• Thereisthat

    Alliansen är död! Äntligen:)

    Så länge rasisterna i SD och kommunisterna i V inte får inflytande så är jag nöjd. Men däremot kommer en sån hör lösning bara göra dessa två ytterlighetspartier starkare då S nu tvingas bedriva högerpolitik och M förlorade sina maktanspråk p.g.a. att de vägrade att samtala med SD, vilket sticker i ögonen på många.

  • Thereisthat
    CarinaL26 skrev 2019-01-13 10:48:30 följande:

    Nu är jag inte centerpartist men de som röstade C borde vara hyfsat nöjda, så mycket C politik hade de nog inte fått med Kristersson. Så jag tycker det är överdrivet att prata om svek mot sina väljare. Att andra blir sura är förstås inget att förvånas över.


    Det är iof sant. Men å andra sidan tror jag att de mest inbitna Centerpartisterna hellre föredrar Kristersson eftersom att han driver en mer liberal politik, vilket är Centerns fundament.
  • Thereisthat
    KillBill skrev 2019-01-13 11:40:28 följande:

    Nu kom beslutet att MP också stödjer förslaget. Det innebär att alla partier i överenskommelsen har förankrat beslutet i sina respektive organisationer.


    Jaja, vi får se hur det går. Jag är rädd för att man ägnar för stor betydelse åt ytterlighetspartierna och att de nu tack vare denna överenskommelse kommer att växa, V p.g.a. att S samarbetar med två borgerliga partier, SD för att själva samarbetet handlade om att de inte skulle få inflytande. Men vi får se.

    Den stora frågan nu är om V kommer lägga ner sina röster eller rösta nej. De har ett svårt beslut framför sig.
  • Thereisthat
    Anonym (Hmmm....) skrev 2019-01-14 09:35:59 följande:

    Enligt en undersökning från IPSOS som kom för ett par veckor sedan föredrog en majoritet av C-väljarna Löfvén istället för Kristersson. Så jag tror att du har fel. Det finns mycket socialliberal politik både hos C och L och C och S regerar ihop i flera kommuner sedan lång tid tillbaka.


    Det är möjligt, men då får du också ha med i beräkning att Kristersson högst motvilligt enbart kan regera med stöd av SD, vilket inte Löfvén behöver göra. Detta är troligen den starkaste orsaken till att C-väljarna hellre samarbetar med S. Men det intressanta blir snarare hur stödet för C kommer att se ut om några månader, om vi utgår från att det blir en andra Löfvénregering, när realpolitiken kommit. För om C inte får starkt inflytande så kommer Lööf att bli tvungen att stå till svars för detta beslut.

    Vi ska dock vara försiktiga än så länge med att ropa hej. Vi vet ju faktiskt inte hur V kommer att ställa sig till regeringen som Löfvén lägger fram.
  • Thereisthat
    KillBill skrev 2019-01-16 22:06:42 följande:

    Varför påstår du att sossar kan göra vad som helst? Om vi tar det exempel som du lyfter fram då tvingades Anna Sjödin att avgå efter krav från både SSU och LO.


    Jag tror han menade att S kan göra vad som helst utan att bli anklagade för rasism.
  • Thereisthat
    KillBill skrev 2019-01-16 22:41:39 följande:

    Då valde hen ett dåligt exempel. Anna Sjödin tvingades av SSU och LO att avgå pga av händelsen på krogen då hon fällt rasistska kommentarer.


    Fast jag tror att hen (inte han som jag tidigare sa) menar att S som parti sällan får stå till svars eller blir anklagade för rasism p.g.a. såna enstaka händelser som SD. Och det tycker jag faktiskt kan vara relevant att fråga, men inte utefter en premiss om att SD skulle vara helt oskyldiga från rasism.
Svar på tråden Alliansen är död! Äntligen:)