• Solarn

    Svärmorsproblem..

    Anonym (Ångest) skrev 2019-01-10 19:33:28 följande:
    Men åh så bra att ni verkar ha det så bra! Tyvärr så är det ju inte så för oss! Antar att du inte kramar barnbarnen fast de inte vill? Slår dem på rumpan och pussar deras fötter när de visar tydligt att de inte tycker det är roligt? Drar dem intill dig för att de bara måste gulla med dig fast de kanske hellre vill leka? Nä, skulle inte tro det. Och även om du nu skulle göra så skulle du nog inte erkänna det.

    Min sambo känner sig tvungen att träffa sin mamma då det är just hans mamma men helst hade han hellre låtit bli, har han sagt - senast IGÅR. Och vadå övervakar dem? Klart jag kollar ibland vad hon gör när vi träffas allihopa, herregud vi befinner oss i samma rum när vi väl umgås. I julas var vi hos henne och firade, då var det en hel del andra släktingar där med som inte träffat sonen på ett tag och de kunde bete sig som vanligt men ändå var hon som besatt och på honom hela tiden (varje gång jag såg henne) som en jobbig igel. Sliter bort honom från farmor? Jag skyddar bara honom när han visar tydligt att han inte vill. Han kan inte prata än utan visar med kroppsspråk när han inte vill något och då måste jag tyvärr säga ifrån för hans skull. Vill han krama henne, som han ville göra mer förut - blev jag bara glad för jag älskar att se min son lycklig och göra saker för att han vill det SJÄLVMANT, INTE för att någon tvingar honom till sig. Hade en man kramat dig mot din vilja tex hade det varit sexuella trakasserier. Förstår inte varför det ska vara sån skillnad bara pga att det är en farmor och barnbarn det gäller? Inte ens jag kramar mitt eget barn om han visar att han inte vill, tex när han är sur på mig för att han inte fått som han vill. Min sambo kramar inte mig eller sonen heller mot vår vilja. Det handlar om att respektera någons integritet, hört talas om ?stopp min kropp??

    Och sen tillbaka till julen då.. ville sonen vara hos mig eller sambon så var hon som klistrad efter mig eller honom som ett häftplåster. Antar att du inte gör så? Isåfall kan det förklara din och din svärdotters fina relation. För jag lovar, kunde min svärmor bete sig som folk skulle hon också gärna få vara barnvakt och avlasta oss osv, men jag vågar helt enkelt inte lita på henne. Inte ens hennes egen son gör det. Det säger väl en hel del ellerhur?
    Du gör helt rätt, stå på dig. Väldigt tråkigt att läsa att så många här inte tycker att barn har rätt till personlig integritet.
Svar på tråden Svärmorsproblem..