• Pilsner

    Har vi 25% invandrare?

    Anonym (5) skrev 2019-02-05 16:55:03 följande:

    Hur definierar du invandrare?

    Om du menar att alla utom samerna är invandrare så kommer du upp i en mycket hög procentsats.

    Men du tycker kanske att det är skillnad på hur länge sen man invandrare?


    Samerna kom till norra delarna av nuvarande Sverige då det redan bodde folk i nuvarande Götaland och Svealand. Fast jag tycker inte att vi behöver kalla samerna invandrare för den skull.
  • Pilsner
    Anonym (???) skrev 2019-02-05 11:54:09 följande:

    En av fyra niondeklassare har utländsk bakgrund. Innebär det att vi har 25% invandrare i Sverige?

    I Malmö lever 20% av högstadieeleverna i hederskultur. Om alla invandrare levde i en hederskultur skulle det finnas 20% invandrare i Malmö, men det finns ju en massa invandrare som inte lever i hederskultur. Är det kanske 30% invandrare i Malmö, eller mer?

    När en skola kommer upp i en viss procent utrikesfödda börjar svenskarna söka sig till andra skolor. Jag har inte den siffran tyvärr, men tydligen finns det en gräns.


    Även i Uppsala lever 20% av högstadieeleverna i "heders"-kultur. (www.unt.se/nyheter/uppsala/utbrett-hedersfortryck-bland-uppsalas-unga-5013910.aspx)

    Med tanke på den demografiska fördelningen där svenskar är äldre och invandrare yngre kan man konstatera att andelen hederskultur kommer öka markant de närmaste decennierna.

    SCB räknar dessutom med att vi ska ha 11 miljoner invånare inom 10 år. Dessa kommer garanterat medföra ännu mer hederskultur.

    Sammanslaget kommer antagligen Sverige bestå av 35 - 40% hederskultur inom 25år. Det blir ett helt annat samhälle än det jag trodde jag skulle leva i.
  • Pilsner
    Anonym (???) skrev 2019-02-06 09:18:17 följande:
    Redan har attityderna till våldtäktsoffer ändrats. Fler ungdomar tycker numera att den våldtagna kvinnan får skylla sig själv än för 20 år sedan.
    Detta bevisas gång på gång då våldtäktsmännen filmar det hela för att kunna skryta för brorsorna om hur de knullade en dum svensk hora.
  • Pilsner
    nihka skrev 2019-02-06 23:03:44 följande:
    Det är inget mål i sig att inte "uppfattas" som invandrare av dig utan i Sverige tillämpar vi integreringspolitik.
    Fast den integrationspolitiken har visat sig vara allt annat än lyckad eftersom det finns en stor andel tredje generationens invandrare som fortfarande lever i hederskultur, som pratar "invandrar-svenska" etc.
  • Pilsner
    Anonym (Slarvigt uttryckt) skrev 2019-02-07 09:53:06 följande:

    Innevånarna i dessa geografiska områden, där samhällsproblemen accelererar, hur stor andel utgörs av de som enl SCB är klassade som av utländsk härkomst?

    Finns där något samband?


    Jag ser att det finns två möjliga förklaringar:

    1) Dessa invandrare är som alla andra, oberoende av deras härkomst, kultur etc. Det är svensk integrationspolitik som är totalt misslyckad.

    eller

    2) Dessa invandrare har andra förutsättningar och är svåra att integrera i svenska samhället.

    Oberoende av om vilket alternaiv som stämmer så är dagens utveckling katastrofal. Innan vi får ordning på det hela bör denna invandring bromsas rejält. (Hillary Clinton anser att vi gjort med än vad som kan förväntas, och bör säga stopp nu.)
  • Pilsner
    nihka skrev 2019-02-07 22:53:58 följande:
    "stor andel tredjegenerationens invandrare", alltså avkomman till personer som kom för 40-60 år sedan. Ska bli spännande att se den statistiken.
    Det finns givetvis ingen officiell sådan statistik, men du känner säkert igen dom om du vistas i "utsatta områden".
  • Pilsner
    Flash Gordon skrev 2019-02-08 09:40:28 följande:
    "invandrare" finns överhuvudtaget inte i SCB:s definitioner.
    Så då finns det inga invandrare?

    Nyspråk är ett gammalt knep att styra folket. sv.wikipedia.org/wiki/Nyspråk
  • Pilsner
    Flash Gordon skrev 2019-02-08 10:42:02 följande:
    Statens invandrarverk blev till Migrationsverket.
    Och flykting/asylsökande blev nyanländ.

    Tiggare från östeuropa blev EU-migrant.

    Allt för att vi inte ska oroa oss.
  • Pilsner
    nihka skrev 2019-02-09 00:39:43 följande:
    Det visste jag väl att det bara var bullshit du kom med. Invandrare som kom för 40-60 år sedan vars avkomma inte kan prata svenska.

    Hahahaha! Vilka skulle det vara? En massa finländare och chilenare då eller? 
    De första flyktingarna i större antal kom på 70-talet, bland annat ifrån Iran.På 80-talet kom även irakier etc. Säg att en sådan flykting fick barn 1985, andra generationen invandrare. Denna fick barn 2005, dvs tredje generationens invandrare, som då är i högstadieåldern nu. Inte ovanligt alls.

    Jag påstod aldrig att dessa inte skulle kunna svenska - var fick du det ifrån? Men många av dem pratar sådant som media kallar Rinkeby-svenska. Det är ett tecken på misslyckad integration.

    Utanför Ica-butiken där jag inbland handlar sköts en person ihjäl en kväll i höstas. Vägen jag tar till Willys passerar några kvarter där flera sköts ihjäl förra året. andra skadesköts, misshandlades, rånades etc. Killar i 20-årsålden som knappt gått ut grundskolan kör bilar för närmare miljonen. När jag går ute själv på kvällen kan en bil sakta in och glida jämsides,  och i sitter fyra killar med arga blickar och kollar in mig. Jag kan behöva tränga mig fram på trottoaren bland knarkförsäljningen. etc etc. Den gemensamma nämnare är att samtliga inblandade ingår i de 25%.

    Det är inte vad jag kallar lyckad integration.

    (Innan du hoppar på mig och kallar mig rasist etc kan jag berätta att jag har goda vänner i alla färger. Jag kan umgås som enda vit/svensk med mina vänner utan att det är problem. Den ena av mitt livs två stora kärlekar är varken svensk, nordbo eller ens europe, hon är inte heller ljushyad, blåögd eller blond.)
Svar på tråden Har vi 25% invandrare?