma eller när bara en är redo. Hoppas du får med din man på din linje. Vet inte om det är samma för er som för oss men här är det långa köer (om man inte söker privat). När min sambo hörde det tyckte han vi kunde söka så snart jag är redo.
  • Clemmentina

    Trodde verkligen på ägglossning i sön-måndags pga av ägglossningssmärtor fre-sön. Men ingen temphöjning (snarare sänkning ännu). Någon som haft känningar i äggstocken innan ägglossning?

    Jag har tidigare haft ganska långa cykler (38-40 dagar) så det är förhoppningsvis inte kört för ägglossning ännu då det ?bara? är cd20.

Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?