Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Han ska adoptera barn med sitt ex!

    Varför fråntas mannen allt ansvar över situationen? Han borde gått ur kön precis lika mycket som hon. Adoption är trots allt enda sättet att få barn där män har precis lika mycket handlingsutrymme som kvinnan. Att han vill gå vidare med adoptionen är ett val han gör och det har väl varit ett omedvetet val hos båda att inte sätta stopp.

    En annan intressant grej är att han inte tagit ut skilsmässa under hela denna tid. Varför kan man undra? Som ogifta kan de inte adoptera så man undrar ju lite om detta inte varit ett väldigt medvetet val från bådas håll.

  • Anonym (Stina)

    Och TS: ingen låter bli att ta ut skilsmässa för att bli sams innan bodelning. Och ingen låter bli att ta ut skilsmässa för att inte sabba en ny relation. Du hör väl hur orimligt det låter?

  • Anonym (Stina)
    EmberEyes skrev 2019-01-14 22:16:04 följande:

    Oj, då måste du verkligen hata alla som väljer att skaffa barn utan en andra förälder.


    Du måste verkligen missa poängen. Det finns vissa krav för att få adoptera. I dessa krav ingår intE att fejka för det adopterade barnets hemland att man har en relation som inte finns, att introducera en pappa som inte är närvarande hela tiden, att planera för ett varannan veckas-liv som inte någon adoptionsbyrå skulle godkänna eller överhuvudtaget ha genomgått en adoptionsprocess där föräldrarna redan gått skilda vägar, inte träffats på flera år och inte ha någon existerande kommunikation.

    Det hade varit tusen ggr BÄTTRE att en av föräldrarna adopterade själv än detta falskspel.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Hmmm) skrev 2019-01-14 22:31:55 följande:

    Fast det troligaste scenariet är att paret hittar tillbaka. Ta och mannens "relation" är helt ny så det blir inga större problem för mannen att flytta hem till sin fru igen.


    Frågan är vilken störd relation det barnet kommer in i.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Hmmm) skrev 2019-01-14 22:41:06 följande:

    Varför skulle det vara en störd relation? Helt uppenbart finns känslorna kvar eftersom de inte har skiljt sig och frånsett sig adoptionen. Jag tror båda har gått och väntat på att hitta tillbaka.


    Om det TS berättar stämmer har de övergivit alla tankar på sin adoptionsprocess efter att kvinnan varit otrogen och mannen blivit arg och flyttat ut. De har sedan inte pratat på två år, han har träffat en ny och har gått och dragit på själva skilsmässan. De får kontakt igen när de plötsligt dimper ner en bild på ett barn i mailen. När TS skriver har de fortfarande inte träffats utan haft en konversation på sms där de kommit fram till att kvinnan fortfarande har känslor men inte han, beslutat att de ska lura adoptionsbyrån, hämta barnet och inleda ett föräldraskap som separerade.

    Jag menar inte att de är störda människor men de tar sig an detta föräldraskap otroligt lättvindigt. Känner de ens varandra längre?
  • Anonym (Stina)
    EmberEyes skrev 2019-01-14 22:58:51 följande:

    Det är mer traumatiserande att komma till en "kärnfamilj" som separerar än att komma till en redan separerad familj, vilket TS fall tycks beskriva.

    Att det är förkastligt att lura till sig ett barn är en helt annan diskussion, men det har inte med barnets välmående att göra.


    Det är inte en separerad familj. Det är två gifta människor som inte tagit något som helat vuxet ansvar för sin separation och som glömde att de stod i adoptionskö. Hur kan man inte reagera på detta?
  • Anonym (Stina)
    Anonym (mor) skrev 2019-01-15 04:23:00 följande:

    Ja vad ska DU göra? Du kan ju ringa och avslöja hela "komplotten" och kanske förstöra livet för flera människor...........eller så tiger du och lider en tid och så KANSKE det visar sig i slutändan att detta arrangemang blev väldigt bra och fungerande för er alla. En liten unge kanske hamnade PRECIS rätt och det är ju det viktigaste.


    TS har ju inte ens reflekterat över själva adoptionen. Hon frågar om sitt förhållande. Så lugna ner dig.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (mor) skrev 2019-01-15 07:35:50 följande:

    Men ursäkta då! Ja inte vet jag vad man gör när ens partner adopterar barn med andra......men DU vet säkert.


    Bra argumentation. Har du något att tillföra eller vill du bara drama?
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Emma) skrev 2019-01-15 19:16:34 följande:

    Det borde ha gått ca 2 år sen ts kille och hans ex gick isär. Han träffade ts efter ca 1 år, och dom har varit tillsammans nu i ca 10 månader. Helt sjukt att han inte skulle ha kunnat påbörja skilsmässan än (om allt är sant, såklart).


    Men exakt. Och denna väntan skulle vara för att bli sams med frun först för att inte påverka relationen med TS. Mannen ifråga måste vara fräck som få som kan med att dra en sådan historia och bli TRODD!
  • Anonym (Stina)
    LadyMommy skrev 2019-01-16 20:36:51 följande:

    Måste jag tycka som alla andra? Löjlig du är!

    Det är väl bättre för barnet att hon/han kommer till kärleksfulla föräldrar än kvar på ngt barnhem? Frågan är när den får nästa chans att bli adopterad? Tror inte de skickas ut på rullande band från hemmet precis!

    Intrycket jag fått av TS kille är att han verkar vara vettig kille och en kvinna som längtat efter barn i många år!

    Hon verkar ha kommit med en bra plan till killen (som kan funka i praktiken men tiden får utvisa) och inte hotat/utnyttjat sitsen som många andra kvinnor hade gjort.

    Vad TS ska göra får hon bestämma själv! Men tycker att allt går att lösa bara man vill det.


    Det är ÅR av kö för att få adoptera. Det är verkligen inte så att det inte finns andra möjliga adoptivföräldrar. Det finns mängder.

    När detta par gjorde sin adoptionsansökan blev de utredda av socialtjänsten. Några viktiga frågor då var hur deras förhållande är, hur de löser konflikter, vilket kontaktnät de har, hur de ser på sitt gemensamma föräldraskap. Hade de sagt ens 10% av det TS skriver hade de inte blivit godkända. De skulle klassas som olämpliga. Och det finns som sagt en lång lista av lämpliga föräldrar som kan ge barnet vad det behöver. Så du vet helt enkelt för lite för att kunna uttala dig.
  • Anonym (Stina)
    LadyMommy skrev 2019-01-17 10:44:10 följande:

    Nej fast nu blev de godkända och har fått möjlighet att adoptera.

    Detta är ett forum, där man kommer med sina åsikter och tankar- där man kan ventilera och söka råd. Uppdaterar inte lagboken så ja, jag kommer fortsätta uttala mig oavsett hur mkt jag kan om ämnet. TS ville ha synpunkter och hjälp, och jag försöker få henne att se det från en annan sida och inte som alla andra som bara skriver att hon ska lämna han.


    Godkännandet skulle dras tillbaka om de hade varit ärliga och berättat om sin separation.
Svar på tråden Han ska adoptera barn med sitt ex!