• Anonym (ts)

    vad ska ni rösta i nyvalet?

    vilket parti kommer ni då rösta på?

  • Svar på tråden vad ska ni rösta i nyvalet?
  • Anonym (Sär?)
    Ignoramus skrev 2019-01-16 00:09:57 följande:

    Då ska väl även svenska medborgare som föddes i ett annat land respekteras?


    Jag svarar inte för den andre personen.

    Men ja det är väl klart. Är man svensk medborgare så har man uppfyllt en del krav och ska självklart få ta del av landets resurser. Men att gå från ett litet land som Sverige till att vi ska försörja hela EU:s flyktingar och dessutom trycka tillbaka de som är medborgare eller ännu värre- bott här i hela sitt liv.

    Precis detta menar partiet oxå.
  • Sharper

    Jag kommer rösta på SD liksom jag gjorde i höstas. Min avledning är enbart för att de andra partierna inte släpper in SD trots att de har ett stort stöd från Svenska folket, tredje största parti under valet 2018 tycker jag säger ganska mycket. Dessutom är det ingen utav de andra partiledarna som kan ge konkreta svar utan pratar hela tiden runt den aktuella diskussionsfrågan eller kommer med personliga påhopp.

  • Anonym (The Fake Follower)

    Har inte bestämt mig hur jag ska rösta i ett eventuellt nyval. 

    Jag tycker å ena sidan att SMPLC-överenskommelsen innehåller en hel del bra sakpolitik. Det skulle, för min del, kunna tala för att jag kan komma att rösta på S. 

    Samtidigt anser jag att den typen av politisk maktkartell som SMPLC-överenskommelsen innebär inte främjar den demokratiska processen. - Väljarna måste kunna skaffa sig någon slags kunskap innan valet vilken politisk inriktning man röstar för (många väljare måste väl förvånas över att få C/L-politik när de röstade på S/V?). Det enda tydliga alternativet för den som önskar markera mot detta fenomen är att rösta på SD, vilket jag tror en hel del väljare kan överväga (jag står dock för långt ifrån SD i många politiska frågor för att kunna rösta på partiet själv). 

    Men, min gissning är ändå att Jonas Sjösted inte har någon förmåga att påverka SMPLC-överenskommelsen och därför kommer att se till att V stödjer den liberala agendan. Det innebär i så fall att inget extra val kommer att hållas för närvarande. Sedan blir det intressant att se vad som följer ur ett mer sakpolitiskt perspektiv. 

  • tobbe01
    Thereisthat skrev 2019-01-15 22:34:05 följande:

    Moderaterna. Men varför är folk så säkra på att SD ökar? Majoriteten vill rösta för att få en regering, och jag tror att få tror att SD kommer att ingå en sådan. Så det är inte alls säkert att SD växer.


    Nä för SD står ju för ngt så kontroversiellt och FASANSFULLT(!) som tanken på en ....*typ* kontrollerad asylinvandring.......och SÅ kan vi ju inte ha det. Nä så öppna gränser som möjligt är melodin och så fyller vi på i utanförskapsområdena där asylanterna som redan är här får tränga ihop sig mer. DET är den humanistiska stormaktens melodi
  • Anonym (I)

    Jag röstade kd i höstas, men kommer att rösta sd vid nyval. Detta pga att det är enda sättet att få till någon förändring och tvinga politikerna att lyssna. En annan bidragande orsak till att jag byter parti är "anti-sd-dokumentet"

  • Mongoliet

    Kommunistpartiet om V säger ja till Lövis idag annars Vänsterpartiet.

  • Anonym (ts)
    Mongoliet skrev 2019-01-16 07:28:45 följande:

    Kommunistpartiet om V säger ja till Lövis idag annars Vänsterpartiet.


    dom har skjutit fram omröstningen till fredag
  • Anonym (mor)

    Jag tittar i siarkulan och ser..........................det BLIR INGET nyval.

Svar på tråden vad ska ni rösta i nyvalet?