Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Citronsnickers skrev 2019-03-02 00:29:17 följande:

    Tack allihopa <3 nä, allt kändes precis som det gjort alla andra månader, förutom att mensvärken aldrig kom, och senare inte heller mensen haha. Denna månaden bestämde vi oss för att inte tempa, inga ÄL test, inga test förrän mensen är 3 dagar försenad, bara ha sex när vi känner för det oavsett om det kanske är ägglossning eller inte och det var nog det min kropp behövde. Att bara typ strunta i allt :)

    Jag bara skickade online till den kvinnohälsovården jag brukar ta cellprov på och där jag har fixar med preventivmedel, där finns mvc också. Närmsta tid där jag kunde utan att behöva ta ledigt från jobbet hade typ 5 lediga tider så då fick sambon välja det namnet som han tyckte kändes bäst haha. Gillar vi inte henne får vi väl byta :D


    Så härligt! Låter som slappna av funkade för er. Smidigt att ni kunde boka besök online.
  • Clemmentina
    Vasens88 skrev 2019-03-02 09:18:53 följande:

    Vi har försökt aktivt i över ett år nu. Kanske några missar vid äl pga olika saker. Har försökt få kontakt med en mottagning som gör utredningar, men de hade sådan kö att de inte kunde ta emot. Vad gör man då liksom, försöker söka hjälp men lyckas in. Hur går det för er?


    Samma för oss! Sjukhuset har 8-10 månaders väntetid här. Men det går i alla fall att ställa sig i kö. Sen går det ju att göra självs utredning privat (och remiss kan sen skickas till närmsta sjukhus) och på så sätt korta tiden lite. Det kostar ju en del, dock betydligt mindre än att göra ivf privat.
  • Clemmentina
    Vasens88 skrev 2019-03-02 09:31:19 följande:

    Okej, 8-10mån är länge. Särskilt när de har som krav att man ska ha försökt i ett år. O då behöva vänta ytterligare så länge. Det tär på en.

    När det är privat, är det då en privat gynmottagning du menar? Eller är det en VC som gör privata utredningar mot betalning?


    Håller med...det är så lång tid. :/ Jag menar privat gynmottagning.

    För egen del har jag haft en del strul med min cykel sedan jag slutade med p-piller så (privat) gyn gav mig en kur med Provera för att få igång den igen.

    För mig fungerar tempning bra, det är enkelt när man väl lärt sig. Försökte med ägglossningstest ett par månader men fick aldrig positivt och dessutom var det jobbigt.

    Jag äter folsyra, d-vitamin, omega3 och magnesium. Testade bidrottningsgele en månad men fick ingen effekt och nu senast Donaferty. Slutade dock med den senare eftersom jag inte har pcos (inte konstaterad iaf) då jag läste att den kan påverka äggreserven.
  • Clemmentina
    Grumpycavat skrev 2019-03-02 09:24:24 följande:

    Tjohoo, 

    Idag skiftade min monitor till MAXIMAL!.

    Detta bekräftar ju min tidigare tanke om att jag har en väldigt kort stegring, och min ÄL kommer något tidigare än jag tidigare trott. 

    Ikväll blir det till att åka av. :) (Om jag lyckas hålla mig vaken, sambon jobbar kväll), ååh så dålig tajmning. 


    Härligt!
  • Clemmentina
    Missempi skrev 2019-03-03 10:02:31 följande:

    Hej alla!

    Är på vårt 10e försök å har bim imorgon-7e. Enligt min planering den 6-7 och enligt NC den 4e, imorgon.

    Känns som mensen är på g! :/

    Jag har planerat gynbesök den 7e...så jag undrar om det är okej med mens, ser de om de skulle vara nåt fel eller behöver jag boka om? Alltså, stör mensen eller är det mest praktiskt jobbigt?

    Om jag hade tänkt på detta så hade jag bokat annat datum..haha.

    Tack för svar om nån som gått till gyn mitt upp i mens? :)


    Jag har inte gjort det själv men frågade en gång. Ska inte vara något problem utan mest opraktiskt.
  • Clemmentina
    Grumpycavat skrev 2019-03-03 08:52:37 följande:

    Jag lyckades hålla mig vaken igår, och jag och sambon fick till en trevlig avslutning på dagen. :) 

    Monitorn säger fortfarande maximal idag, så det får bli en svängom ikväll också. 

    Usch vad jag egentligen hatar att "Ligga på schema" men som tur väl är så är det ju en trevlig aktivitet iallafall. 

    Sen är det bara att hålla tummarna, och vänta. 

    Någon som har bim i dagarna? 

    Alltid roligt att ha några att hålla tummarna för. 


    Perfekt! :) Håller med om att det är jobbigt schemalagt sex. Min sambo är inte alls intresserad då.

    Jag har också bim i veckan, förmodligen fredag. Tempen gick upp ytterligare idag och jag inbillar mig massor av symptom men de kan lika gärna bero på Proveran jag ätit. Får se vad som händer med tempen och dem framöver.
    KajsaLouise skrev 2019-03-03 09:27:23 följande:

    Härligt! :) Ja men visst är det tråkigt att ligga på schema! Sambon o jag myste till det helt spontant igår kväll, det kändes så mycket trevligare än för ca 2 veckor sedan när det mer bara skulle göras. ;) Hoppas det blev en liten bevis för er igår nu då! Eller idag för den delen!

    Jag har bim nästa vecka nån gång, tisdag/onsdag kanske. Jag har dock redan gett upp. Tempen har hoppat upp och ner och jag har vaknat och mätt på helt fel tider. Har också drömt så mycket konstigt både natten till igår och idag, tempen har nog stigit på grund av det. I natt kändes det som om jag var vaken fast jag sov. Vet inte om jag faktiskt varit vaken en stund när jag tempade. Hur som helst, de enda två dagarna den varit lite hög så anser jag den inte tillförlitlig. :/ Det ser inte positivt ut! I förrgår kväll men främst igår kom även den där känslan av att mensen är på igång. Vill du hålla tummarna får du gärna göra det men jag tror du måste hålla dem riktigt superhårt och kanske rent av slänga in en bön till högre makter också ;)


    Åh vad svårt det där! Jag sover också jätteorolig. Vaknade ett par gånger i natt och drömde. Tempen steg ytterligare vilken nog beror på det. Dock är den fortfarande rejält hög. Har flera symptom men känns som det kan bero på Provera eller rent av vara inbillning. Jag tänker nog testa på ons/tors om tempen fortsätter vara hög och om mensen inte kommer innan. Hur tänker du göra?
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-03-03 11:33:03 följande:

    Åh så spännande! Vad är det för symtom? Du har ju ändå haft en blödning också. Det låter ju lovande allt! :) Jag mår illa då och då men bara väääldigt korta stunder (några sekunder) då det kommer över mig, men det tror jag är Proveran för så har det varit även tidigare månader och det är ju en biverkning. Ska du vänta så länge alltså, jag som är så nyfiken på hur det ligger till redan nu ;) Heja dig! Jag är helt övertygad om att min mens kommer och att det sker före bim, så jag inväntar bara den tror jag. Tog ju sista tabletten igår, så nu finns inget som stoppar den.


    Lätt illamående igår morgon och imorse, bröstvårtor som ömmar och är mer styvna än vanligt, lätt molvärk som kommer och går, höjd temp. Allt detta kan ju bero på tillskott av progesteron (eller vad det nu är i Proveran). Det är väl typ det! Jag är vad det verkar bara på ägglossning +9 (förutsatt att jag hade ägglossning då) så ju längre jag väntar desto bättre är det. Tog sista tabletten Provera idag. Blir spännande att se på tisdag vad som händer med tempen! Hur lång tid efter sista tabletten har du fått en blödning tidigare månader?
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-03-03 13:45:59 följande:

    Bara illamående på morgonen? Låter ju spännande! Jag har fått det då och då under dagen, särskilt på jobbet precis innan man ska äta lunchlådan. Bara kommer och jag tror jag ska spy, men det går över lika fort som tur är. Spännande med många symtom! Nej jag förstår ju att du väntar, det är ju tidigt än! FF säger att jag är på äl+10 trots alla låga temperaturer. Men har verkligen känslan att mensen är på g. De första kurerna kom mensen på 3e dagen efter sista tabletten, men de senare har gått lite längre tid, nu senast på dag 7.


    Det är lite spännande men samtidigt är det så lätt att känna/inbilla sig saker. Just nu känner jag mig bara lite tung i magen. Jag har varit skengravid förr så symptom är inget jag litar på! Konstigt med ditt illamående som kommer så plötsligt. Hoppas det är ett gott tecken! Illamående är dock en vanlig biverkning av Provera så antar att både ditt och mitt kan bero på det. Blir en spännande vecka för att se vad som händer! Tänk om man kunde snabbspola lite...
  • Clemmentina
    Grumpycavat skrev 2019-03-05 08:32:13 följande:

    Nä alltså, jag har nog redan gett upp denna månaden. 

    Fick bara till den 1 gång under mina "Maximala" dagar. Och jag är så trött på min sambo ibland alltså. Han fattar liksom inte att det gäller att ligga i under en kort kort period, ibland så kort som under 24h. 

    Min andra "maximala" dag valde han att sega sig från jobb och dricka några öl med jobbarkompisarna. Detta resulterade i att jag såklart somnade. Blir så trött. 

    Han kan liksom dricka öl med polarna 26 av 28 dagar, men det var tydligen JUST den dagen som var allra viktigast. Suck. 

    Hur är era män? Är dom med på tåget och fattar hur det fungerar, eller är dom lika disträ som min? :) 


    Åh, kan relatera! Min sambo är rätt ofta för trött för att ha sex när jag tycker det är lämpligt. Han har det ganska stressigt på jobbet så jag förstår ju honom men tror inte heller han riktigt fattar.

    Men fick ni till det en gång under dina fertila dagar kan det ju gott och väl räcka. :)
  • Clemmentina
    Ölandstoka skrev 2019-03-04 13:24:41 följande:

    Nu har jag bokat tid för utredning. Känns läskigt men skönt, hoppas att jag kan hantera mens bättre nu när jag vet att hjälp kanske är på väg. Eftersom jag inte tror att de kommer att hitta något så hoppas jag att vi kan få ivf ganska omgående. Är rädd att de ska säga att vi ska försöka ett halvår till. 11 april, bara en dryg månad kvar! Var tvungen att babbla av mig, blev lite adrenalin nu :)


    Åh vad skönt! Kan tänka mig att det kommer kännas/känns bra att ha tagit steget och som KajsaLouise lämna över bördan till någon annan. En månad går fort, skönt att väntetiden inte var längre än så. Hoppas på en bra och smidig process framåt för er!
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?