Inlägg från: milli79 |Visa alla inlägg
  • milli79

    Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!

    Emerencia skrev 2019-02-01 11:39:00 följande:

    Det blir aldrig samma sak som med vanligt socker. Mejeri och mjöl går att utesluta men inte sockret. Testat så många gånger med olika former av frukt och sockerersättning men det smakar i mitt tycke inte bra. Smakat både köpta och andra som bakat, fortfarande med besvikelse. Inte ok att lura folk och göra reklam på ett forum såhär.


    Har du testat kokossocker? Tycker det blir mest likt socker. Även agavesirap är bra.

    Tycker dock om både honung, dadlar och banan som ersättning för socker.
  • milli79
    MrsAJ88 skrev 2019-02-01 16:11:30 följande:

    På vilket sätt skulle gluten vara farligt för den majoritet som inte har celiaki? Och varför skulle mjölk eller socker i begränsad mängd vara farligt? Tacksam om du kan hänvisa till ett vetenskapligt underlag för detta.


    Ärligt talat tror jag egentligen det är att vetemjölet är så behandlat som just det blir dåligt för kroppen. Råg och även eko varianter brukar vara lättare att tåla.
  • milli79
    MrsAJ88 skrev 2019-02-01 16:11:30 följande:

    På vilket sätt skulle gluten vara farligt för den majoritet som inte har celiaki? Och varför skulle mjölk eller socker i begränsad mängd vara farligt? Tacksam om du kan hänvisa till ett vetenskapligt underlag för detta.


    Ärligt talat tror jag egentligen det är att vetemjölet är så behandlat som just det blir dåligt för kroppen. Råg och även eko varianter brukar vara lättare att tåla.
  • milli79
    MrsAJ88 skrev 2019-02-01 16:11:30 följande:

    På vilket sätt skulle gluten vara farligt för den majoritet som inte har celiaki? Och varför skulle mjölk eller socker i begränsad mängd vara farligt? Tacksam om du kan hänvisa till ett vetenskapligt underlag för detta.


    Ärligt talat tror jag egentligen det är att vetemjölet är så behandlat som just det blir dåligt för kroppen. Råg och även eko varianter brukar vara lättare att tåla.
  • milli79
    Emerencia skrev 2019-02-12 09:52:51 följande:

    Så mycket nyttigare är det faktiskt inte med kokossocker eller agavesirap. Inte heller honung är det någon enorm skillnad, inte värt att ersätta enligt mina smaklökar. Bra för dig att du tycker det smakar bra, det tycker inte jag att de gör. Hellre roligt socker i mindre mängd än att hålla på med ersättningar som gör en besviken för att äta mer.


    Ja men bättre att äta med gott samvete någon ggn ibland än att sätta för stora krav. Jag utesluter inte socker helt själv :)
  • milli79
    MrsAJ88 skrev 2019-02-13 00:20:46 följande:

    Har du några källor på att det skulle vara så eller är det bara eget hobbytyckande? EKO-produkter är inte bättre för hälsan även om många verkar tro det.


    Har kollegor som jobbar med tester genom kinesiolog och blodanalys. Min yngsta tålde tex råg men inte vete el havre. Vi pratade mycket kring detta och hur vetemjölet framställs osv.
Svar på tråden Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!