• Anonym (:-()

    Vill inte ha en kurd inblandad i min familj!

    Tow2Mater skrev 2019-01-21 17:21:07 följande:

    Hur "vet" du sa mycket om ditt ex nya - bakgrund, familj, inkomst, bostadssituation etc etc efter bara 6 veckor??


    För att mitt ex berättat så klart. Säger ju att vi är raka och ärliga.
  • Anonym (:-()
    Anonym (B) skrev 2019-01-21 18:06:43 följande:
    Haha ja det kan du ju fortsätta inbilla dig själv. Du har lite för höga tankar om dig själv du. Du har inte en aning om vad han känner och vill och du har inte ett endaste dugg med det att göra heller. Du låter extremt rädd och okunnig utifrån dina inlägg. Då brukar man reagera sådär kraftigt när någonting annorlunda dyker upp. Läskigt va?
    Men käre tid - detta blir i sig en icke-diskussion. Du vet ju i alla fall absolut ingenting om hur vi pratar och känner varandra och hur ärliga vi är.

    Vi har sagt mycket värre saker till varandra i olika sammanhang och ändå blivit sams bara dagar efteråt då vi har en vänskap i grunden både under och efter vårt äktenskap.

    Han har varit på ett antal misslyckade dejter och har uttryckt själv att han började känna sig desperat. Han fick inte napp helt enkelt. Han tycker det är obekvämt att vara singel, det har han också sagt. Nu fick han napp väldigt snabbt från denna kvinna som knappt hunnit separera från sin förra. 

    Sedan är det inte "annorlunda" - bor i en stad full av invandrare med olika bakgrund. Men jag säger som Cher som var gayikon och njöt av alla bögar och lesbiska som dyrkade henneoch köpte hennes musik; när det var HENNES dotter som sedan kom hem och ville byta kön var det inte lika roligt längre. Googla på det om du vill, det har hon sagt i flera intervjuer. 

    Så man kan vara SÅÅÅ ok med mycket, så länge det inte händer en själv. Mycket lättare att vara tolerant och så där fantastiskt öppensinnad när det är på avstånd.
  • Anonym (:-()
    Havin skrev 2019-01-21 20:48:20 följande:

    Vad vet du om kurder egentligen? Det är så patetiskt att jag inte ens vet på vilken nivå man ska argumentera med dig på.

    Jag är kurd, och helt tvärtom alla dina påståenden.

    Är snygg, bra fet lön, kulturell, ateist, fit och gillar främst utländska män! Och bor inte i Sverige.


    Kul för dig! Men det stämmer inte på henne, bortsett från utseendet som jag inte kan bedöma då alla blir tänd av olika utseenden. Men hon har inte fet lön, hon är religiös, inte kulturell som framkommit i informationsströmmen från mitt ex. Däremot plockar hon ögonbryn på en salong och det är väl en bra talang.
  • Anonym (:-()
    Anonym (Sofie) skrev 2019-01-21 18:05:09 följande:

    Och om du och ditt ex har bott ihop i 20 år. Hur små är era barn då, egentligen?


    Ungefär hälften så gamla.
  • Anonym (:-()
    Tow2Mater skrev 2019-01-21 17:26:18 följande:
    Bah! har du sagt "desperate fan, du har inte lyckats få en enda svensk kvinna intresserad" till honom?
    Kan du ge dig fan på att jag gjorde - vi grälade och då säger man lite av varje. Det har hänt åt andra hållet också, har du aldrig grälat?
  • Anonym (:-()
    AmericanMommy skrev 2019-01-21 22:30:20 följande:

    Alltså jag hoppas att denna tråden är en trolltråd för att provocera. Men om inte, så vill jag bara påpeka att det är ju skadligare för barnen att ha en förälder med en sån främlingsfientlig attityd som dig TS.


    Fast nu tycker jag du gör dig naiv. Är det verkligen SÅ otroligt att förstå att det finns människor som inte tycker att alla andras kulturer är bra? Om du tänker efter en smula och med tanke på SD:s framgångar..?

    Jag har ingen önskan att stoppa invandringen. Jag har ingen önskan att kasta ut dem som bor här. Jag har inga problem att jobba med dem (vilket jag gör), jag säger inte heller till mina barn att det är dåligt med invandrare.

    Men jag tycker det finns en djäkla massa problematik i den kurdiska kulturen och det får jag tycka. Precis som en del kurder får tycka att den svenska kulturen är för lössläppt, där våra tjejer springer omkring för lättklädda osv - för det finns också. Missat hela debatten om hederskultur? Inget minne av Fadime och de andra kvinnorna?

    Att jag anser att det inte är det mest lyckade att dra in den kulturen till mina barn får jag tusan tycka. Kvinnan i fråga har en stor släkt och bröder som är inblandade på alla möjliga sätt i hennes liv. De är definitivt mer försvenskade än kurder som bor kvar i hemlandet, men mycket har de behållit som det låter. Det kommer aldrig bli så att de inte lägger sig i vad hon - och därmed mitt ex - gör, oavsett om det sker på positivt eller negativt sätt. Men inblandade kommer de vara.

    Jag har spenderat mycket tid i USA. Man kan ju tycka att vi är ganska lika, amerikanarna och vi - men det finns MÅNGA kulturkrockar där också i deras sätt att vara och våra sätt. Så då är det märkligt att låtsas som att det inte skulle märkas att denna kvinna är relativt nyinvandrad.
  • Anonym (:-()

    Finns ganska mycket att läsa här, skrivet av källan direkt så att säga (dvs av de som jobbar MOT nackdelarna med kurdisk kultur): www.khatoon.se/hederskultur/

    Men nä, ingen här kan FÖRSTÅ att man inte hoppar av lycka över att barnen dras in i detta. Men det kommer jag inte göra. Ett litet citat:

    I en liknande undersökning som Stockholms stad gjort visar det sig att var tionde 15årig flicka i Stockholm och fyra procent av pojkarna lever med hedersrelaterade problem som hårt begränsar deras liv. Hedersproblem var den grundläggande orsaken för mer än hälften av alla flickor som under 2006 omhändertogs enligt Lagen om Vård av Unga (LVU § 2). I de senast gjorda undersökningarna levde var tionde ungdom (oavsett kön) i åldrarna 14-18 år i familjer med en märkbar hederskultur. Det betyder att de t.ex. inte får ha samma umgängesmönster som andra ungdomar eller i vissa fall inte delta i gymnastik, bad eller i skolans samlevnadsundervisning. Om man antar att nativiteten i familjer med utlandsfödda föräldrar ligger på 2-2,5 barn så är det ingen vågad gissning att anta att någon procent av Sveriges befolkning är kvinnor som lever under en märkbar hederskultur.

  • Anonym (:-()

    Har varit frånvarande någon dag och just harvat igenom massor av inlägg.

    Tycker det blir komiskt detta - nej, nej tycker en del av er; så klart det inte ska bli NÅGRA problem av denna konstellation inte..! Hon med sin trassliga bakgrund ska bara smälta in med våra svenska barn, utan minsta skrapsår efter vägen Obestämd

    Men det tror inte jag. Jag ser en kvinna som är intrasslad i sin släkt - jag vet som sagt en hel del om henne pga att mitt ex berättat - och som inte ens varit i vårt samhälle ett årtionde. Jag ser en kvinna som så nyligen separerat från sin förra att han ännu står kvar på hennes boende. Jag ser en kvinna som haft trassliga relationer som ger eko ännu i hennes vardagsliv.

    Jag anser inte att mycket av den kurdiska kulturen är bra. Skulle jag anse att den kurdiska kulturen var bra skulle jag anse att hedersmord, förtryck av kvinnor, begränsad frihet osv var bra. Det gör jag inte. Om jag skulle flytta utomlands skulle jag anpassa mig efter den kulturen där jag bor - men det verkar inte dessa vilja. Så nej, det glädjer mig inte att våra barn hamnar mitt i deras pappas relation med denna kvinna som med sina trassliga relationer och trassliga kultur inte direkt har försvenskat sig.

    Vi bor i Sverige. Hade jag velat att mina barn skulle anamma annat kultur hade jag som sagt antingen skaffat dem med en utländsk man ELLER flyttat till ett annat land. Men här bor jag.Jag som anser att kvinnor har samma värde som män, jag som anser att ett förhållande är jämlikt, jag som anser att man ska få säga det man vill och gifta sig med den man vill. Lirar inte jättebra med kurdisk kultur. Att NÅGRA kurder är "jämlika" och "försvenskade" innebär inte att majoriteten är det. Då hade inte kurder själva suttit och berättat på nätet om problematiken med deras kultur och integration (se mitt tidigare inlägg med länk)...

    Jag önskar er så "politiskt korrekta" att ni också får in en annan kultur i er familjekonstellation. Att ni också ska få skicka era barn till er före detta partner och en utländsk människa med helt annat kultur. Då skulle nog ni - precis som Cher när det gällde hennes dotter och dotterns könsbyte - inse att det är lätt att prata...

  • Anonym (:-()
    Xenia skrev 2019-01-27 23:36:05 följande:

    Det handlar inte om PK utan om verkligheten. Det bor massor av människor av utländskt ursprung i Sverige. Men du vill tydligen att varken ditt ex el dina barn ska umgås med dem. Ska alla invandrare bo i särskilda ghetton så du och dina släktingar (inkl ditt ex) slippar riskera stöta ihop med dem?

    Undrar hur ni tror att de ska integreras om de bara ska få umgås med varandra och inte beblanda sig med "riktiga svenskar".

    Om du har uppfostrat dina barn till jämlikhet så är det bra. Men tror du att jämlikheten ramlar bort så fort de träffar en kurdisk kvinna med (ev) andra värderingar?


    Nästan alla invandrare bor i "ghetton", av egen fri vilja. Se Rosengård, Rinkeby osv - ingen har tvingat dem dit. De har bosatt sig där själva, för att de vill bo nära de som de känner sig besläktade till. De hade kunnat bo var som helst.

    Nej, jag tror inte tex jämlikheten "ramlar bort så fort" - men jag tror inte hon gör något för att boosta den heller. Hon är så djävla intrasslad i sin släkt - främst sina bröder - att jag starkt misstänker att hon inte är speciellt jämlik.

    Mitt ex HAR berättat förmodligen det mesta om denna kvinna. Han är inte speciellt diskret, så en del han berättat skulle hon säkert föredragit att han inte sagt... Men nu har han sagt det och det bekymrar mig. Tänker inte ursäkta mig för det, mitt enda och första intresse är mina barn. 
  • Anonym (:-()
    Anonym (18) skrev 2019-01-27 23:54:12 följande:

    Trivs båda två i varandras sällskap. Är din exman glad 


    Har läst alla dina inlägg i denna tråden och de är mycket märkliga. Tänker inte lägga tid på dem.
Svar på tråden Vill inte ha en kurd inblandad i min familj!