• Anonym (Malin)

    Vilja om kejsarsnitt

    Ignoramus skrev 2019-01-08 15:07:18 följande:

    Varför valde du kejsarsnitt då, om det var så hemskt?


    Alla får inte ynnesten att välja bort det kanske?
    Min stora skräck vid mina förlossningar var att det skulle sluta i ks. Verkligen min stora skräck!

    Istället för att hetsa upp mig gick jag bl a en profylaxutbildning, något jag rekommenderar alla.
    Födde med endast bäckenbottenbedövning första gången och helt utan smärtlindring andra. Det gick toppenbra och jag har bara fina minnen.

    Ska inte ha fler barn men om så vore fallet så skulle jag definitivt välja vaginalt.

    Min ärliga mening är att ks utan medicinsk grund inte borde utföras.
  • Anonym (Malin)
    Ignoramus skrev 2019-01-08 16:07:15 följande:

    Och en vaginal förlossning hade känts som ett djävulskt övergrepp på mig och min kropp, så jag är jävligt glad över att de tillåter ks av humanitära skäl.

    Min anledning går inte att bota med en profylaxutbildning. Och det blir onekligen lite märkligt om du ska bestämma vad som ska vara tillåtet och inte.

    Mitt snitt gick toppenbra och jag har bara fina minnen av det med.


    Fast vaginal förlossning är det naturliga sättet att föda, som är bäst för både mor och barn om inga andra risker/tillstånd existerar eller tillkommer.
  • Anonym (Malin)
    Anonym (Kejsarsnitt) skrev 2019-01-08 16:10:38 följande:

    Till er som faktiskt förstår mig och bryr sig så vill jag tala om att Aurora-barnmorskan förstod mig till 100% om min rädsla för ändtarmsskador. Främst eftersom jag redan har en så skadad tarm. Det var ingen tvekan utan hon skulle så fort som möjligt boka in mig till en läkare för att prata om kejsarsnitt. 

    Jag var otroligt nervös och rädd innan men nu känns allting mycket bättre. 
    Ni som skriver spydiga kommentarer vet uppenbarligen inte vad Ulcerös Kolit innebär för kroppen, och speciellt inte en aktiv Ulcerös Kolit. Att min ändtarm är trasig är min läkares egna ord och om jag spricker så mycket eller får andra skador i ändtarmen så kan det betyda att jag kommer läcka avföring hela tiden. Både avföring, blod och slem när jag har mina skov. 
    Vi kvinnor borde stötta varandra och inte trycka ner varandra och säga det ena och det andra. Blir lite ledsen faktiskt men ni/du som skrev att jag inte har någon aning om vad jag pratar om, har själv ingen aning vad UC innebär och hur min tarm ser ut inifrån och vad jag utsätter mig för genom att genomgå en vaginal förlossning. 


    Fast i din ts skrev du inget om din sjukdom, mitt svar är baserat på det som stod i ts.
    Med din diagnos hoppas jag också att du blir beviljad ett snitt.

    Sedan vad vi kvinnor bör inte inte bör är en annan fråga, och jag stöttar inte dem som kräver snitt utan medicinska orsaker eller risker. 
  • Anonym (Malin)
    Ignoramus skrev 2019-01-08 17:31:42 följande:

    Jo, men jag är inte så dum att jag förnekar riskerna. Man ska vara medveten om riskerna vid båda alternativen. Och sannolikt vet jag mer om kejsarsnitt än profylaxtanten, då jag till skillnad från henne har genomgått ett.

    Andningen gör säkert skillnad, men hade den varit naturlig hade hon inte behövt lära sig den.


    Och jag har förlöst med profylax två gånger, så sannolikt vet jag mer om det än du kejsarsnittstanten.

    Du kan ha god nytta av profylaxen även under andra smärttillstånd.
    Andningen påverkas även vid andra tillstånd, damen lilla.
    Vet du något alls om profylax? 

    Du måste vara den enda som inte ser det naturligt att andas! Flört
  • Anonym (Malin)
    Ignoramus skrev 2019-01-08 17:59:57 följande:

    Ok, jag kände iofs i princip ingen smärta så jag vet inte hur användbart det är för mig, men... Profylaxtanten VILLE föda vaginalt, det är väl hela skillnaden i det här fallet. En andningskurs hade inte hjälpt mig. Psykologsamtal hade inte hjälpt mig. För min anledning är inte botbar, den är vad den är och det kan ingen göra något åt.

    Operationen var inte i onödan. Risken är jag medveten om men är villig att ta. Om det bara blir det här barnet så tycker jag fortfarande det var värt det, för nu fick jag åtminstone ett barn. Och tro mig, vi läser på. Vi vet vad vi ger oss in på.

    Hehe alla jag känner i alla generationer har fått ordentliga skador eller blivit traumatiserade. Alla utom två. Det är inga vackra siffror, och betydligt högre än dina 4%. Maximal (statistiskt osannolik) otur eller en eftervård som inte lyckas fånga upp alla? Jag vet vad jag tror.


    Operationen var lika onödig som skönhetsoperationer
    Du klarar dig bra utan, det är bara onödiga kostnader. Till skillnad mot skönhetsop så belastar du skattebetalarna. Men det bryr dig dig väl inte om antar jag.

    Ja, och då menar jag vid en normal förlossning. Vid ev komplikationer är jag absolut inte mot snitt. Men bara vid komplikationer.

    Det är lätt att kräva av andras pengar... 
  • Anonym (Malin)
    Ignoramus skrev 2019-01-08 18:20:18 följande:

    Nej, men om det hade varit naturligt hade kroppen vetat det automatiskt utan någon kurs... Hoppas VERKLIGEN inte att du tog bilen till något sjukhus inför din förlossning, det om något är ju sci-fi!!


    Lite underhållande iaf att du har så svårt för det naturliga. Tungan ute
  • Anonym (Malin)
    Ignoramus skrev 2019-01-08 18:32:48 följande:

    Amen herregud, ska vi skamma alla som får komplikationer nu också efter att prompt ha insisterat på en vaginal förlossning men sen måste akutsnittas! De kostar ju pengar dubbelt upp, vilken satans belastning på samhället. Det är väl bara bra om vi kejsarsnittade inte kan ploppa ut lika många barn som er, så har vi reducerat klimatpåverkan otroligt mycket och så är vi kvitt på det viset.

    Tack på förhand förresten för att ni kommer bidra till momsen på inkontinensblöjor! Ni gör ett bra jobb!!

    Det handlar om några få tiotusen extra jämfört med en problemfri förlossning - en totalt obetydlig summa i sammanhanget. Våra respektive barn kan i slutändan komma att kosta samhället flera miljoner - eller vara en ren vinstaffär.


    Nej, vi ska inte skamma dem som får snittas pga komplikationer. Det har jag ju redan skrivit flera gånger.
    Du får nog läsa om mina kommentarer.
    Och så behöver du inte svära, jag förstår vad du menar ändå.

    "Ploppa ut"? Du, jag förstår att du håller på att koka över pga  din ilska när du inser att (bl a) jag har rätt och att du har fel.

    Vad är det för fel på dig? 

    Tack och hej, jag lägger inte energi på personer som inte klarar att diskutera sakligt. Jag klandrar dig inte för det, du kan säkert inte hjälpa det.

    Kjamiz
  • Anonym (Malin)
    Anonym (Sarah) skrev 2019-01-08 19:28:30 följande:
    Tur att du inte har någon talan.

    Du har nämligen ingen aning om vad du pratar om.
    Det är klart att jag har.

    Du kommer in och dissar mig, vad är ditt bidrag i diskussionen?
  • Anonym (Malin)
    Anonym (trött) skrev 2019-01-08 19:47:56 följande:

    Men vad är då en komplikation? Alltså om mamman inte kommer må bra under förlossningen så kommer komplikationer uppstå. Även psykiskt lidande är en komplikation. Hur skulle du känna dig att i det ögonblicket som ska vara så fantastiskt fint när man får upp sitt barn så känner man avsky istället? För det gjorde jag. Tog mig jätte lång tid att anknyta till barnet pratade tillochmed om adoption för att jag rent ut sagt avskydde det och vad det gjort mot mig. 


    Jag bad om snitt just pågrund utav förlossningsrädsla. Men blev påtvingad en vaginal födsel med just en sååå fantastisk profylaxtant. Själva födseln gick väl helt okej. Sprack lite antagligen inte värre än andra. Men allt kändes så fel. Och det var flera gånger där jag hade ren och skär panik om att jag tar mig inte igenom detta, skrek tillochmed jag orkar inte jag ger upp. Men ja då gick det ju inte att backa ur. Gjort var gjort. Psykiskt var jag helt förstörd. Kände mig så oerhört förstörd och allt var den där ungens fel. Jag ville inte ens ha upp mitt barn på bröstet utan fäktade och skrek att dom skulle ta bort det. Låg sen på bb hela natten och bara grät. Grät för att jag var så trasig. Fick sedan gå på massvis med samtal för att kunna knyta an till mitt barn. Fick gå på anti depressiva för allt var bara så skit. Kunde inte njuta överhuvudtaget utav de 6 första månaderna utav mitt barns liv. 


    Antagligen hade jag sluppit nästan allt detta om jag fått mitt snitt beviljat. För det var jag inställd på. Jag var inte inställd på vaginal förlossning. Utan blev bara övertalad till att allt kommer gå bra. Hela jag ville egentligen inte men blev påtvingad att försöka...


    Och detta kallar du en naturlig bra födsel utan komplikationer antar jag?


    Jag kallar det för modernt trams.
    Sånt förekom inte innan tiden då man fick gråta sig till en bukoperation.

    Det är så innerligt fel att det blivit så att man kan göra det. Tyvärr lär det inte återgå till det naturliga.

    Jag kan tycka att om man är så himla rädd för att föda så kanske man ska tänka efter innan man blir gravid.
    Faktiskt. 
  • Anonym (Malin)
    Anonym (trött) skrev 2019-01-08 20:02:25 följande:
    Okej men då är ju din profylaxkurs också modernt trams? För om du vill gå tillbaka till det naturliga låt oss då gå tillbaka till hemma födslar. Inga ultraljudskontroller, barnsängsdöd, förblödning, varför ska du sys om du spruckit? etc etc. För det är ju inte naturligt att föda på sjukhus heller. Det måste ju också vara modernt trams?
    Du reagerar lika irrationellt som, ja vad kallar hon sig... den förra jag skrev till.

    Var inte så arg för att andra klarar av att sköta naturliga saker naturligt. Det är mitt tips till dig.

    Och sen vill jag tipsa dig om att läsa mina tidigare inlägg, då går ditt inlägg ovan om intet.

    Godnatt.
  • Anonym (Malin)

    Som sista kommentar här vill jag bara förtydliga min ståndpunkt, då jag blivit attackerad av vansinniga snittmammor.

    Jag förespråkar det naturliga så långt det är möjligt. Om det sedan visar sig att det inte går att förlösa naturligt så har jag inget mot att mamman snittas. 
    Men bara, bara, om det är medicinskt nödvändigt.

    Det är min åsikt, det har alltid varit min åsikt och kommer alltid så vara. Hur många snittmammor det än står på rad för att såga mig och min inställning i frågan.

    Med det säger jag tack och godnatt.
    Återkommer ev i morgon.

  • Anonym (Malin)
    Anonym (mor) skrev 2019-01-11 04:25:50 följande:

    Jag fick barn -87 och -93 och jag minns inte ens att jag tänkte tanken KS! NÄR blev KS an option? Kanske samtidigt som man började få veta könet på det väntade barnet? Liksom när mystiken försvann? En förlossning blev en operation att ta ut Kalle eller Alva?


    Jag fick också barn under samma årtionden och ställer mig samma fråga.
  • Anonym (Malin)
    LadyMommy skrev 2019-01-11 14:35:24 följande:
    Då så, där ryker ditt ringfinger. Då det är två saker jag regelbundet gör så hade jag bokat in mig dagen innan bf på behandlingarna. Planerat lite mao så jag slipper asa mig dit nysnittat.

    Skön är väl ingen operation men med tanken på att jag vägrat föda så var det väldigt bekvämt.

    Barnet har ju en pappa också som mer än gärna tar ansvar så jag kunde återhämta mig.

    Bra att vi är olika, men oavsett åsikter så tycker jag bara att folk ska respektera andras viljor och rädslor.

    Vill man inte så ska man inte. Kvinnor är så jäkla bra att klanga ner på varandra vilket är sjukt vidrigt.

    #rooftop
    Jag tycker faktiskt att det är rent tragikomiskt att sitta som en tjurig barnunge och vägra att föda.
    Jaha,och om du inte får snittet?

    Tror du ungen tackar för sig och går ut bakvägen då eller?

    Störtlöjligt ju! 
  • Anonym (Malin)
    Anonym (Kejsarsnitt) skrev 2019-01-11 17:38:41 följande:
    Hur skulle du känna som Ignoramus skrev, om du tvingades till snitt?
    Det är EXAKT samma jävla sak. 
    Nej, det är det inte.

    Blir man gravid och "vägrar föda" så är man...  tja. 
    Vad ska man göra liksom?
    Ta livet av sig?
  • Anonym (Malin)
    Ignoramus skrev 2019-01-11 17:34:51 följande:

    Det är ju en rimlig rädsla. Barnafödande är inte direkt problemfritt. För inte så längesen var det den klart vanligaste dödsorsaken bland kvinnor. Konstig sak att göra narr av faktiskt.

    Inte för att jag bryr mig det minsta om er åsikt, annat än att jag blir provocerad av ert behov att yttra den. Det här påverkar väl inte er överhuvudtaget? Ni har ingenting med detta att göra! Det är inte er ensak, full stop.

    Det är lite som att jag skulle säga "nej nej, låt barnet och mamman dö nu. Låt evolutionen ha sin gång. De ville försöka vaginalt men det gick inte, de har gjort sitt val. Nu får de stå sitt kast. Man kan liksom inte komma i efterhand och säga att kejsarsnitt inte låter så dumt ändå!"

    Låt den som vill föda vaginalt göra det, låt de som vill snittas göra det. Hur skulle det kännas om ni blev tvingade till snitt bara för att? För att vården inte ville riskera att ni först låg och krystade i 30h (dyr jour!!!) och sen fick akutsnittas?


    Skulle inte kalla det för rimlig rädsla, nej.
    Ks finns som en backup om det vill sig illa.

    Jo, att du bryr dig råder det ingen tvivel om. Om du inte gjorde det så skulle du inte skriva inlägg på inlägg för din sak. Såklart.

    Ytterst så handlar det faktiskt om pengar och kassakistan är inte bottenlös. 

    Och nu säger jag så här, svarar du inte konstruktivt så väljer jag att bortse från dina kommentarer hädanefter.
  • Anonym (Malin)
    Anonym (Kejsarsnitt) skrev 2019-01-11 22:12:56 följande:
    Så du tycker inte att kvinnan ska ha rätt över sin egen kropp och föda sitt barn med sin kropp på det sätt som känns bäst för henne? Oavsett om det är vaginal förlossning eller kejsarsnitt. 

    Du har ingen empati och förstående för andra. 
    Ja, helt uppenbart tycker jag så.
    I ditt fall förstår jag om du får det beviljat då du har medicinska skäl, då ser jag verkligen inget problem med snitt.

    Lider inte brist på empati men i detta fall saknar jag förståelse då det är bevisat att det är bättre för barnet att födas naturligt på många sätt. Jag tycker att barnets bästa går före kvinnans önskemål.
  • Anonym (Malin)
    Anonym (Rosett) skrev 2019-01-12 17:02:23 följande:
    Fast är det verkligen ALLTID barnets bästa? Tror du barnet mår bra av en mamma som har panik under förlossningen?
    Nej, det är inte alltid barnets bästa. Det har jag  aldrig påstått.
    Finns det medicinska orsaker till snitt så har jag inga åsikter om det.

    Man kan få lugnande. Det övergår mitt förstånd hur man vågar bli gravid om man inte vågar föda.
  • Anonym (Malin)
    Anonym (Rosett) skrev 2019-01-12 17:25:08 följande:
    Säkert skitbra för barnet om mamman har fått en massa lugnande... Har du sett någon vara riktigt rädd/ha panik någon gång?

    Så du tycker att förlossningsrädda hellre ska vara barnlösa? Eller om en individ blir oplanerat gravid ska personen göra abort? Hur ska ska de som inte visste att de var förlossningsrädda göra? Det kan ju komma en bit in i graviditeten.
    Jag har själv lidit av panikångest.
    Så jag känner mycket väl till det.
    Jag vet också att det är behandlingsbart, här kan man ha mycket nytta av att lära sig att andas rätt.

    Jag har inte sagt att de ska vara barnlösa, jag tycker att de ska gå till psykolog och lära sig att andas och slappna av profylaktiskt.
    Det finns hjälp att få, det finns också effektiva bedövningsmetoder.

    Det spelar faktiskt ingen roll hur många argument du har, min åsikt står fast oavsett.
  • Anonym (Malin)
    Anonym (Rosett) skrev 2019-01-12 17:56:09 följande:
    Och det som funkar för dig funkar för alla då. Tror inte att smärtlindring hjälper mot rädslan för skador.

    Nä det är klart. En del kommer aldrig längre i sitt tänkande... eller sin förmåga att sätta sig in i hur andra människor tänker och känner.
    Nej, men psykologstöd kanske hjälper?

    Nu börjar du som den där andra som jag slutade svara... kan du inte vara konstruktiv och låta bli att etikettera mig så blir det inga fler svar.

    Argument och respekt, ja då svarar jag. 
    Fast det kanske"en del" inte klarar... vad vet jag.
  • Anonym (Malin)
    Anonym (Rosett) skrev 2019-01-12 18:09:14 följande:
    Anonym (Malin) skrev 2019-01-12 18:02:07 följande:

    Nej, men psykologstöd kanske hjälper?

    Nu börjar du som den där andra som jag slutade svara... kan du inte vara konstruktiv och låta bli att etikettera mig så blir det inga fler svar.

    Argument och respekt, ja då svarar jag. 

    Fast det kanske"en del" inte klarar... vad vet jag.


    Fast det kan ta tid att få hjälp av psykolog samt att det inte funkar på alla. Du skriver om smärtlindring och andning och lugnande. Tror du verkligen att det är så enkelt?

    Min åsikt att är du saknar medlidande och förståelse. Det är MIN åsikt. Du får mer än gärna sluta svara mig.
    Din åsikt stämmer inte, du har fel.
    Brukar du etikettera folk som inte stryker dig medhårs?
Svar på tråden Vilja om kejsarsnitt