Inlägg från: pepsimax |Visa alla inlägg
  • pepsimax

    Börja plugga vid 40

    Ja, jag började vid 38 att utbilda mig till mitt barndoms drömyrke. Har aldrig ångrat det. Det som blivit jobbigt är väl att jag inte kan ta ut mer studielån, så jag måste jobba heltid samtidigt.

    Tycker inte du ska tveka, jag har klasskompisar som är över 80 år och jobbar på sin master nu ????

  • pepsimax

    Frågetecknen var en glad smiley :)

    Vi är en väldigt blandad grupp som pluggar ihop. 75 procent är väldigt unga, 25 procent över 30 år. Men vi har ändå bra sammanhållning och går på gemensamma fester ibland eller har spelkvällar. Jag har helt bortsett från min ålder, de flesta jag studerar med är mogna och seriösa och lägger mycket tid på studierna.

    Dock blir man lite trött av att jobba natt och gå på obligatoriska föreläsningar. Jag är ensamstående med tre barn, så tyvärr måste jag.

  • pepsimax
    Solis14 skrev 2019-08-04 11:12:41 följande:

    Hade också en dröm att bli barnmorska en gång i tiden. :) Underbart att du/vi alla har tagit steget äntligen! Är så spänd och nervös. Börjar först om fyra veckor. Har ingen aning om hur mycket tid man måste lägga ned på plugg. För mig är det viktigt att kunna jobba lite vid sidan av studierna också. Det blir min utmaning..


    Ja, det är en utmaning, och ibland rätt tufft. Jag lägger i perioder 10h på plugg per dag, andra perioder ungefär 4-5 h per dag.

    Vi har mycket praktiska moment där man måste finnas på plats, ju mer tid jag kan vara där, ju bättre går studierna.

    Ska du bli barnmorska? Vilket drömjobb!
Svar på tråden Börja plugga vid 40