• PeeWee44

    Äggdonation S:t Petersburg 2019

    Limarie skrev 2019-08-28 14:49:49 följande:

    Vi ska idag på Olgas seminarium i Göteborg. Det blir spännande att höra lite mer. Och så många frågor man har

    Ni som har varit i behandling där. Vilket paket valde ni? Eller tog ni "single" försök?


    Kul att gå på deras seminarie. Vi gjorde vårt val när det Ava Peter så det är inte riktigt lika nu.

    Vet inte din historia, vi hade gjort tre är med 8 insättningar när vi kom o kontakt med dom, 4 insättningar i Riga och 4 i Aten. Vi valde embryodonation fast det inte var fel på spermierna (kollade med DNA-Fragmentering i Aten). Då fick vi tre försök för 7990 euro men det var förra våren. Vi lyckades på vårt tredje och sista försök, annars hade vi blivit barnlösa.

    Vad dom erbjuder dig och vad du väljer så kommer du bli nöjd!
  • PeeWee44
    Skogskantarellen skrev 2019-09-02 11:47:34 följande:

    Hej, 

    Ni som haft besvär med för tunn slemhinna etc ... 

    Jag har följande problem som lett till fler missfall: 

    - för tunn slemhinna vid frysta återföringar

    - atrofisk endometrieslemhinna (syntes på hysteroskopi). Atrofisk innebär att blodförsörjningen verkar försämrad.

    - höga halter uterina NK celler (bekräftades i samband med biopsi vid hysteroskopi)

    På vilket sätt har ni blivit hjälpta? Nuepogen/Filgastimsköjningar? Annat? 


    Maila till kliniken och fråga vad dom gör åt det.
  • PeeWee44
    Skogskantarellen skrev 2019-09-02 15:03:02 följande:

    Kliniken har noll koll. Därav min fråga. 


    Har du mailat till OLGA?
  • PeeWee44
    Skogskantarellen skrev 2019-09-03 09:51:57 följande:

    Jo det har jag. Väntar på svar. 


    Bra, för dom kanske har koll på vad som behövs.
  • PeeWee44
    Limarie skrev 2019-09-26 16:30:42 följande:

    Jag har också lite problem med min koordinator. Jag vill inte hänga ut någon här men du kan kanske skicka ett meddelande till mig. Själv undrar jag om att be att byta koordinatorn? Det är så tråkigt att inte få något svar på en hel vecka och sedan inte ens få ett riktigt svar på frågan.

    Tänkte därför frågar till er andra:

    Vem är er favoritkoordinator?


    Vi har/hade Maria och har varit nöjda. Innan insättning och efter hade vi Lisa bagal men tror hon slutat, henne var vi också väldigt nöjda med.
  • PeeWee44
    Sjuttiosjuan skrev 2019-09-26 21:41:10 följande:

    Lisa är kvar men jobbar som Elenas sköterska, vi har henne också :)

    Åker nästa torsdag!


    Å så spännande! Vad bra att Lisa är kvar, vi gillar henne.

    Lycka till nu.
  • PeeWee44
    Litenkotte skrev 2019-09-26 22:41:48 följande:

    Hej alla i tråden.... Inte varit i detta forum på länge. Har ett helt år bakom oss med tre misslyckade IVF:er, så det har varit ett tungt år. Nu har jag gett upp tanken på att bli gravid med mina egna ägg och den 20/10 åker vi till St Petersburg för äggdonation (min sambos spermier). Nu blev starten på behandlingen lite tuff då det visade sig att jag hade alldeles för höga TSH-värden. Men nu har min svenska läkare skrivit ut Levaxin, så jag har börjat att medicinera för detta. Läkaren i St Petersburg verkar cool och tror att detta ordnar sig, personligen blev ju stresspåslaget enormt då detta uppdagades. Känner mig dock lite lugnare nu. Det konstiga att jag har inga symtom som man borde ha med mina värden. Känner mig frisk och i superbra form, så visst är det lite mystiskt. Det kan såklart vara en orsak som ligger bakom, typ alla hormoner som kroppen fått genomlida senaste tiden. Kan ju ha stressat hypofysen/sköldkörteln en hel del.

    När vi nu bearbetat det stora med att göra en äggdonation, så är det enda vi känner lite ångest över nu är vilket avtal vi ska välja. Ett försök eller paket med pengarna tillbaka-garanti. Vet att jag troligen inte kommer orka mer än en färsk omgång (+ ev. kan det ju bli chans med fryst blastosyst också) Mao köpa ett försök kanske vettigast. Hur gör ni andra? Med paketlösningen så måste vi ju låna pengar... känns lite jobbigt, men samtidigt en garanti om vi ev hamnar i "ett försök till..." som har varit en resa som vi försökt hantera under det senaste året. Chansen att lyckas vid första är ju ändå rätt stor (om man nu jämför med tidigare IVF med egna ägg) Pendlar mellan de olika alternativen varje dag. Snart måste vi bestämma oss. Någon fler som har ångest över detta? Eller andra tankar? Kanske något fler som är i St Petersburg under v. 43?


    Vi startade vår resa i St Petersburg när det var Ava Peter och dom var mycket hårdare på garantipaketet, vi blev inte godkända för det, annars hade vi tagit det. Har 10 misslyckade insättningar innan, 4 i Riga, 4 i Aten och på tredje försöket i St Petersburg lyckades vi! Är nu gravid i vecka 22+3.

    Bra val att välja OLGA fertility! Önskar vi hittade dit tidigare.

    Mitt tsh stiger väldigt mycket av Östrogen, behöver alltid öka medicinen då. Nu när jag är gravid så mår kroppen väldigt bra, har sänkt Levaxin i omgångar från 125mg till bara 50mg nu.

    Kan rekommendera dig att ladda ner Maps.me en kartfunktion som du kan använda offline med platstjänst, även Google översätt är bra att ha, fungerar också offline. Kolla på dom och bekanta dig innan ni åker.

    St Petersburg är väldigt vacker stad, ha sköna skor och promenera det ni hinner. Lycka till!
  • PeeWee44
    maccookie skrev 2019-10-03 09:49:33 följande:

    KUB fråga, när ni har kontaktat MVC, har ni då berättat att ni har gjort ÄD?

    Har ni då blivit erbjudna KUB test gratis eller på egen bekostnad?


    Jag gjorde kub, har hela tiden sagt att jag gjort äd. I Stockholm får du göra kub och fler extra ultraljud när det är är. Kan ju också bero på hur gammal du är. Jag är 45+ så för mig är vår det aldrig snack om det.
  • PeeWee44
    Litenkotte skrev 2019-10-03 23:17:14 följande:

    Eftersom jag har typ tusen frågor när det gäller TSH värden, så tänkte jag att du har säkert lite erfarenhet... Hade du högt värde vid behandlingen? Finns det något gränsvärde för när man gör en embryo transfer överhuvudtaget? Inte fått svar fr läkaren ang detta. Jag är orolig att det inte ska bli något... Nu åker sambon i morgon för att frysa sperma och vi ska dit tillsammans den 20/10. Så rädd att det ska skita sig. Har precis fått veta att värdet sjunkit från 8,64 till 5,92, men är ju fortfarande för högt. De ökade dosen till dubbla, så from i morgon ska jag ta 50 mcgr Levaxin. Hinner det ordna upp sig? Måste också ikväll svara på om vi väljer garantipaketet eller ett försök. Sådan ångest... har löst det med att få låna pengar bla av min mor. Men det känns så jobbigt med hela 236 000 kr att låna, även om man kan få pengarna tillbaka. Senaste årets alla IVF:er har ju redan tärt på ekonomin. Rädd att jag ändå inte kommer orka mer än ett (+ FET) försök ändå. Och det kan ju lyckas med en gång. Suck. 

    Tack för tips om karta. Ska kollas upp. 

    Någon annan här som kommer åka dit nu v. 43?


    Jag tycker tsh ligger lite högt fortfarande, 50 mcg är ju inte mycket. Jag åt 50 mcg inför min andra insättning, då hade jag 3,8 och fick höja till 100 mcg. Nu vid sista försöket började jag ta 125 mcg när jag började med Östrogen och låg då under 1 i värde. Jag har ju precis som du upptäckt att värdet var för högt under mina behandlingar, så jag är inte jätte insatt. Nu när jag är gravid så här jag fått sänka dosen i omgångar till 50 mcg då värdet legat för lågt. På specialistmödrarvården säger dom att man ska ligga över 0,1 i första tremistern, 0,2 i andra och 0,3 i tredje. Tror inte du ska höja dosen med mer än 50 mcg då du lätt får biverkningar. Optimalt är att ligga runt 1 i värde när du gör behandling. Jag har själv hållt koll på mina värden vid blodkollen, när jag börjar med Östrogen så här jag ökat dosen med 25mcg.

    Hur du ska göra med garantipaketet är svårt att svara på. När vi skrev kontrakt så var det ju Ava Peter, det var mycket hårdare och vi blev inte godkända, annars hade vi tagit det. Vi blev ju gravida på tredje försöket hos OLGA. En annan kompis lyckades på andra försöket och två stycken på första. Se iallafall till att du väljer många embryon så du har fler att välja på och fler försök.

    Lycka till! Kram
Svar på tråden Äggdonation S:t Petersburg 2019