Inlägg från: Etta |Visa alla inlägg
  • Etta

    BF oktober 2019!

    Det var ju smart ballerinakaka att ha tagit sådana pauser och verkligen känt efter, jag känner att jag inte alls har koll på rörelsemönster vilket jag tror beror på att jag känner av bebisen mest om jag sitter still (eller ligger ner) och mitt jobb består av att jag ibland sitter längre stunder framför datorn/i möte och ibland är mer aktiv och går runt mycket, och det kan se otroligt olika ut från dag till dag. Så jag har känt att det är hopplöst för mig att kunna veta om ett rörelsemönster förändras säg mellan 9-13. Däremot känner jag alltid bebisen någon gång innan jag kommer till jobbet, oftast på 30-minuters bussresan dit då jag sitter still och alltid vid 21-tiden på kvällen när jag ligger i soffan. Och såklart däremellan då och då, men kan inte säga jag upptäckt ngt mönster. Jag har inte åkt in men varit på väg typ 5 ggr, men då alltid druckit kallt vatten och buffat på magen och fått ngn buff tillbaka efter ett tag. Sen känner jag att denna veckan när jag varit hemma känner jag mycket oftare än på jobbet! Så handlar nog mkt om hur mkt uppmärksamhet man ger magen liksom. Men jag oroar mig jättemkt också, känns så hemskt att allt ansvar ligger enbart på mig att kunna bedöma vad som är normalt.

  • Etta
    Anonym (Emelie) skrev 2019-09-20 08:08:09 följande:

    Igår hade jag sammandragningar som började vid 15, de kom under hela dagen och kvällen med ungefär 5-10 minuters mellanrum. På kvällen tilltog dom i styrka och jag fick mensvärk i samband med sammandragningarna som nu istället kändes som förvärkar. Tänkte att jag kanske är i latensfasen. Ringde förlossningen och bara rådfrågade men han sa att det kan dröja upp till en vecka innan de sätter igång, så jobbigt! Sammandragningarna höll på till 1 på natten och då somnade jag.

    Nu när jag vaknade har jag lite mensvärk men sammandragningarna gör inte längre ont.


    Åh, men det låter ju ändå som det kan hända när som helst! En vecka låter lång tid tycker jag med så tydliga symtom... Jag hade ju som ihållande mensvärk tidigare i veckan men försvann helt och inte känt något alls sen dess. För dig låter det ju ändå som tydliga förvärkar! Håller tummarna!
  • Etta
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-19 16:18:52 följande:

    Man känner sig så maktlös i situationen gällande rörelser. Man kan inte göra någonting för att rädda det lilla liv man bär på, mer än att vara uppmärksam och åka in då. Det skulle vara så skönt att föda snart så man iallafall kan se hur den lille mår, känna om han blir varm/kall, hålla koll på andningen och pulsen m.m. Nu vet man ingenting... Att vara gravid ska vara underbart mysigt men jag har nog lidit hela graviditeten av denna ständiga oro 


    Ja, jag håller helt med! Oron är större än glädjen/myset tyvärr...
  • Etta
    Anonym (Emelie) skrev 2019-09-20 09:09:51 följande:

    En uppdatering! Sammandragningarna gör nu ont igen. Kan man ringa sin barnmorska? Be om nån kontroll?


    Ja, eller förlossningen igen..? Är de regelbundna?
  • Etta
    Anonym (Emelie) skrev 2019-09-20 19:12:20 följande:

    Smärtan från värkarna avtog. Under dagen hade jag bara massa sammandragningar som inte gjorde ont, typiskt..men nu på kvällen så började mina sammandragningar göra ont igen! Jag klockade dom och appen räknade ut att jag hade 3 värkar under 10 minuter. Så håller det på fortfarande.

    Har pratat med barnmorskan imorse och hon sa att det låter som om jag är i tidig latensfas. Så vi får se!! Surt om det försvinner igen bara haha ..


    Åh, men vad spännande! :) Kanske dags att åka in nu då??
  • Etta
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-20 21:37:02 följande:

    Åh uppdatera gärna hur det blir om du får möjlighet, så spännande! Hoppas det är latensfasen och att den ingen blir allt för seg! :D

    Själv har jag idag haft mensvärk hela dagen, inte kraftig alls men sådär jobbigt molande att den känns lite hela tiden liksom. Jag blev jättetrött mitt på dagen och fick lägga mig och sova i nån timme och när jag vaknade kände jag mig nästan början till sjuk och har sedan dess varit alldeles rödblossig om kinderna och känt mig hängig. Jag fick världens hugg i höjd med livmodertappen, ovanför venusberget liksom. Fan vad ont det gjorde. 3-4 gånger högg det till med jämna mellanrum innan det slutade. Har varit konstig i magen hela dagen idag, känt ett tryck i naveltrakten, mensvärken, några få sammandragningar.. men ingenting som har blivit till någonting kraftigare än så. Trodde först att jag kände så i magen för att jag var tvungen att gå på toa men efter toabesök har det fortsatt kännas så det verkar inte vara därför heller.


    Låter som det kan vara på gång för dig också snart! :) Hur mår du idag?
  • Etta
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-21 14:12:38 följande:

    Ja jag vet inte jag.. började föra dagbok i anteckningar i mobilen den 6/9 och det har mest sett likadant ut nu i 2 veckor utan att någonting har hänt ännu. Började må fruktansvärt illa igårkväll och var samtidigt så trött och hängig att jag trodde att jag höll på att bli magsjuk men sen gick bägge delar över och idag har jag hittills bara haft mensvärk i vanlig ordning. Hur mår du?


    Vad segt! Jag har inte mycket symtom på att något är på gång alls, känner mig dock sjukt trött och orkeslös... såå jobbigt det här att inte kunna hitta en enda position i sittande eller liggande som känns bekväm...
  • Etta

    Min bebis var inte fixerad i v 36, men däremot i v 38. Andra barnet, och bm sa att det inte är ovanligt att andra inte fixerar sig förrän väldigt tätt inpå förlossningen.

  • Etta

    Nio dagar kvar till BF idag! Känt mig yr sedan ett par timmar vilket känns lite olustigt, hade tänkt fixa med massa grejer idag och ta en sväng på stan osv. Men kanske bäst att ta det lugnt. Hur långt har ni andra kvar?

  • Etta
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-22 20:05:56 följande:

    Ja det är det nog. Här i Småland heter det amandabarnmorskor men vet att de kallas för klara/aurora på andra ställen. Hon jag träffade var verkligen gulvärd, skulle vilja plocka ner henne i en väska och ta upp henne hemma när jag är orolig eller behöver prata ut haha! Hoppas att det hjälper för dig också :)

    Ja alltså jag hade extrema förvärkar förra veckan och satt i badkaret och andades och trodde att jag skulle gå av på mitten, och så har det inte varit något mer (tyvärr, faktiskt).. har gått med mensvärk konstant flera dagar i rad och nu har magen kört ihop sig helt med gaser så allt som känns i magen nu är väl pga gaserna, för så har det varit tidigare. Lite hopplöst!

    Ska till frissan imorgon och fräscha till håret ordentligt för första gången på månader så inatt får det faktiskt inte starta, men imorgon får det gärna starta med värkar eller vattenavgång eller allt på samma gång!


    Håller tummarna att det startar efter frissan! :)
Svar på tråden BF oktober 2019!