• AndreaBD

    Kvinna, är du beredd att ta största ansvaret för barn och hem?

    Men självklart ska du ha det som krav! Varför skulle mannen komma undan med att göra mindre?

    Däremot skulle jag inte tjata om det på första dejten. Det kan ge ett väldigt konstigt intryck. Det är inte det man pratar om på en första dejt. Det är nog smartare att kolla, när man lär känna varandra lite bättre, hur mannen har det i sin lägenhet. Du ser ju vad det är för standard där. Om det är snuskigt -  det skulle vara ett hinder för mig.

    Och det är också väldigt viktigt att fördela uppgifterna direkt när man har flyttat ihop. Att inte gå med på att göra mer än hälften. Om det inte fungera så bra, så skulle jag försöka att göra saker tillsammans/samtidigt - då är det svårt att smita. Eller ha såna deals som att en lagar mat den andra diskar, en lämnar barnet på dagis, den andra hämtar. Det är svårt att smita ifrån sånt, eftersom det är så uppenbarligen rimligt att man delar på det. Viktigt också att vara självsäker, inte tveksam i såna situationer, så att partnern inte tror att hen kan smita undan. Visa tydligt att det inte är en option att inte göra något!

  • AndreaBD
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-12 10:17:30 följande:
    Ni är runt 50. Precis! Den yngre generationen är mer ojämställd och värre blir det!
    Det är precis så det verkar vara! Vi är över 50 och har en jämställd relation och det verkar vara så bland par i samma ålder. Även med exet var det inga större problem (vi hade lite olika åsikter om vad som behöver göras, men inget stort).
  • AndreaBD
    Sharper skrev 2019-02-12 10:26:19 följande:

    Jag är 27 och min man 35. Jag gör det mesta hemma, städar, tvättar, handlar, lagar mat. Varannan vecka är han hemifrån 04.30-18 eller senare och varannan vecka (när han har sina barn) är han hemifrån 04.30-15. Barnveckorna gör han mer men de barnfria veckorna är det i princip ingenting, han plockar ur diskmaskinen om det inte är gjort. Men jag ställer heller inte dom kraven på honom. Att han jobbar mycket visste jag om redan innan jag flyttade in för 1 år sen. Sen vet han om ursäkt ibland för att han gör så lite hemma, han visar mig att han är tacksam. Nu studerar jag på distans så det är inget stort problem. Men tror inte det kommer bli så stor förändring sen heller. Dock trivs jag allt som oftast med det :)


    Jo, man måste förstås ta hänsyn till hur mycket man jobbar. Om din man jobbar så mycket, kanske vill du jobba mindre då och ta mer av arbetet hemma. Det kan man ju komma överens om. Om man trivs med det så är det ju inget problem.
  • AndreaBD
    Zizazi skrev 2019-02-12 11:41:02 följande:

    Alla har sina krav. Mina skallkrav är att tjejen är snygg (bra gener), ung och snäll.

    Sedan om hon har krav på mig ska hon även uppfylla en del nya krav, typ att ha ackumulerat i alla fall en miljon, och att hon är barnlös alternativt om hon uppfyller majoritetskraven, att hon uppfostrat sitt barn till en välskapt individ.


    Det här är inte krav, det här är livets nödvändigheter. Disk, tvätt och städning sköter inte sig själva. Så nej, du får inte ställa krav tillbaka för det här.
  • AndreaBD
    Anonym (Eppie) skrev 2019-02-12 17:11:35 följande:

    Jag är tyvärr övertygad om att det är mitt eget fel att jag skapar lata män. Det är alltså en viss typ av kvinnor som träffar män som blir som tonåringar på nytt när de är i en relation.

    Ingen av mina förhållande har varit jämnlika. Det är jag som i princip tagit allt ansvar. Och det är drygt så in i. Det tär på en att dels göra allt själv, aldrig ha ork till annat, och behöva tjata för att få saker gjorda!!

    Jag trodde att jag hade träffat en normal man när jag träffade min nuvarande men han blev exakt likadan som exet efter ett par månader som sambos.

    Och den gemensamma nämnaren är mig själv! Jävla skit.


    Japp. Du behöver säga ifrån.
  • AndreaBD
    Anonym (Pia) skrev 2019-02-12 18:09:30 följande:
    Förutsätter att man har gemensam ekonomi.
    De har väl barn? Hur kan man  ha barn och ha separat ekonomi? Det vore verkligen att krångla till det.
  • AndreaBD
    Anonym (Jbvgd) skrev 2019-02-12 12:10:00 följande:
    Hur tusan kan du trivas med detta? Har sett dig skriva i en annan tråd att ert sexliv är lika ojämställt, du tillfredställer honom genom avsugning varje dag utan att få något tillbaka. Fattar inte hur man kan leva ett sånt liv ärligt talat! Har du ingen självrespekt?
    Har man ingen självrespekt om man inte gör exakt hälften av varenda detalj hemma? Jag tror du blandar ihop självrespekt med egoism.
  • AndreaBD
    Sharper skrev 2019-02-12 18:09:08 följande:
    Fast det gör han visst. Det där är enbart dina egna tolkningar och du har så fel. Jag får det jag vill ha, sexlivet är jag nöjd med. Vi delar upp allt eftersom vad som passar, vem som är hemma mest och det är jag. Under flera månader har han snittat 60 timmar i veckan borta, och då är han borta mindre än 40 timmar varannan vecka då han har barnen. Tänk då hur länge han e borta den andra veckan
    Bry dig inte om det där tjafset! Din relation låter vettigare än dessa förslag som kommer här. Det som vissa här föreslår är i mina ögon mindre av en relation och mer av någon slags byteshandel eller affärsdeal.
  • AndreaBD
    Anonym (nej) skrev 2019-02-12 13:24:38 följande:
    Låter inte som något särskilt trevligt förhållande, tyvärr. Låter som att du också har väldigt låga förväntningar på din relation, eller personen du har en relation med.

    "tvingar mig inte..."
    "visar mig uppskattning, finns där, visar respekt.."

    Ja, det är verkligen minimum i en relation för min del, grundläggande. Sen vill i alla fall jag ha mer. Ömsesidigt sexliv, jämställd relation, ett partnerskap där vi fördelar vardagens bördor och glädjeämnen mellan oss. 
    Vad är det för dumheter! Jag håller inte alls med. Jag tycker det låter just som en relation, där man hjälper varandra. Där den ena kan göra mer en gång och den andra en annan gång. Medans du snarare verkar försvara någon slags byteshandel av tjänster. Inte min uppfattning av en trevlig relation, jag skulle vilja ha mer.
  • AndreaBD
    Sharper skrev 2019-02-12 17:13:54 följande:
    Vi utgår från våra arbetstider. Han jobbar borta större delen av tiden. Därav att jag tar ett större ansvar för servicen hemma. Han gör lite mer när hans barn är hos oss varannan vecka eftersom han är hemma ganska mycket tidigare än de barnfria veckorna.
    Du behöver inte försvara dig för såna idiotiska argument. Det finns ingen substans i vad de säger.
  • AndreaBD
    Zizazi skrev 2019-02-12 21:35:08 följande:

    Klart jag får ställa vilka krav jag vill, precis som TS.


     


    Anonym (X) skrev 2019-02-12 12:25:33 följande:
    Så du har grundkrav på henne, men om hon har detsamma på dig så kräver du mer?

    Nja beror på vilka krav hon har, men skulle det vara krav ála TS, så javisst skulle nya krav tillkomma. Ska jag ta hälften av tvätt/disk/osv, så ska hon varit lika sparsam som jag själv varit. Inte att hon har levt och unnat sig och sedan blir ihop med mig, har lågt kapital och därefter ska ha massa krav på mig. Det fungerar inte så.
    Det kan du ju göra, men jag säger bara att det INTE är partnerns krav, utan det är LIVETS krav. Om du bor ensam i en lägenhet måste du också diska, tvätta, städa.... Vem pratar pengar nu? Det har inte direkt med saken att göra.
  • AndreaBD

    Jag tror det finns olika varianter av problem där också. En kan ju vara att man inte har samma syn på hur rent det ska vara hemma. Det hade jag lite grann med mitt ex. Och numera kan jag även själv tycka att jag överdrev lite där. Numera bäddar jag inte heller sängarna. Jag störde mig mest på hans ovana att lämna kläder lite här och där. Försökte allt möjligt, men till slut samlade jag in dem och tryckte dem helt osorterat i hans garderob. Det var den enklaste varianten och jag tyckte det var inte värd att ifrågesätta relationen för en sån liten grej.

    Första sambo som jag hade - då var jag nog inte på alerten än - han körde med att göra saker dåligt så att man inte ber honom igen att göra dem. Jag fattade det först när hans mamma tipsade mig om att det kunde förekomma att han gör så.

    Men det finns säkert också kombinationer av lite lat och lite lägre standard på renlighet och ordning. Jag tycker det kan vara bra att titta lite närmare på vilka vanor partnern verkar ha innan man flyttar ihop.

Svar på tråden Kvinna, är du beredd att ta största ansvaret för barn och hem?