Inlägg från: Etta |Visa alla inlägg
  • Etta

    BF oktober 2019!

    Hej tjejer! Hur går det för er? Jag går in i v 24 imorn och tycker det böjar bli lite tungt nu, svårt vända mig på bra sätt i sängen och har börjat få halsbränna kvällstid. Och då är det nästan 4 månader kvar... I övrigt har jag mått väldigt bra de senaste veckorna, sen v 21 ungefär, så skönt!

  • Etta
    Scintilla skrev 2019-06-10 19:54:04 följande:

    Fick ni välja att kolla kön på RUL allihop? Vi har gjort NIPT så vi fick veta redan i vecka 11 men trodde vi skulle få det bekräftat och se det med egna ögon på RUL. Men icke! Barnmorskan vägrade blankt att ens titta efter. Tydligen har personalen på förlossningen klagat på att folk får felaktiga besked på RUL som de sedan måste hantera vid förlossningen. Men sist vi gjorde RUL för fyra år sedan var det inga problem, hon kollade så noga hon kunde även om hon inte kunde ge säkert besked pga hur sonen låg.


    Oj, vilken konstig orsak! Vi fick frågan om ville veta, de sa att de efter att undersökningen är klar tittar efter kön om vi vill. Men när jag var gravid förra gången för fyra år sen fick vi ett helt annat bemötande, bm sa tydligt att det enbart var en hälsoundersökning och inte till för att få reda på kön.
  • Etta
    Jinthry skrev 2019-06-14 11:21:09 följande:

    I tisdags kom den dagen som vi väntat på länge - RUL!

    Ultraljudet var för oss nästan helt oförståeligt. Det var enbart medicinskt prat,

    och zoom in på delarna som hon ville se. Helhetsbild fick vi inte. Den enda bilden vi fick med oss hem är bebisens två händer. Vi fick inte med säkerhet veta kön.

    Jag är så.jävla.besviken. Vi har väntat på det här jävla ultraljudet sedan v.12+0 och nu gjorde vi det i v.20+6 - så många veckor av väntan. För att inte få en trevlig upplevelse. Vi känner båda två att vi hade kunnat skicka min mage dit själv för att sedan få brev på posten som säger "allt såg bra ut". För det var verkligen det enda vi fick höra. JAG VET att jag är otacksam, det är jätte många som inte alls får bra resultat av RUL osv - men det ändrar fortfarande inte hur jag känner.

    Värst av allt i min självömkan är att jag så hade sett fram emot att veta kön. Jag har inte köpt någonting innan med ursäkten att vi väntade på att veta vilka färger vi ska gå på.


    Men vad trist! Vi fick välja mellan flera olika bilder (ingen som var toppenbra men ändå!) Verkar verkligen vara olika rutiner på olika ställen..
  • Etta
    sugermountain skrev 2019-06-20 21:44:42 följande:

    Hej alla förväntansfulla oktober mammor!

    Jag är gravid med mitt andra barn och har bf 18 oktober. Pga flera missfall innan denna graviditet har jag haft svårt att slappna av denna graviditet. Känns ju bättre nu när jag känner bebis men nojjar ändå om att det inte ska gå vägen. Hur mycket fosterrörelser känner ni och när började ni känna? Jag började känna fladder tidigt runt påsk ungefär men kände inte utanpå magen förrän kanske två veckor sen typ v. 20+


    Jag började känna ungefär v 16?17 (andra barnet) men då väldigt svagt och inte regelbundet. Nu är jag i v 26 och känner flera gånger varje dag, och utanpå sen några veckor. Men jag tycker fortfarande det kan variera hur mkt jag känner bebisen dag från dag och tog upp detta med min bm i torsdags. Hon sa då att det var från ca denna veckan (26) som man ska känna varje dag och att man då kan börja hitta mönster. Innan har bebisen så stor plats och kan ligga lite ?gömd?
  • Etta

    Alltså jag blir helt matt av alla råd om hur man ska äta och inte! Den senaste veckan har jag nåtts av råden att inte äta skuren melon, upptinade grönsaker, kalla sallader samt odlad norsk lax. Nu i semestertider är det ju en mardröm att försöka äta rätt på caféer och restauranger, ofta kan man ju välja på sallader, mackor med rökta kött-eller fiskpålägg eller getost typ. Blir pizza resten av sommaren känner jag nu, men så ska man ju ändå äta nyttigt och varierat....

  • Etta
    Kate000 skrev 2019-07-12 12:31:55 följande:

    Glöm nu inte att maten du steker i teflonpannan ger cancer...

    Livsmedelsverket rekommendationer är nog det man ska följa mer noga än allt man få höra och läsa i medier.

    Förutom livsmedelsverkets rekommendationer i mat väg, så är jag lite extra petig på hygienen kring mat hanteringen (om jag äter ute på en marknad bla). Sen kommer ju rötmånaden då lär jag nog rensa kylen lite oftare än idag :)

    Lev å må


    Hehe, precis, teflonångesten också! ;) Detta är ju dock livsmedelsverkets rekommendationer, (uppdaterat i dagarna om melon och frysta grönskade) förutom den odlade norska laxen som var ett långt reportage i SvD häromdagen där forskare avrådde både gravida och barn att äta den pga miljögifter... jaja, får försöka tänka på att jag vad jag vet inte haft listeria under alla år jag ätit massa skuren melon och mögelostar...
  • Etta
    Liberty09 skrev 2019-07-13 17:37:44 följande:

    Fast det är ju ok att äta skuren melon eller frysta grönsaker om du förvarar dem i kyl i max "några dagar" - enligt Livsmedelsverket. Dvs helt i enlighet med sunt förnuft. Skuren melon bir ju rätt äcklig i snittytan snabbt, så jag skulle inte äta den efter 1-2 dagars förvaring, oavsett graviditet.


    Ah, du har rätt, så står det ju faktiskt på livsmedelsverkets hemsida! Då gick jag på en sån där larmartikel ändå för att de hänvisade till livsmedelsverket... fick för mig man inte alls skulle äta det.
  • Etta
    Soofo skrev 2019-07-18 10:33:53 följande:

    Hej! Hur mår ni? Hur går det? Är det mysigt eller känns det som att ni bryter ihop snart! ????

    Jag går in i v28 nu och har börjar blivit lite kylskåpssmidig. Stönar lite osexigt när jag ska ta på mig skorna och ser ut att vara 120 år gammal när jag suttit ner i soffan på kvällen och ska kliva upp.

    Utöver det så är det ganska mysigt och full rulle i magen både dag och natt. Just ja, är sjukt trött på att kissa! Kissar 5-6 gånger per natt och är jättetörstig på natten som att jag skulle vara bakfull. Men det är inte hela världen.

    Vi längtar tills den här lilla tjejen kommer! ????


    Hej! Jag är i v 30 (29+1) och känner igen mig helt i kylskåpssmidigheten, puh! Det här med att resa sig och vända sig och böja sig liksom...! Har fått hemsk halsbränna också och ska försöka hitta testa omeprazol istället för bara Novalucol som jag kört med hittills. Vaknar också många ggr på nätterna. Men annars mår jag bra, känner mig till och med piggare än för några veckor sen, och än så länge ingen foglossning utan kan gå även längre sträckor utan problem förutom andfåttheten då.. Var hos bm idag och hade inte följt kurvan riktigt, låg mitt på normalkurvan i v 26 och nu på den undre linjen så ska tillbaka om 10 dagar. Känns lite oroligt men hade samma med min dotter i ungefär denna veckan så hoppas det ska rätta till sig.
  • Etta
    SammyH skrev 2019-07-19 20:56:07 följande:

    Hej, jag är i vecka 30+1 och jag är redan less på att vara gravid. Jag är givetvis superglad över att vi ska få en till familjemedlem, men jag är så himla trött och tung och har nu fått göra provtagning för att kolla om jag har graviditetsdiabetes. Suck. Jag önskar så att jag hade någon i min närhet som också var gravid så att jag kunde få lite mer förståelse för jag har nog ?klagat sönder? mina nära och käras öron...Jag hoppas att det finns någon som kan relatera till när det känns såhär motigt och jobbigt och otåligheten tar över...


    Jag har verkligen sådana dagar också! Speciellt min första semestervecka när sambon renoverade hos svärmor o jag var ensam mkt av tiden med 3,5-åringen i svärmors sommarhus och hade total brist på energi och längtat så efter semester men bara kände mig tung, osmidig och irriterad!
  • Etta

    Hej tjejer! Hur går det för er? Nu börjar det närma sig känns det som, hur mår ni andra? Jag är i v 33 nu, (32+1) och känner mig tung och smidig som en val. Sover dåligt o har ont i höfter och rygg o halsbränna men är förväntansfull och mår bra i övrigt!

Svar på tråden BF oktober 2019!