• Elviram

    Min man skriver till andra tjejer

    Hej! Jag såg nyligen en TEDtalk som jag verkligen rekommenderar och tror att den kan ge en förklaring.

    Finns att se här:





    The secret to desire in a long-term relationship heter den

  • Elviram
    Anonym (anonym12) skrev 2019-01-11 10:42:12 följande:

    Tack, har precis lyssnat på den. Det handlar mycket om kärlek vs. lust. Hon är bra. kan jag få dina personliga tankar/uppfattningar om talken?


    Jag tänker att man förväntar att sin partner ska vara allt. Man vill ha tryggheten men också spänningen. Tryggheten får han av dig men saknar spänning vilket han istället får av att snacka med andra tjejer. Det är som hon säger i början att det vi tidigare hade en by för förväntar vi oss nu att en person ska ge och det är omöjligt.

    Jag tror att han verkligen älskar dig men saknar det oförutsägbara. Han har ett behov som du inte kan tillfredsställa och du ska inte heller behöva tillfredsställa alla hans behov. De kan tillfredsställas på andra sätt men hans sätt är helt klart fel! Bryta upp vardagen med något nytt med dig eller vänner kan vara ett annat sätt.

    Tror han har fastnat i att skriva med tjejer för att det alltid är tillgängligt. Så fort han känner sig uttråkad så är det bara att ta fram mobilen. Det ger också en form av bekräftelse vilket kan betyda olika för andra. Vissa kan behöva det för dåligt självförtoende andra för att känna sig sedd och viktig.

    Ska ni kunna komma vidare och för att han ska kunna bryta sitt beteende så måste ni prata. Han flyr nog för han inte vet hur han ska hantera det och kanske inte själv vet varför han gör som han gör. Då kan det vara stor hjälp att gå till en professionell.

    Jag har på sätt och vis varit där han är. Man blir beroende och det är svårt att sluta. Jag tog bort alla sociala medier förutom fb för där var jag ändå inte aktiv. Satte mobilen på ljudlöst och haft det nu i två månader och det har varit så skönt! Man blir omedvetet stressad av all kontakt. Stress över att svara stress över att ingen ha skrivit stress av att dölja stress över skuldkänslor m.m.
  • Elviram
    Anonym (anonym12) skrev 2019-01-11 11:38:06 följande:

    Jag blev tårögd, allt stämmer det du skriver. Min syster är psykolog och hon sa precis likadant som du säger. Hon sa: hade jag haft en sådan kärlek och omsorg av min man så hade jag inte brytt mig det lilla minsta. So what om han söker lite spänning ibland? han är inte fysisk otrogen, om han skriver nåt ibland är väl inte hela världen..

    Men jag har svårt att släppa det.. Känner att jag är väldigt upp och ner emotionellt, jag kan vara hur glad som helst och sen i nästa moment hur ledsen som helst.

    Problemet är att han inte vill prata om det, han menar han skäms.. Som jag skrev i mitt inlägg, hur kan man skämmas om man gör samma misstag om och om igen?? Nu har det gått 3 veckor och tex i förgår försökte jag prata med honom, men det gick inte.

    Förra sommaren kom jag på ett telefonnummer i hans mobil till en tjej vilken han träffade på en krog.. så inte allt är bara via sociala medier.

    Jag är fullt medveten om att han aldrig kommer att botas.


    Jag tror att han vill "ducka undan" för problemet. Genom att undvika att prata om det kan han lossas som att det inte finns och han behöver inte ta några konsekvenser för sitt beteende. Han lever lite i förnekelse även om han erkänt och säger att han skäms så är det en annan sak att prata om det. Att han säger att han skäms är en undanflykt. Det är ungefär samma som att en alkis säger att han ska sluta dricka eller jag ska bara ta ett glas.

    Klart det är jobbigt för dig att han skriver med andra och det spelar ingen roll hur kärleksfull han är mot dig. För hur ska man kunna tro på hans affektion när han också ger den till andra tjejer. Man känner sig inte så speciell. Som du skrivit så fick han könslor för en. Tänk om det händer igen och han lämnar dig. Jag hade inte klarat av att acceptera ett sådant beteende speciellt när han för det bakom ryggen och inte vill prata om det.

    Som jag ser det så här du två väl. Stanna och acceptera. Han kommer inte sluta skruva till andra.

    Lämna. Detta kan leda till två saker. Det första att det är slut för gott och det är med denna inställning som du ska gå in med i detta. När han inser att du är borta och det va inte värt att förlora dig över dessa tjejer så kan han vara beredd på att ändras. Jag vet inte hur er "paus" va men jag tolkar det som att det va en tid för att känna efter. Nu måste han känna hur det känns att verkligen förlora dig. Så bestämmer du för att lämna så ska du lämna helt. Inga kansken till honom att det kan bli ni igen utan han måste förlora dig och ta konsekvenserna för sitt beteende.

    Det kan också funka med att ställa ett ultimatum att antingen är det slut eller så följer han med dig till en parterapeut. Gå inte med på att bara ni två snackar. Det har ni redan försökt och det har inte funkat. Ni behöver professionell hjälp.
Svar på tråden Min man skriver till andra tjejer