• Farsta2014

    Bli gravid stressen, vad göra?!

    Ååh, jag hade också såå svårt att slappna av efter att ha väntat heela livet. Känner igen mig. Det tog 14 mån att bli gravid med första men bara 2 försök på graviditet 2-4. Pressen var helt klart enorm vad gäller första barnet.

    Jag använde appen womanlog för att logga mens och få fram ägglossning. Har varit nöjd med den. Efter ett antal månader kunde jag göra mina egna justeringar vad gäller tex lutealfas (kortare i mitt fall).

    Vi har inte blivit gravida de månader när vi sexat som bara den. Vi har blivit gravida när vi lyckats träffa ägglossning så nära som möjligt och haft sparsamt med sex.

    Jag har heller aldrig lyckats få fullt utslag på ägglossningstester så har aldrig kunnat använda mig av dem.

    Sista 2 gångerna började jag tempa lite. Jag körde inte så vetenskapligt som det krävs enligt natural cycles, med tre decimaler, innan uppstigning mm, men ändå uppfattade jag att temp-tagningen hjälpte mig att bekräfta hur min cykel fungerade.

    Jag har legat kvar i sängen på rygg efter mys, och inte rusat upp till toan elller annat, de gånger jag blivit gravid. Enligt vetenskapen ska detta inte påverka men jag tycker det har påverkat.

    Jag skulle inte använda någon typ av glidmedel. Vid första barnet följde vi tipsen att sexa på som bara den och tog till glidmedel ibland då lusten kunde tryta i bebisverkstan, det fungerade uppenbarligen inte.

    Jag skulle också dra ner på kaffe/te/coca-cola redan när ni börjar försöka, max 2-3 koppar kaffe gäller när man väl blivit gravid och det tar ju några veckor innan man vet om man lyckats!

    Lycka till!

Svar på tråden Bli gravid stressen, vad göra?!