• Anonym (Hmmm)

    Han ska adoptera barn med sitt ex!

    Jag tolkar hela situationen som att de båda är på väg tillbaka till varandra. Se det som tur att ni nyss träffats och inte hunnit bli seriösa ännu. De är fortfarande gifta och det finns såklart en anledning till det.

    Gå vidare ts och låt de bilda sin lilla familj.

  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (NI) skrev 2019-01-14 18:21:13 följande:

    Fy vilken jobbig situation. Jag hade sagt till pojkvännen att om han fullföljde adoptionen så är det definitivt slut. Tror han allvarligt talat att ni ska fortsätta vara ett par om han gör det? Förstår att hon ser det som sin chans att få barn men att han är knäpp och går med på det är oförståeligt. De får väl uppdatera sin adoptionsansökan till att hon söker själv. Ensamstående kvinnor får ju adoptera,  finns ju även alternativet med surrogat. Finns ingen anledning till att de ska skaffa barn tillsammans om de ska skilja sig. 


    Jag tror inte att mannen VILL fortsätta med ts så det är inget beslut hon behöver ta.
  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (Stina) skrev 2019-01-14 22:26:14 följande:

    Du måste verkligen missa poängen. Det finns vissa krav för att få adoptera. I dessa krav ingår intE att fejka för det adopterade barnets hemland att man har en relation som inte finns, att introducera en pappa som inte är närvarande hela tiden, att planera för ett varannan veckas-liv som inte någon adoptionsbyrå skulle godkänna eller överhuvudtaget ha genomgått en adoptionsprocess där föräldrarna redan gått skilda vägar, inte träffats på flera år och inte ha någon existerande kommunikation.

    Det hade varit tusen ggr BÄTTRE att en av föräldrarna adopterade själv än detta falskspel.


    Fast det troligaste scenariet är att paret hittar tillbaka. Ta och mannens "relation" är helt ny så det blir inga större problem för mannen att flytta hem till sin fru igen.
  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (Stina) skrev 2019-01-14 22:33:38 följande:

    Frågan är vilken störd relation det barnet kommer in i.


    Varför skulle det vara en störd relation? Helt uppenbart finns känslorna kvar eftersom de inte har skiljt sig och frånsett sig adoptionen. Jag tror båda har gått och väntat på att hitta tillbaka.
  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (S) skrev 2019-01-15 20:46:38 följande:

    Håller med!

    Ts, tänk på det oskyldiga barnet. Deras plan är inte alls en bra idé. Att adoptera ett barn är inte som att adoptera en hund!


    Fast jag tror inte det är planen. Det är bara den plan han presenterat för sin tillfälliga reboundtjej. Mannen har nog snart flyttat hem igen.
  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (alkolina) skrev 2019-01-16 20:20:18 följande:

    Alltså, jag sitter och kokar av detta.

    Vilken hemsk kvinna som gör så här mot ett barn. När man adopterar ett barn så ska man ju för det försa åka och hämta det, det är inte något som kommer på rullbandet på Arlanda. Man ska resa som familj, man förväntas stanna en tid. Sedan ska man ta hem barnet, det ska vara förberett. Det ska finnas ett nätverk som kan stödja. Man kommer ha problem med språket, kommunikation. Barnet kommer vara förvirrad, rädd. Och hon tänker skicka iväg det varannan vecka???? Det värsta jag hört.

    Sedan är det meningen att man ska ta semestrar tillbaka till landet, för att barnet ska ha anknytning. Hur är det tänkt gå till mellan henne och honom?

    Snäll, ring adoptionsbyrån och stoppa detta. Det hon gör mot barnet är inte ok. Det borde räknas som barnmisshandel.

    Om hon vill ha barn kan hon skriva upp sig som familjehem via kommunen och få en långtidsplacering, det barnet kan hon sedan adoptera när det är stort nog. Men att ljuga och dölja fakta så här... Nej.. Jag gråter.


    Men jösses. Ditt förslag är ju ÄNNU vidrigare!!!! Det finns inget som heter långtidsplacering och placerade barn ska jobbas hem INTE stjälas och adopteras!
  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (alkolina) skrev 2019-01-16 23:51:48 följande:

    Vänta nu, är du helt med i huvudet? Självklart finns det långtidsplaceringar inom socialtjänsten. Barn som är så små att man anser att det bästa för barnet är en stabil grund, dvs hos det familjehem de placeras i.

    De har regelbunden kontakt med sin biologiska mamma men hon (och kanske pappan också) bedöms inte kunna ta hand om barnet.

    En lånngtidsplacering kan sträcka sig fram till barnet är vuxet, och man kan med förälderns godkännande få adoptera det barnet som sitt eget.

    Det gjorde min chef. Tog sig an en 3åring och när hon var 10 så adopterade de henne som sitt eget barn. Både socialnämnden och tingsrätten godkände detta. Jag var där som vittne vid utredningen.

    Det är överlag så att ett barn som flyttas en kort tid från sin biologiska familj i regel ska tillbaka, men det finns föräldrar som bedöms så grovt olämpliga att de inte ska ha med barnet att göra. Det kan handla om missbruk, övergrepp, våld i hemmet mm mm. De barnen placeras som långtidsplaceringar.

    Du är välkommen att läsa socialtjänstlagen om du inte tror mig.


    Jag kan lagen utan och innan och fortfarande finns det inget som HETER så!

    Skriv inte massa skit när du har absolut NOLL koll!
Svar på tråden Han ska adoptera barn med sitt ex!