• FruW85

    Vänta med bebisförsök till efter bröllopet?

    Anonym (Petunia) skrev 2019-01-26 21:15:38 följande:

    Vi gifter oss i oktober. Då kommer jag ha hunnit bli 30 år, min fästman 31. 

    Skulle ni våga vänta med att försöka bli gravida till efter bröllopet?

    Jag är nervös för att vänta för länge, att det inte kommer hända för oss sen. Men är osäker på om jag vill vara gravid på bröllopet. Vill inte att människor ska tänka att vi gifter oss bara för att jag är gravid.

    Hur skulle ni ha gjort?


    Jag tror inte det är någon risk att någon tror att ni gifter er för att du är gravid. Dom kan ju räkna och måste ju inse att du blev gravid efter att ni bjöd in till bröllop, om du nu skulle hinna bli gravid innan :)
    Det är dessutom, som många redan sagt, helt normalt att det tar ett tag att faktiskt bli gravid så chansen/risken är att du kanske precis plussat när bröllopet är.
    Det kan å andra sidan bli lite jobbigt. Om du hunnit bli gravid men gått så pass kort tid att du inte vill avslöja det, då kan bröllopet bli riktigt jobbigt, speciellt om du mår dåligt. En annan sak som kan vara bra att tänka på är hur du skulle reagera vid ett missfall. Skulle du orka med bröllopet om det hände kort inpå?
    Sedan ska man ju inte sticka under stolen med att om ni väntar och OM det skulle bli svårt så är ju risken stor att ni ångrar att ni inte testade tidigare.
Svar på tråden Vänta med bebisförsök till efter bröllopet?