Inlägg från: En glad tjej |Visa alla inlägg
  • En glad tjej

    Börja plugga vid 40

    Jag är snart färdig med mina studier. Jag började studera till lärare i årskurs 4-6 när jag var 37 år gammal, fyller 41 i år och kommer alltså vara 41 är när jag börjat arbeta igen. Att studera lite på äldre dar är nog det bästa jag gjort, jag är mer motiverad och lägger ner mer tid på studierna. Jag har även valt att läsa till ämnen under kvällstid för att bredda min behörighet, det har fungerat bra. Jag håller på att söka arbete nu, håll tummarna att jag får något bra =)


    När jag började studera var mina barn 7 respektive 9 år. Jag tog CSN med tilläggslån de första två åren. Som tur är hade jag exakt fyra år kvar på CSN så jag klarar mig precis under hela studietiden, kommer väl ha i runda slängar  350.000 kr i studieskuld men det är så värt det tycker jag. Jag arbetade en del vid sidan av studierna och arbetade även på somrarna för att få in pengar, en har ju inte rätt att stämpla på sommaren längre, vilket en hade förr. Min man arbetade heltid fram tills sommaren 2018, då blev han arbetslös men tack vare att han har inkomstförsäkring har vi klarat oss bra. Dock går den försäkringen ut nu men det ser ut som om han får ett jobb så det löser sig nog. Jag vet inte riktigt hur det ser ut på förskollärarutbildningen men på lärarutbildningen finns gott om tid till extraarbete under förutsättning att man klarar av alla examinationer och hänger med någorlunda. 


    Jag tycker absolut att du ska studera, det är så annorlunda att studera som äldre jämfört med när en var 20 år. Lycka till!!

Svar på tråden Börja plugga vid 40