Inlägg från: Youinheaven |Visa alla inlägg
  • Youinheaven

    Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!

    Svensk Pirat skrev 2019-02-08 16:25:51 följande:

    Socker innehåller näring.


    Socker innehåller energi, inte näring. Många av modern tids folksjukdomar kan kopplas till intag av för mycket socker, och även gluten. Gluten är inte mycket bättre än socker
  • Youinheaven
    Svensk Pirat skrev 2019-02-08 16:25:51 följande:

    Socker innehåller näring.


    Socker innehåller energi, inte näring. Många av modern tids folksjukdomar kan kopplas till intag av för mycket socker, och även gluten. Gluten är inte mycket bättre än socker
  • Youinheaven
    Emerencia skrev 2019-02-13 01:03:56 följande:

    Näring är energi, fickam lära sig i grundskolan

    www.synonymer.se/sv-syn/näring


    Jag fick lära mig i skolan att näringsrik mat är mat med hög densitet av näring och lågt innehåll av kalorier. Med såpass lite näring och mycket kalorier, så kan inte socker räknas som näringsrik föda. Socker är snarare ett gift som skapar inflammation i kroppen, får kroppen att producera insulin(dominant hormon) som trycker ner kroppens produktion av tillväxthormon, som är det hormon som hjälper kroppen självläka och hålla sig ung. Vilken skola gick du?
  • Youinheaven
    MrsAJ88 skrev 2019-02-14 00:46:48 följande:

    Suck. Det var det jag misstänkte utifrån hur du skrev. Själv är jag läkare och har svårt för en massa humbug utan vetenskaplig evidens, alltid förundrats över hur människor kan tro på allt hittepå de hör...


    För det första, jo det är skillnad på om du jämför en gröda som är odlad ekologisk, och en annan icke eko. Den som inte är eko, är besprutat med gift. Sen är inte alla icke-eko mat lika mycket besprutad. Det är även bra mycke mer skonsamt för böndernas marker. Eko-mat är mat som naturen vill ha den. Enda anledning att vi har så mycket besprutningar är för livsmedelsindustrin, och företag som vill maximera vinst.

    För det andra borde väl du som är läkare veta att socker inte är bra för kroppens självläkande. Då socker (och även gluten) får kroppen att producera stora mängder insulin som är ett dominant hormon, och gör att kroppen producerar mindre tillväxthormon, som är kroppens ?reparationshormon?.
  • Youinheaven
    MrsAJ88 skrev 2019-02-14 00:46:48 följande:

    Suck. Det var det jag misstänkte utifrån hur du skrev. Själv är jag läkare och har svårt för en massa humbug utan vetenskaplig evidens, alltid förundrats över hur människor kan tro på allt hittepå de hör...


    Varför rekommenderar Cancerfonden att dra ner på sockerintaget vid cancerdiagnos?
  • Youinheaven
    Iarwain skrev 2019-02-14 17:39:56 följande:
    Så bra att du är intresserad a forskning.
    Kan du visa på konkreta studier som visar en tydlig konsekvens mellan normalt sockerintag hos friska människor och skador?

    Kan du också visa var experterna bakom följande artikel tänker fel?
    academic.oup.com/advances/article/6/4/493S/4568634

    www.health.harvard.edu/heart-health/the-sweet-danger-of-sugar


     


    Här är en artikel från Harvard som refererar till en 15 år lång studie.

    "Over the course of the 15-year study, people who got 17% to 21% of their calories from added sugar had a 38% higher risk of dying from cardiovascular disease compared with those who consumed 8% of their calories as added sugar."

    "The effects of added sugar intake ? higher blood pressure, inflammation, weight gain, diabetes, and fatty liver disease ? are all linked to an increased risk for heart attack and stroke," says Dr. Hu.
  • Youinheaven
    Iarwain skrev 2019-02-14 17:39:56 följande:
    Så bra att du är intresserad a forskning.
    Kan du visa på konkreta studier som visar en tydlig konsekvens mellan normalt sockerintag hos friska människor och skador?

    Kan du också visa var experterna bakom följande artikel tänker fel?
    academic.oup.com/advances/article/6/4/493S/4568634
    sugarscience.ucsf.edu/too-much-can-make-us-sick/

    Scientists are actively studying a wide range of health problems that may be linked to the overconsumption of added sugars, including the following:


    - Cancer: High intakes of sugars and refined carbohydrates have been linked to increased risk of some cancers, as well as to higher rates of recurrence and lower rates of survival after cancer therapy.11,12


     - Alzheimer's disease and memory loss: Excess sugar consumption was linked to deficiencies in memory and overall cognitive health.13,14


     - Aging: Scientists have observed links between sugar consumption and the aging of our cells, as well as skin wrinkling. 23,15,16


    While it is still too soon to confirm whether these are also linked to the overconsumption of added sugars, new findings are being published all the time. Stay tuned to SugarScience for the latest research as it emerges.

    Texten är citerad rakt av från länken

  • Youinheaven
    Iarwain skrev 2019-02-14 17:39:56 följande:
    Så bra att du är intresserad a forskning.
    Kan du visa på konkreta studier som visar en tydlig konsekvens mellan normalt sockerintag hos friska människor och skador?

    Kan du också visa var experterna bakom följande artikel tänker fel?
    academic.oup.com/advances/article/6/4/493S/4568634
    Iarwain skrev 2019-02-14 17:39:56 följande:
    Så bra att du är intresserad a forskning.
    Kan du visa på konkreta studier som visar en tydlig konsekvens mellan normalt sockerintag hos friska människor och skador?

    Kan du också visa var experterna bakom följande artikel tänker fel?
    academic.oup.com/advances/article/6/4/493S/4568634

    www.sciencealert.com/sugar-industry-suppressed-study-data-linking-sugar-heart-disease-cancer

    Även en artikel om nedtystning inom livsmedlesindustrin angåennde forskning
  • Youinheaven

    Kompis om du inte vill veta sanningen så kan jag inte visa dig. Jag bor själv på en EKO-gård, och vet att det inte får användas gift. gäller krav och eu ekologisk

  • Youinheaven
    Iarwain skrev 2019-02-14 18:51:51 följande:
    Det som är Eko kan också vara besprutat med gift, så länge giftet uppfyller vissa villkor, som att giftet i sig är Eko-godkänt.

    Ekomärkta gifter brukar dessutom behövas i större volymer än de oftast mer effektiva icke-ekomärkta.
    Jag har ju refererat till en studie.
  • Youinheaven
    Iarwain skrev 2019-02-14 19:32:53 följande:

    Jag har nu hittat studien.

    jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1819573&__hssc=3584879.1.1523145601984&__hsfp=1773666937

    Den kan inte bortse från det faktum att de som har högre intag av socker också har högre intag av kalorier totalt. Vilket gör att den inte belägger att det är sockret i sig som höjer risken för CVD-problem.

    Dessutom tittar den bara på de som har högre än 10% av kalorier från "added" socker. Vilket i mina mått mätt inte är normalt intag. Jag ligger klart under detta.


    Finns såklart olika certifieringar, alla följer inte samma regelverk. En Krav bonde går ju efter dom kraven som KRAV har osv. Men en om du jämför en gröda som är besprutad med en icke-besprutad. Så är det såklart bättre för hälsan att äta den icke-besprutade.

    www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21540285/

    jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1819573

    Själv vill jag även också se en studie som jämför noll intag, vs 10 vs 25. För att få mer svart på vitt. Men har inte hittat nån.

    Här är även en med kopplingar till depression. www.pan-uk.org/site/wp-content/uploads/List-of-active-substances-approved-for-use-in-organic-agriculture.pdf

    Många instutitioner rekommenderar 10%. Jag tycker precis dom du det är mycket, och äter även själv mindre än så.

    Sen så finns det väldigt många människor som blivit friska/ bättre hälsa av att uteslute socker helt. Dessa människor har inte utfört några studier på sin dietändringar. Men det är viktigt att ta in dom erfarenheterna också.
  • Youinheaven
    Tom Araya skrev 2019-02-17 23:03:46 följande:

    Påståendet refererar till till ett intag av tillsatt socker om 8% av det totala kaloriintaget, som om det vore 0, vilket förstås är en ren lögn.

    Du kan lika gärna vända på det och säga att intag av socker på den nivån, har en positiv hälsoeffekt, jämfört med om nivån ligger på 21%.

    Vilket i sig inte är unikt för socker, utan de flesta av näringsämnen och andra ämnen vi får i oss via kost har en gräns där hälsoeffekten blir negativ, även i de fall då en lägre nivå har positiv hälsoeffekt.

    Så det du här hänvisar till är inte mycket till grund för påståendet.


    Vad är lögn? Att dom som åt 17-21% socker hade 38% större chans för cvd i jämförelse med dom som åt 8%?
Svar på tråden Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!