• EmberEyes

    Han ska adoptera barn med sitt ex!

    TS, det här låter inte som mannen för dig. Jag tycker att det låter fantastiskt att mannen och frugan äntligen får sin efterlängtade unge! Men tyvärr så betyder det att di inte längre "får plats".

  • EmberEyes
    Anonym (Emma) skrev 2019-01-14 20:25:05 följande:

    Jag hade inte fortsatt med en sån man. Aldrig i livet. Fine att han inte tagit ut skilsmässa än (efter typ 2 år, va?) men jag tycker faktiskt att det är vidrigt att adoptera ett barn tillsammans med en person som man tänker skilja sig från. Tycker absolut inte att det är okej mot barnet. Det är en person det handlar om och inte en sak. Skulle tro att adoptionsbyrån inte blir så imponerade om dom får reda på din kille och exets plan.


    Oj, då måste du verkligen hata alla som väljer att skaffa barn utan en andra förälder.
  • EmberEyes
    Anonym (m) skrev 2019-01-14 22:21:57 följande:
    Förstår att du kanske inte är insatt i vad det innebär att adoptera eftersom du skriver som du gör. Barn som adopteras har i nästan uteslutande alla fall (om det inte är en närstående adoption) utsatts för inte bara en men flertalet seperationer. Detta leder till anknytningsproblem och seperationerna är som faktiska trauman. Det tar tid att bygga en relation och bör göras extremt varsamt och medvetet, framförallt med ett barn så stort som 2 år gammal. Därav själviskt. Går inte att jämföra med ett barn som föds till en förälder och stannar hos den föräldern. 
    Eftersom jag själv är adopterad så besitter jag troligen mer insikt i min lilltå än du någonsin kommer kunna uppbåda...
  • EmberEyes

    Det är mer traumatiserande att komma till en "kärnfamilj" som separerar än att komma till en redan separerad familj, vilket TS fall tycks beskriva.

    Att det är förkastligt att lura till sig ett barn är en helt annan diskussion, men det har inte med barnets välmående att göra.

  • EmberEyes
    Anonym (m) skrev 2019-01-14 23:31:35 följande:
    Fast det är ju just det barnet isåfall kommer till, en "kärnfamilj" som kommer separera, det är deras plan ju. Samtidigt som verkligheten är att de redan är separerade. Men för barnet och alla inolverade i adoptionsprocessen ska de ju bete sig som ett par som inte är separerade för att sedan efter ett år separera. Så otroligt urbota dum ide på alla sätt och vis.
    Fast det är ju inte det som framgår av TS.
    Anonym (Ivy) skrev 2019-01-14 13:57:34 följande:

    Han tänker inte bara inte förstöra det utan tänker ta en full papparoll för barnet. De har pratat ihop sig (på sms, de har inte träffats än) och bestämt att barnet bor hos henne till en början (de ska skiljas officiellt ett år efter barnet kommit, hon ska köpa ut honom ur bostadsrätten) och han hälsar på henne några gånger i veckan och ibland barnvakta och när barnet är tryggt ska han börja ha det mer och mer och sen ska de ha vv.


Svar på tråden Han ska adoptera barn med sitt ex!