Inlägg från: Etta |Visa alla inlägg
  • Etta

    BF oktober 2019!

    Anonym (Emelie) skrev 2019-08-09 17:35:05 följande:

    Jag är vecka 33! Känner precis som du.. tung och osmidig. Foglossning som har satt sig mest i min vänstra höft. Ont i revbenen på kvällarna. Kissar minst en gång per natt haha.. just ja, min blodvärde ligger på 105 och vägrar stiga trots att jag äter DUBBEL dos av niferex.

    Delar av slemproppen har lossnat också, hade blod i trosorna. Jag har vart i kontakt med förlossningen och fick göra ultraljud och barnet har lagt sig med huvudet neråt. Tappen är 3 cm! Mitt första barn kom 9 dagar innan BF så vi får se när denna känner sig redo :)


    Oj, kanske blir lite kortare väntan för dig då! :) Vad sa de, ska du ta det lugnt eller behöver vara sjukskriven eller så för att försöka fördröja eller är det lugnt ändå? Min bebis ligger också med huvudet neråt konstaterade bm igår, känner av trycket! Jag äter också dubbel dos järntabletter men äter sider-al som är lite skonsammare för magen (dock också mkt dyrare). Dubbel dos gör att jag håller mig på helt ok järnvärde iaf!
  • Etta

    Vi har också inhandlat det mesta vi inte haft sedan innan under denna vecka, köpt typ allt begagnat från lokala fb-grupper, smidigt ändå! Även shoppat lite bebiskläder ( i affär) är ju så roligt!

    Ang bröstpump så vägrade min dotter ta flaska första halvåret så jag hade inte mkt nytta av den kan jag säga, men det kan ju vara väldigt olika! Testade nog första gången när hon var 3-4 månader så för mig var det inget som behövdes från start.

  • Etta
    Forka skrev 2019-08-11 18:59:30 följande:

    Hej, är det fler som väntar barn oktober/november2019 i Trollhättan med omnejd? Detta är vårt första barn och jag kan tycka att man har känt sig väldigt ensam hittills. Ingen info om utbildningar, få möten med BM. Har fått många fler tider nu & en heldag för mamma/pappa utb. Trodde alltid att man träffades fler gånger för utbildningen i en mammagrupp eller liknande. Eller för att få träffa folk i ens egna situation.

    Hur upplever ni andra att det har varit? Är ny i staden så tänkte ifall det är värt att byta bm-mottagning? Eller hur fungerar det i andra komuner?


    Hos min bm i Gbg ( med första barnet) var det föräldrautbildning vid tre tillfällen (två timmar per gång) och de ordnade även en mammagrupp om man ville träffa andra i samma situation, men där vi själva bytte nummer osv. Men tror det kan se jätteolika ut! Jag var däremot också förvånad att det var så få träffar med bm första gången, är ju först i slutet av graviditeten som det blir lite oftare.
  • Etta
    Jinthry skrev 2019-08-14 21:57:05 följande:

    Jaha.. och där kom det. Bebisen ligger på 70% i storlekskurva vilket innebär att vi ska tillbaka och mäta i vecka 37 för att se vad som behöver göras.. Givetvis visade även ultraljudet idag att jag inte väntar en flicka. Det har tagit på mig väldigt hårt.. Det känns som att jag sörjer den tjejen som vi har byggt upp mentalt och gjort oss redo för. Namn som är oanvändbart.. Ett babyrum som jag gjort iordning till min dotter ska nu gå till en kille, och själva konceptet av den här förändringen är bara omöjlig för mig att ta in. Det logiska resonemanget att HAN är frisk och växer bra osv, faller i bakgrunden. Jag känner mig som världens hemskaste person för att jag så otroligt önskar att det skulle ha fortsatt vara en tjej. 

    Herregud.. vad ska jag göra nu?


    Oj, har ni alltså tidigare fått info om att det är en flicka? På RUL sa de flicka till oss, jag hade nog verkligen känt samma som dig om det visar sig vara en pojke även om det inte kändes som det spelade någon roll innan RUL! Man blir ju så inställd ändå på vilket kön det är och med tilltänkt namn osv är det ju redan en liten individ, klart det blir en chock då när det inte stämmer. Ta några dagar och smält det här, kanske bra att du ändå har lite tid på dig innan han är här? Kommer bli bra, men inget konstigt att du känner som du gör nu!
  • Etta
    ballerinakakaoreo skrev 2019-08-15 22:02:47 följande:

    Går in i v. 34 på söndag och har de senaste 2 veckorna haft mycket molande mesvärk som denna veckan gått över i riktigt smärtsamma förvärkar.. Tror det är dags varje gång de kommer. :( 

    Hallonbladste är på tok för tidigt att dricka tycker jag, det köper jag nog runt v. 37.


    Hur har det gått för dig med sammandragningar och jobb osv? Jobbar du eller blev du sjukskriven?
  • Etta
    Mia86a skrev 2019-08-19 21:57:05 följande:

    Idag har jag varit hos bm. Allting såg bra ut, den lille har lagt sig med huvudet nedåt, men han kan säkert vända på sig igen innan det är dags så jag ropar inte hej än.

    Sf-måttet följer medelkurvan och så har jag ett tillväxtultraljud att se fram emot nästa vecka och ett samtal på förlossningen veckan därpå. Det börjar verkligen kännas att man närmar sig slutspurten nu!

    Spjälsängen står redo och kläderna ligger i hans garderob. Men vagn måste vi köpa! Någon som har tips på syskonvagn när man har en storebror också som blir två år i december?


    Härligt! Min bebis hade också vänt sig med huvudet neråt sist (v.33) hoppas att hon ligger kvar så! Imorn är det exakt 6 veckor kvar till BF, så nu är det ju nedräkning! Vi är nästan klara med allt, men behöver tvätta bebiskläderna och köpa ngn spjälsäng/bedside crib samt något ytterplagg, svårt veta vad man ska satsa på i början av oktober... !
  • Etta

    Jag känner mig så sjukt rastlös! Tänkte ha en lugn tv-kväll men kan inte hitta någon bekväm position att sitta/ligga i, har halsbränna och känner mig trött och okoncentrerad på typ allt... svårt att sova på nätterna och drömmer massa mardrömmar. Dessutom började jag må illa igen idag. Nu ska jag sluta klaga, hur mår ni andra?

  • Etta
    Kate000 skrev 2019-08-22 08:57:55 följande:

    Jag har varit kräkfri i två månader men mått illa alla dagar ändå. Tills igår. Vi var på loppis och köpte en gästsäng (bara stommen, madrasser har vi) som personalen snällt hjälpte sambon att lägga i släpvagnen. For på återvinningen och kasta lite skräp och sen vidare mot ikea. Käka middag där, handlade och köpte en hög hylla och lite rappel... som sambon fick lyfta i släpet själv. Väl hemma bar jag in allt smått, men när jag skulle hjälpa han med först sängen började det kännas. Så när vi ska lyfta paketet med hyllan.. kräktes jag lite spontant på tröjan... jättekul

    Så mår ok så länge jag äter lergigan comp 2 ggr/ dag, äter regelbundet och inte överanstränger mig. Har gått på havandeskapspeng sen början av månaden. Har alltid svullna fötter sen 10 dar bakåt. Kan inte klippa tånaglarna själv längre :/ kan sova 8-13 h varje dag plus vila ;) blir lätt överansträngd och flåsig till och från. Har gått upp minst 15kg och var redan stor innan men nu känner man av den nya tyngden helt klart. Bm (och läkaren efter tul) påpekar ju vikten men jag går redan till dietist och måste äta ofta pga kraftigt illamående...

    I övrigt sparkar min lilla alltid upp på högra revbenen, trodde hon fastnade där igår som hon höll på :) men tar alla dar i veckan onda sparkar än slöa rörelser :)


    Usch din stackare, har du mått så illa hela tiden! :( Låter vidrigt! Även om jag är urtrött på foglossning, halsbränna och att känna mig som en val är det bättre än illamåendet de första 15-17 veckorna, höll på att bli deprimerad av att ständigt må illa!
  • Etta
    Anonym (Tidig) skrev 2019-08-23 16:47:10 följande:

    Har inte varit aktiv i tråden, men följt alla inlägg. Mitt vatten gick i morse när jag sov (32+6) och jag är nu inlagd på förlossningen. Bebisen mår bra och jag också så det är ju positivt. Får både värkhämmande och sprutor för bebisens lungmognad, och förhoppningsvis stannar hon ett par dygn till. Annars blir jag igångsatt lördag om en vecka om inget händer. Blir en vända på neo innan vi får komma hem men jag känner mig trygg :) Lycka till allihopa!


    Stort lycka till! De är ju så proffsiga på förlossningen och det är ju inte alls katastrof-tidigt så kommer nog gå toppen! Men gissar det måste vara chock-artat, man är ju inte riktigt där än i tankarna ändå!
  • Etta
    Anonym (Emelie) skrev 2019-08-26 14:31:32 följande:

    Är i vecka 35 och har nu fått tillbaka mitt illamående jag hade i början.. har kräkts en gång, när vi var på restaurang! Tappat matlusten och blir äcklad av kött, fågel och fisk igen. Så jobbigt. Vet att det kan bero på hormonpåslag nu på slutet av graviditeten men döjobbigt är det. Imorgon är det dags för ännu ett barnmorskebesök :)


    Visst är det! Samma för mig, fast har det inte lika illa som i början och inte spytt än tack och lov. Men börjat tycka kaffe och grill luktar oerhört äckligt igen och svårt komma på nån mat jag vill äta.
Svar på tråden BF oktober 2019!