Inlägg från: Etta |Visa alla inlägg
  • Etta

    BF oktober 2019!

    En annan fråga - vad har ni köpt/tänkt köpa för ytterplagg till era bebisar? Tycker det är jättesvårt då vädret ju kan variera jättemkt i oktober. Även osäker på vad jag ska ha i vagnen.

  • Etta
    Scintilla skrev 2019-09-11 18:11:38 följande:

    Vi har inte behövt köpa några ytterplagg alls eftersom allt finns kvar efter storebror, som också är född på vinterhalvåret. Lillasyster kommer vara väl utrustad med både vinteroverall som går att göra om till åkpåse och tunnare fodrade teddyoveraller. I vagnen har vi ett lammskinn i botten och filtar i alla möjliga tjocklekar och material att bädda med. Funkade bra sist så jag kör på samma denna gång :)


    Här är storasyster också född vintertid, men senare på året så hade enbart tjock åkpåse i vagnen från start samt halvtjock overall, men känns som det kan vara för varmt i oktober.. Men lammskinn och olika filtar var ju smart!
  • Etta
    Mia86a skrev 2019-09-11 20:59:25 följande:

    Vad spännande att det börjar närma sig! Jag var också på sammanfattande besök hos bm igår, är i v 35 nu, nästa besök hos bm är i v 38 och sedan är det ev ett till strax efter BF (om bebis inte kommit). Tycker det känns glest med tre veckor mellan besöken hela vägen fram. Hur har ni andra? Jag har också fått väldigt rikliga flytningar, men inget annat som visar att det närmar sig. Bebis har legat med huvudet nedåt några veckor, men väldigt rörligt.

    Imorgon är det dags att lämna blodprover igen.


    Sen vecka 36 har jag två veckor mellan besöken, tidigare var det glesare. Var senast 35+0 och är nu inbokad 37+0, 39+0 och sen 40+0. Känns tryggt att det är så tätt i slutet!
  • Etta
    Anonym (Emelie) skrev 2019-09-12 10:38:24 följande:

    Hoppas iallafall på det! Men man vet ju aldrig tyvärr. Hoppas ditt barn ligger fixerad eller iallafall långt ner i bäckenet nu :) min förra förlossning gick jättefort, fick åka ambulans in och sen tog det 33 minuter på förlossningen bara. Men den gick bra ändå. Jag börjar bli orolig, har varit lugn till nu! Rädd för att spricka och rädd för smärtan. Dessutom väldigt rädd för att det skulle gå fel så ett snitt måste göras. Vill inte bli bedövad på den vaginala förlossningen.


    Oj, jag är också orolig för en så snabb förlossning! Min förra var som sagt väldigt utdragen så denna får gärna gå lite snabbare men sådär snabbt är ju ingen höjdare... Min bm sa idag att det är mer regel än undantag att omföderskor inte hinner med EDA så nu blev jag orolig för smärtan... hon tyckte dock mest det fanns fördelar att föda utan men jag känner mig ganska rädd för det...

    Annars var bebisen fixerad nu! :) Känns bra!
  • Etta
    Blåsippan84 skrev 2019-09-12 07:10:53 följande:

    Länge sedan jag skrev. Bf 26/9 Men gick med här då jag kände att det mer var en okt bebis än sep, så i slutet av sep ;). 2 v kvar från idag. Väntar tredje och bm så att de har 3 v som standard fram vid okomplicerade tidigare graviditet fram till typ v 37, sen varannan tills bebis kommer. Är nog lite olika runt om i landet och hos oss är.ser stor brist på bm så de försöker nog hitta rutiner för att komma runt detta.

    Varit extremt trött på att vara gravid sedan ett par v, men måste hinna till frissan på ons nästa v ;), sen kan jag göra barn, haha. Dock är båda grabbarna sjuka denna v med feber. Vill ej att jag eller maken ska åka dit, ingen höjdare att föda barn med 40 graders feber kan jag tänka mig :(, så det stressar en del. Bebis ligger fixerad nedåt sedan 3 v och ska till bm om 1 v. Undrar om hon kan göra hinnsvepning då? Med förra gjorde bm det på bf dagen, och på natten sedan startade förlossningen. Hoppas på samma tur denna gång i så fall ;)


    Usch, hoppas verkligen du slipper febern! Jag hade feber nyligen och det är verkligen inget kul tillstånd som höggravid. Och att föda med feber vågar jag knappt tänka på... Samma här att jag varit jättetrött på att vara gravid sista tiden... men nu jobbar jag sista dagen imorn så känns lite lättare!
  • Etta
    Blåsippan84 skrev 2019-09-14 16:57:12 följande:

    Igår fick jag konstant kramp i magen. Var som en uppblåst fotboll. Hade dammat lite lätt 1 h och sen började det vid 11. Tog 2 Panodil, släppte ej fast jag vilade. Vid 13 lade jag mig med värmedyna och klingade av i 30 min. Men så fort jag ställde mig upp så började det igen. Vid 15 ringde jag förlossningen. Blev illa bemött. Alltid mött skepsis när man ringer dit vid tidigare förlossning. Höll på att föda fösta barnet hemma då de bara tyckte jag skulle avvakta. En parentes;). Hon nästan skrattade åt mig i telefonen när jag sa att jag hade molande värk i magen och hon menade att molande är inte något som gör ont enl henne. Sa till sist att jag ville bara ha rådgivning då jag aldrig haft så med de två tidigare. Fick komma in då iaf. På ctg hade jag kontinuerliga svaga värkar var 7-10 min och magen var hård mellan det också. Då blrv bm mer trevlig. Men magen blev sedan mjuk mellan iaf. När Panodil gick ur kroppen började jag frossa och fick feber. Så fått barnens sjuka här:(. Bebis mådde iaf bra, läkare gjorde ul. Men så fort jag ställde mig upp blev magen hård. Så ordinerad vila och försöka bli frisk innan förlossning. Ingen hitta att föda med feber så dr. Inatt har jag mått jätte dåligt, känner mig bättre iaf men får feber när panodilen går ur. Dr sa att jag var tvungen att ta det kontinuerligt då det blir ännu varmare för bebis i magen och inte bra i längden. Hoppas bli frisk innan och få ett par friska dagar innan förlossningen också. Men vi får se, haha


    Åh, låter ju verkligen som något är på gång! Men håller alla tummar att du hinner tillfriskna innan!
  • Etta
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-12 19:37:45 följande:

    Jag går in i v. 38 på söndag och min livmoder mättes till 34 cm förra veckan. Det känns lite litet, men jag är förstföderska och jag tycker nog ändå att den får gärna stanna i den längden för det känns som om jag verkligen inte får plats med en endaste till ynka liten centimeter livmoder i min lilla kropp haha!

    Lillen har legat fixerad sedan v. 30 men det är inte förrän nu som det verkligen trycker neråt varje dag och ilar ihjäl sig mellan benen! Jag känner mig kissnödig hela tiden när jag sitter och står just på grund av detta ilande. Jag har även börjat svullna för ingenting längre, jag häller i mig säkert flera liter vatten och andra drycker varje dag men ändå svullnar ben och fötter när jag står och går. Det är knappt märkbar bättre skillnad efter jag sovit och händerna varierar mellan att vara vanliga och svullna hela dagarna, händerna värker även lite, kanske borde ta upp detta på nästa bm besök. Det känns verkligen att man är höggravid.. 

    Ang ytterkläder så har vi bara köpt raggsockor, mössor och vantar. När vi kommer gå ut i höst och vinter så kommer lillen få åka vagn i åkpåse med filt/täcke, samt en tunnare mjukisoverall över sina kläder om det är riktigt kallt. Sånt där får man nog se och känna efter lite så de små varken blir för kalla eller för varma. Skor behövs ju inte när de är så små tänker jag och en riktig vinteroverall är väl inte heller så nödvändigt nu när barnen bara kommer vara 0-6 mån när det är kyligt, känns lite som en onödig kostnad när det finns åkpåse, eller vad tycker ni?


    Åh, det där ilandet har jag med ofta, är så obehagligt!! Och kissnödig ja, konstant liksom! Såå jobbigt att vara iväg nånstans där det inte finns toalett!

    Nä, tjock vinteroverall behövs ju inte om man har en tjock åkpåse när de är så små, ska nog satsa på en flecceoverall tror jag, jag tycker det svåraste känns just i början om det är typ 10-15 grader, då kan det ju vara lite varmt med tjock åkpåse men samtligt för kallt med bara täcke/filt. Men bästa är väl att satsa på flera filter och kanske ngn tjockare kofta.
  • Etta
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-15 13:20:08 följande:

    Jag åkte in för minskade fosterrörelser i förrgår, han kändes liksom svagare och svarade inte på mina buffande. Fick göra ctg som såg bra ut men de hade som rutin att man skulle få ett ultraljud dagen efter så igår var vi inne och gjorde ctg igen, gjorde två stycken och ingen av dom blev godkända men läkarna kunde inte se varför då hjärtljuden gick upp och ner fint under bägge kurvorna och han började röra sig mer och mer. Vi gjorde ultraljud och mätte honom, flöde i navelsträngen och allting såg bra ut. Det enda som var var att han var lite för stor! Läkaren bad mig ringa min barnmorska på måndag för att få kolla mitt blodsocker och sedan bokade de in ännu ett tillväxtultraljud om 2 veckor men de sa att det fanns risk för att jag redan fött då eftersom jag nu redan är i v. 38. Fick inga exakta siffror på hur stor han var och det är ju svårt för dom att uppskatta vikt och längd, hoppas inte att det är en 5-kilosklump som ska ut sen haha!


    Oj, så jobbigt med det svaret på ctg, men skönt att de inte hittade något! Konstigt att de väljer att vänta 2 veckor på TUL när du är i v 38, borde man inte kunna få det efter en vecka då?? Eller blir det meningslöst kanske... hoppas blodsockret ser bra ut!
  • Etta
    Blåsippan84 skrev 2019-09-15 23:24:21 följande:

    Ingen bebis än. Feberfri idag, woho. Dock får jag sammandragningar så fort jag går men svårt att bara vara still nu när jag inte känner mig direkt sjuk annars. Går som en anka och svårt att böja mig gör det krampar till så. 4 åringen hjälpte mig plocka ur diskmaskinen ikväll då jag ej kunde börja mig ordentligt, haha. Man märker att det behövs två i ett hushåll med två barn sedan innan. Maken har fullt upp med att köra stora på aktiviteter, sysselsätta minstingen osv så jag ska få lugn och ro, men vill då samtidigt också hjälpa till nu när jag ej känner mig sjuk. Svårt balansgång det där. Imorgon blir det bilen till förskolan , haha(sker aldrig om jag inte måste åka direkt efter, då det är ca 500 m). Skönt att det är slutspurten nu. Som man läser och känt vid de två tidigare, sista tiden blir man verkligen helt less på att vara gravid så att man ska längta till förlossningen. Men som sagt, måste hinna till frissan på ons ;)


    Åh vad skönt att febern är borta! Hoppas du hinner till frissan också då, så blir det kanske bebis på tors! ;) Jag har min första föräldralediga dag idag, känns så skönt! Håller verkligen med om att det är skönt att det inte är så långt kvar nu, urtrött på detta tillstånd!! Men jag vill gärna hinna med att rensa och fixa lite innan. :) Har inte direkt några känningar om att det skulle vara på gång så gissar jag får vänta ett par veckor till.
  • Etta
    Fröken W skrev 2019-09-16 19:37:08 följande:

    Hej! Har inte varit så aktiv i tråden men nu när det, äntligen, börjar närma sig slutet av graviditeten så har jag känt att jag gärna bollar tankar med andra i samma sits.

    Jag har bf 25 oktober, är inställd på en novemberbebis även om jag hoppas att jag har fel. Blivande storasyster är född 9 dagar efter bf. Vet inte om det finns belägg för att om ett barn föds efter bf så gör nästa det också. Någon av er som vet?

    När har ni bf? Såg att någon redan fått sin bebis.


    Jag har bf 2 oktober, så i v 38 nu och bebis kan egentligen komma när som helst, men tänker också att det troliga är att bebisen kommer ungefär samma tid som storasyster som kom BF+1. Hört både att det är vanligare att gå över med första och att det vanliga är att de kommer ungefär samtidigt. När jag frågade min bm sa hon att den statistiken som finns är att om man fått TVÅ barn för tidigt eller gått över mkt så är det troliga att det blir samma med tredje.. så inte så mkt till hjälp där! Enligt personer i min omgivning verkar det dock vanligt att andra föds några dagar tidigare än första, så det håller jag fast vid! :) Ikväll har jag haft som ihållande lättare mensvärk, vet inte om det räknas som förvärkar? Det är ju inga tydligt avgränsade värkar utan mer som en molande ihållande mensvärk. Nån som känner igen?
Svar på tråden BF oktober 2019!