• Jsv17

    Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet

    Jag har precis fått mitt andra MA konstaterat, hade även ett tidigt missfall i November och det andra MAt var innan jag fick min son.

    Jag tänker dock inte ge upp då vi verkligen längtar efter ett syskon, men skulle vara kul att få följas åt med andra som delar de upplevelserna då bebisverkstaden och ett ev. plus känns på ett helt annats sätt när man vet hur det kan bli....

    Vi måste nu vänta 10 dagar på uppföljnings-ul men jag vet att det är kört då det bara var en hinnsäck och man kunde inte se fostret, och jag borde varit 8+2, och jag plussade på äl+10/11 så inte riktigt rimligt att det var senare heller....


    Pojke 9-12-17
  • Svar på tråden Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet
  • Soligtochfint
    Smlan skrev 2019-07-05 13:31:05 följande:

    Vilken vecka var missfallet i? Det påverkar ganska mycket hur mycket klumpar det blir. Jag fick cytotec i vecka 6-7 och då kom inga klumpar och på efterbesöket visade sig att det fanns mycket rester kvar så jag fick göra en skrapning också.

    När jag fick cytotec i vecka 11 (graviditeten hade avstannat redan i vecka 5-6) så fick jag sjuuukt mycket klumpar. Dock hade jag rester kvar på efterkontrollen ändå. Det försvann med en till cytotec-kur så jag slapp operation då.

    När jag fick missfall bara en vecka efter plus blev det som en vanlig mens. Jag hade inte reagerat om det inte var för att jag tidigare hade plussat och att min mens var en vecka sen.


    Tack för svaret. Jag vet inte vilken vecka, men började blöda lite mer än en vecka efter jag plussade, det digitala gick aldrig över från 1-2, så kan inte varit mer än 4-5 veckor isf. Bör man kolla upp sig efter ett missfall? Vet att jag fick tjata till mig ett ultraljud förra gången jag började blöda.
  • Smlan
    Soligtochfint skrev 2019-07-05 13:52:12 följande:

    Tack för svaret. Jag vet inte vilken vecka, men började blöda lite mer än en vecka efter jag plussade, det digitala gick aldrig över från 1-2, så kan inte varit mer än 4-5 veckor isf. Bör man kolla upp sig efter ett missfall? Vet att jag fick tjata till mig ett ultraljud förra gången jag började blöda.


    Om det är så tidigt så tror jag inte du behöver vara orolig för att det inte kommer klumpar. Sjukvården brukar inte heller vilja ta in en för efterkontroll vid ett tidigt missfall, tyvärr.

    Beklagar ditt missfall :(
  • Jsv17
    Soligtochfint skrev 2019-07-05 10:39:47 följande:

    Vid mitt förra missfall så kom det två eller tre stora klumpar som jag förstod var ?bebisen? och en liten moderkaka, då förstod jag liksom att nu är allt ute. Men den här gången har det inte kommit några klumpar, så nu blir jag lite orolig att det inte har kommit ut som det ska, gjorde ett gravtest igår som var lite svagare än dom tidigare. Är det någon som vet om det ?ska? komma klumpar för ett missfall så att allt är ute? Vill också tillägga att första dagen jag blödde hade jag så himla ont över hela nedre magen, och sedan har smärtan suttit mer vid vänster äggstock och strålat ut i låret. Är det normalt?


    Vid mitt tidiga missfall (5+2) var blödningen mer som en kraftig mens och inte alls några större klumpar (lite koagulerat blod som man kan få små i mensen också) så tror det är normalt vid tidiga missfall och behöver inte alls betyda att det finns rester, oftast klarar kroppen de tidiga missfallen själv.
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Smlan skrev 2019-07-05 13:27:14 följande:

    TACK!! 

    Haha, tänk om det skulle vara tvillingar  Det vore på ett sätt lite coolt men å andra sidan vet jag ju att det blir en mer riskfylld graviditet så nu sitter jag lugnt ner i båten tills vi vet vad som finns där inne. Om allt går vägen vill säga... Jag har fått igenom att jag ska få ett tidigt ultraljud i alla fall. Har inte fått datum än men jag tror att det blir i slutet av juli. Så spännande! Och jag är glad att det är semester så man har mycket som distraherar en från att tänka och längta för mycket.

    Jag läste om din resa i inlägget efter. Vad tufft för dig och familjen! Skönt att du till slut slapp operation eftersom det var det du siktade med att ta sprutan (antar jag). Jag hoppas att ni får ett plus på stickan snart (och att den lille vill stanna kvar). Tänker att det blir lite skönare att försöka under sommaren/semestern trots det dåliga vädret :) Då brukar man ju ha lite annat fokus samtidigt i alla fall.


    Det var riktigt tufft faktiskt, var tom skönt att vara på ordinerad bebis-paus, behövde nog den för återhämta mig mentalt från allting... men nu känner jag mig redo och ganska positiv, 2020 SKA vi få en bebis!

    Ja perfekt att detta hände oss precis innan sommaren också sen kom ju liksom sommaren, högtider och midsommar och långa sköna sommarkvällar i trädgården där man fått annat att tänka på. Jag kommer hålla ALLA tummar och tår för dig, klart det ska gå bra nu! <3
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    UndrandeSökare skrev 2019-07-05 11:16:16 följande:

    Skönt att du är hemma ni igen !

    Du kan även göra IvfSerums Mensblodtest som man gör hemifrån och skickar till labbet i Aten och äta ev antibiotikakur (både mannen och kvinnan) innan nästa försök.

    Googla på ivfSerum infection screening. Man gör Både Locus Medicus testet och 11 in one testet, det kostar 300euro. Då ingår receptskrivning om baciller hittas.


    Tack, ja nu är det bara skönt att det är över

    Hur går det för er nu? <3
    Pojke 9-12-17
  • Smlan
    Jsv17 skrev 2019-07-05 18:05:56 följande:

    Det var riktigt tufft faktiskt, var tom skönt att vara på ordinerad bebis-paus, behövde nog den för återhämta mig mentalt från allting... men nu känner jag mig redo och ganska positiv, 2020 SKA vi få en bebis!

    Ja perfekt att detta hände oss precis innan sommaren också sen kom ju liksom sommaren, högtider och midsommar och långa sköna sommarkvällar i trädgården där man fått annat att tänka på. Jag kommer hålla ALLA tummar och tår för dig, klart det ska gå bra nu! <3


    Jag förstår att det var tufft! Inte bara allt med kroppen utan ovissheten också såklart.

    Jag fick ordinerad bebisvila efter mitt tidiga missfall i maj. I och för sig inte jämförbart med din tuffa resa men jag tyckte också det var skönt att få vila en månad efter många månader med sånt HIMLA fokus. Först var jag bara frustrerad men jag kände själv att jag slappande av på ett helt annat sätt när jag slapp tänka på ÄL och sen gå och vänta på BIM.

    Önskar dig och familjen en välförtjänt semester och att ni får ett plus snart!
  • Ellendellen

    Hej alla!

    För mig verkar trombyl och progrestron ha hjälpt. Fick se en frisk liten flicka vid RUL och är nu halvvägs i graviditeten.

    Håller tummarna för er och ha bra sommar!

  • larssonc

    Hej, tänkte jag skulle gå med här. Jag fick ett sent MA i vecka 19 i mars i år. Det upptäcktes på rutinultraljudet att hjärtat inte längre slog. Födde vår lilla pojke 8/3, värsta dagen i mitt liv. Nu hoppas vi så på att få en liten regnbåge efter vår ängel. Jag har bim på onsdag/torsdag och dagarna går såååå sakta. Tempar så lägger in hur kurvan ser ut. Visst börjar den se lite trifasisk ut? Det ger mig lite hopp.

  • Jsv17

    Vi har tyvärr inte blivit gravida igen efter vårt utomkveds... Väntar på bim här i dagarna men känns inte som det tagit sig nu heller, men man vet ju aldrig

    Hur har det gått för dig?


    Pojke 9-12-17
  • Lita89

    Jag blev gravid igen fem månader efter missfallet och är i vecka 30 nu :) hur har det gått för dig?

  • Jsv17

    Fick tyvärr mens idag :-/

    Så mot försök 7 och efter utomkvedshavandeskapet... så lång tid har det aldrig tagit för oss, men hoppas att det faktum att vi får kämpa lite hårdare betyder att vi får gå hela vägen nästa gång


    Pojke 9-12-17
  • Nube

    Jag går in i v 38 imorgon och har bf om några veckor. Känns helt overkligt men fantastiskt. Hoppas att allt går bra nu i slutet bara. Lycka till alla som har blivit gravida och de som fortfarande kämpar!

  • Smlan

    Jag går in i vecka 36 imorgon och väntar en liten knodd i början på mars. Hoppas det kan ge någon hopp som eventuellt läser den här tråden. Hade två missfall innan, varav ett MA i vecka 11 vilket var väldigt tungt. Kämpa på alla där ute!

  • syltburk

    Jag hoppar in här.

    Har två barn sedan innan (7 och 5 år). Men har problem med missfall. Gjorde två aborter i unga år (18 och 20) sen fick jag missfall innan jag födde min son. Trodde vi skulle förlora honom också eftersom jag blödde mellan v 4-17 med honom. Vid förlossningen visade det sig att vi förlorat en tvilling.

    Sen får vi vår dotter utan problem.

    Efter båda barnen (bara 1,5 år mellan dem) blev vi oönskade gravida och gjorde en abort.

    Nu har vi fått tre missfall på ett år och jag sitter med blödning och inväntar svar på blodprov nr 2.

    Har så dåligt samvete för aborterna. Känns som att jag straffas på något sätt. Klandrar mig massor för missfallen. Hur hanterar ni sådana känslor?


    Längtar efter trean
  • kastrullen

    Hej!

    Jag har ett barn sedan innan, som blev till med hjälp av IVF. För tre veckor sedan så plussade jag oväntat (vi har ej skyddat oss sedan dottern föddes för två år sedan). Tyvärr fick jag en blödning 4 dagar senare, var säker på att det var missfall. Men när jag fick ett starkt plus och symtom några dagar efter blödningen så trodde jag att jag fortfarande var gravid, hade dock igen lite blödningar.

    Idag, en vecka efter senaste gravtest, var jag på VUL och man kunde inte se tecken på någon graviditet. Gravtestet var också negativt..

    Hur gör vi nu? Kan vi försöka på en gång igen? Om jag tar ägglossningstest, kan de påverkas nu när gravtestet var negativt?

    Vi har 3 embryon i frysen på kliniken också. Längtan efter ett syskon blev extrem nu när jag helt plötsligt kunde bli gravid. Kanske ska vi försöka oss på en frysåterföring?

  • kastrullen
    syltburk skrev 2020-02-03 14:10:07 följande:

    Jag hoppar in här.

    Har två barn sedan innan (7 och 5 år). Men har problem med missfall. Gjorde två aborter i unga år (18 och 20) sen fick jag missfall innan jag födde min son. Trodde vi skulle förlora honom också eftersom jag blödde mellan v 4-17 med honom. Vid förlossningen visade det sig att vi förlorat en tvilling.

    Sen får vi vår dotter utan problem.

    Efter båda barnen (bara 1,5 år mellan dem) blev vi oönskade gravida och gjorde en abort.

    Nu har vi fått tre missfall på ett år och jag sitter med blödning och inväntar svar på blodprov nr 2.

    Har så dåligt samvete för aborterna. Känns som att jag straffas på något sätt. Klandrar mig massor för missfallen. Hur hanterar ni sådana känslor?


    Hej Syltburk! Såg ditt inlägg i en annan tråd tidigare och att vi var lite i samma situation. Tyvärr verkar det slutat på samma sätt för oss båda...

    Att klandra sig själv och, ibland på ett orimligt sätt, söka orsaker till att det inträffar händer nog det flesta. Jag har ju nu "bara" ett missfall men många års försök i bagaget och jag kan bara se allt jag gör fel. Äter fel, tränar för lite (eller tränade jag hårt när jag var gravid?), hade inte tagit folsyra innan jag upptäckte graviditeten, osv..

    Jag försöker hålla mig sysselsatt: läsa/ljudböcker, sticka, sova, jobba.. Allt för att inte tänka på det. Och ibland låter jag mig inte göra annat än just tänka på det, och gråta. Just nu har jag låst in mig på kontoret på jobbet och sörjer..
Svar på tråden Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet