Inlägg från: Etta |Visa alla inlägg
  • Etta

    BF oktober 2019!

    3mmaHavsg1itter skrev 2019-03-19 23:06:44 följande:

    Idag har jag varit på VUL, kontroll efter senaste blödningen. Allt såg bra ut, bebben höll på vinka o slå kullerbytten! Helt galet att det är ett sådant liv där inne o man känner absolut ingenting :) 11+1 fast läkaren sa det är säkert en eller två dagar mer men han kunde inte mäta ordentligt pga all morgongympa därinne.

    Ska försöka pusta ut lite grann nu, orkar inte längre oroa mig så mycket hela tiden. Ska nog även våga ringa barnmorskan imorgon :)

    Är väldigt trött konstant, kanske är det också järnvärdet som redan spökar?

    Är också väääldigt uppblåst och det går knappt att knäppa byxorna utan att jag får ont och oroar mig över bebisen som blir ihjältryckt. Så jag funderar faktiskt över att använda mammabyxor redan, fast det känns ju liiiite tidigt :D


    Skönt att allt såg bra ut! :) Jag inviger mammabyxor idag, 11+6! Också jättesvullen och ser ut som jag är i v 20 typ, fick så fruktansvärt ont i magen igår (alltså typ magknip) när jag trängt in mig i vanliga jeans så jag blev orolig. Underbart med mammabyxor, men mudden är ju väldigt stor.
  • Etta
    Jinthry skrev 2019-03-21 01:29:04 följande:

    Nu måste jag faktiskt klaga igen. Herregud vilken tur jag INTE har.

    Gick in på vecka 9+0 igår!! Kan känna min lilla apelsin ovanför bäckenbenet. Vilken känsla.. Helt otroligt. Känslor överallt förutom i mitt halva ansikte.

    Det blev akuten idag där det konstaterades att jag får ansiktsförlamning! Inte nog med att jag är helt uttorkad och orkeslös.

    Hur ska man orka?!


    Men fy så jobbigt!! Är det något som kan hänga ihop med graviditet eller bara otur att du drabbades nu?
  • Etta

    Jag är på dag 12+0 idag! Känns som en milstolpe, men oroar mig nu för kub istället.... Om allt ser bra ut på kub ska jag börja njuta på riktigt tänker jag..;) Mitt illamående är betydligt bättre och kommer nu främst när jag är hungrig, samt på kvällen. Verkligen en lättnad och hoppas det snart försvinner helt! Fortfarande osugen på den mesta maten men kan få i mig den vilket också är skönt. Tröttheten är dock lika konstant och tung fortfarande. Somnade 19.30 när jag nattade dottern igår, vaknade 22 och gick direkt in och la mig. Blir inte så mkt gjort på kvällarna direkt!

  • Etta
    Xrissy skrev 2019-03-21 15:11:02 följande:

    Ja den där kräkreflexen är inte att leka med! Har själv funderat på om det är psykiskt, nu prövar jag att nynna på en visa under toalettbesöken för att hålla tankarna på annat håll. Peppar peppar det verkar fungera!

    Här har jag också gått in i vecka 12 men har hittills idag spytt tre gånger så för mig verkar det snarare bli värre... Hoppas verkligen att jag har fel! Däremot kommer aptiten så smått tillbaka även här, hurra för oss båda :)


    Jag kräktes i måndags sist (11+4) så inte borta här heller, men har vissa timmar på dagen när jag inte mår illa alls, plus aptit så är lovande tycker jag! Ska kanske prova det där nynnandet...
  • Etta

    Då är vi några som ligger helt lika, gick också in i v 13 i torsdags! Mitt illamående är betydligt bättre men kommer på kvällarna och är fortfarande känslig för dofter och viss mat (framförallt stekt eller grillad, blä!) Fortfarande trött som en zombie och somnar i soffan kl 20 varje kväll. Måste gå och kissa en gång varje natt och har svårt somna om efter det.

    Jag ska göra kub imorn, nervös inför det! Men ska bli roligt att få se, gjorde tidigt vul i v 8 men då såg man ju inget mer än ett hjärta i princip.

    Lider verkligen med er som mår så illa, de veckorna jag mådde som värst tappade jag verkligen typ all livslust, det är svårt att glädjas åt graviditeten när man mår skit! Kämpa på och ta en dag i taget, det kommer släppa så småningom!

  • Etta

    Då har jag varit på kub, fick låg sannolikhet för alla kromosomavvikelser och vi fick se en liten sprattlande böna med armar och ben på plats! :) Så underbart!

    Angående illamående så kräktes jag imorse, så mitt kommer och går verkar det som.

  • Etta
    Kapsyl skrev 2019-03-27 19:18:22 följande:

    Jag kommer inte ihåg hur det var sist, ni som gjort KUB, får ni svar på detta (blodprover och allt) vid ultraljudet?


    Ja, precis, man får svar direkt, de knappar in alla värden i datorn medan man är där. Men om man har högre sannolikhet så får man ju följa upp med ytterligare provtagning så då får man ju vänta.
  • Etta
    Kate000 skrev 2019-03-27 21:54:36 följande:

    Där jag bor verkar det standard med ultraljud kring v 20. så jag har mitt v 20... frågade om tidigare men hänvisades till privat då... snåljåpar.. 

     På tisdag när jag är i v 13 + ? bokade jag ett enkelt privat ultraljud, tusen spänn typ men enkelt val för mig som har så många besvär att jag behöver se livet i mig NU! :)

    Gjorde glukosbelastning idag. Att fasta och vara illamående som jag vanligtvis botar med små matintag och ofta... var en riktig prövning.

    Men hade bra värde när jag kom in,

    tog sockerlösningen

    la mig i väntrummet i soffan och "sov"

    mådde illa som värst de första 45min

    sen gav de sig sakta

    och när 1,5 timme passerat  mådde jag prima!?! :O

    tog nytt prov efter 2h och det var kanon bra värden!?!

    Helt magiskt med tanke på hur extremt socker känslig jag har blivit.

    Så skönt att jag åtminstone inte har graviditets diabetes :) 

    pepparpeppar


    Skönt det iallafall! Mår du illa av socker annars? Söta saker har periodvis varit det enda som hjälper mot mitt illamående, så jag har ätit massa fruktyoghurt, nyponsoppa och godis, har lite ångest över det! I min förra graviditet hjälpte sura saker, men nu kräktes jag när jag testade citronjuice.

    Angående ultraljud har de precis ändrat rutiner i Västra Götaland där jag bor, nu erbjuds man tidigt ultraljud i v 12-14 samt ett RUL i v 18-20. När jag var gravid förra gången var det inte så, då fick vi betala privat trots att jag hade blödningar, riktigt snålt!
  • Etta
    Kate000 skrev 2019-03-28 18:15:06 följande:

    Forts.. har lagt på mig 7kg och hade redan högt bmi. Därav proverna.

    Jag mår jätte illa av socker nu när jag är gravid, fast jag vanligtvis inte intar "extra" socker iochmed att jag lever med en diabetiker. Fy sjutton så dålig jag kan bli av ex en matsked kladdkaka! Huvva :S

    Ja det är också snålt! :/


    Knäppt att det kan vara så olika ändå! Hade utan tvekan kunnat sätta i mig ett par bitar kladdkaka under tiden jag inte kunde äta lagad mat alls.
  • Etta
    Kate000 skrev 2019-03-29 12:37:32 följande:

    Nä förvisso kan jag lagt på mig 1-2 kg över jul. Men efter att ha kräks nonstop i 2 veckor. Äter jag nu hela tiden istället. Verkar som om jag kräks så fort magen är tom eller om jag är minsta lilla hungrig. Så jag äter hela tiden istället :P Dock måste jag äta snäll mat för magen annars gör det ont (magkatarr efter allt kräkande) och jag kan inte äta något med för mycket socker i. Ex dricker jag en vanlig söt festis spyr jag, dricker jag en halv festis spyr jag också. Äter jag en full matsked kladdkaka utan grädde... oj oj oj så dålig jag blir.


    Kan inte du tipsa om vad du äter, jag måste äta hela tiden också men äter som sagt massa onyttigheter...
Svar på tråden BF oktober 2019!