Inlägg från: Anonym (Förstår din känsla!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förstår din känsla!)

    Svärmorsproblem..

    Fy, vad jobbigt!!!
    Förstår din/er frustration. Vad är det för fel på vuxna som inte begriper att ett barn också har viljor och känslor, precis som alla andra? Det är så fruktansvärt nonchalant att göra som din svärmor gör.

    Förhoppningsvis förstår hon inte hur illa det faktiskt är, inte för att det gör det hela mer OK. Tyvärr känns det som att personer tillhörande den generationen kör sitt race. Dom kan säga anklagande saker som "men ska du inte ge mig en hejdåkram, jag blir såå ledsen annars" och så fattar dom inte att dom indirekt ger barnet skuldkänslor. Jag kan bli vansinnig då jag hör sådana kommentarer från vuxna. Även om man förstår att dom älskar barnet så mycket och tycker så mycket om att gosa och pussas och kramas. Men barnets integritet måste väl förfan vara viktigare än att man ska få en kram eller inte. Barnet kramas när barnet vill. Punkt.

    Vilket dilemma att ni pratat med er sons farmor men att hon bara förnekar och inte lyssnar. Det är ert barn, hon har ingen äganderätt. Ni är föräldrar och ni känner ert barn bäst. Om ni ser att han blir rädd och känner sig obekväm tycker jag att ni faktiskt ska neka henne att träffa honom.

    Vad det gäller flytten - flytta precis vart ni vill. Ni kommer snart att utöka er familj och ni ska tänka på vad som är bäst för er.

    Ser att några här har skrivit att du överdriver för att farmodern inte tjurhåller er son osv. Tycker att det är bedrövligt att säga så faktiskt. Jag förstår att det inte bara händer nån enstaka gång då och då. Förstår att det är allvarligare än så. Skit i dom kommentarerna - din känsla är din känsla och den är sann för dig.

    Lycka till med allt. Jag hejar på dig.

Svar på tråden Svärmorsproblem..