Inlägg från: Anonym (Begränsa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Begränsa)

    Svärmorsproblem..

    Ni måste begränsa hennes besök. Vi begränsade både mor och svärmor till högtider, kalas och ett besök i veckan. De båda hade gärna kommit på spontanbesök jämt om de hade fått. Det blev en del protester och gråt till en början, men sen blev det rutin istället. Dock ett ökat krav på att det skulle ske besök en gång i veckan, annars blev det panik.

    Tråkigt att din svärmor inte lyssnar när ditt barn inte vill. Det blev lättare för oss när barnen var gamla nog att säga nej själva. För vad vi sa respekterades inte. Det är ju hemskt att hon är så på fast barnet visar att det inte mår bra av det. Har hon någon diagnos? Det går ju inte ändra hennes personlighet, men regler, eller direkta tillsägelser (inte vaga hintar) och minskade besök är väl det som går göra.

    Förstår till viss del att du inte vågar lämna barnet själv med henne, men samtidigt blir hon kanske mer avslappnad när andra inte är runt omkring? Var hon så på och hyper när din man var barn?

    Det viktiga är väl att försöka få till något, någon begränsning, innan relationen blir helt förstörd, för att barnen får ha många i sin omgivning som bryr sig om dem är värdefullt. En flytt längre ifrån henne skulle troligen göra relationen bättre.

Svar på tråden Svärmorsproblem..