• Limarie

    Uppstart IVF våren 2019

    Ölandstoka skrev 2019-04-21 16:34:16 följande:

    Hej på er och glad påsk :)

    Jag och min man är oförklarligt barnlösa och ska på möte i maj och hoppas att hinna med ett ivf-försök innan sommaren. Det som är avgörande är vilket protokoll det blir, om de tycker det långa så kommer vi inte att hinna med så jag är lite nervös. Vet ni vad som avgör om det blir långe eller korta? Jag frågade när vi var på utredning men fick inget riktigt svar. Vet ni vad som avgjorde det för er?


    Hej!

    Var är det ni ska ha ert besök? Vi har samma "problem" med att inte veta om vi ska göra det korta eller långa protokollet. Blir det det långa so hinner vi inte innan sommaren. 

    Vi fått olika budksap. På den offentliga kliniken säger de det långa och på den privata är de mer inne på det korta. Utifrån allt jag har läst ska man göra det långa med lågt AMH värde. Men vi får se vad som sägs när vi snart ska ha vårt inskrivningssamtal. 
  • Limarie

    Vi hade idag vårt första möte på den andra privata kliniken och det var så mycket bättre. Det var bra att vi bestämde oss för en annan klinik och får en second opinion. Vi fått chansen att träffa en fantastisk läkare som tog sig mycket tid och efter en ordentlig anamnes och ultraljud tyckte han till slut att jag ändå har/hade PCO (tidigare alltid fått annat besked trots att jag själv trodde det, bla pga tidigare oregelbunden mens  osv). Senaste 2 åren har jag dock regelbunden mens. Mitt AMH värde låg på 0,4 (är 33 år). Enligt honom är AMH värde vid PCO "meningslöst". Han har forskat mycket kring det men klinikerna (ffa privata) använder det trots allt på alla kvinnor. Han får trots allt inte erbjuda 3 IVF paket eftersom det är klinikens regler. Men han tycker att man måste kolla om det hos kvinnor med PCO.

    Han övervägde jättelänge vilket protokoll är bäst. Först tenderade han till det långa... men samtidigt tyckte han att chanserna ändå kan vara lika höga för mig (kanske någon procent högre med det långa men inte så att det blir signifikant). Så till slut bestämde vi det korta vilket känns bra för det första försöket. Annars blir man kanske helt knäckt vid nedreglering. 

    Och det roligaste var att han kunde se att jag skulle få min ägglossning imorgon... kom hem, testade direkt och se där... en smiley på CB  

    De har även erbjudit sig att göra extra ultraljud innan vi börjar stimuleringen dvs han tyckte att det är bra att jag kommer samma dag där mensen kommer för att också säkerställa att det ser ut som en "bra" cykel (han förklarade varför men jag var helt slut i huvudet och efter 2 timmar samtal med honom och barnmorskan kunde jag inte ta upp något mer). 

    Nu väntar jag ca 2 veckor till och så får vi förhoppningsvis börjar. Och resan börjar...

    Är det fler av er här som bor i Göteborg?

  • Limarie
    BinniBoo skrev 2019-04-28 19:59:55 följande:
    Negativt test 26/4 på morgonen gjorde så jag tappade hoppet helt då det var "samma dag" som jag plussade med senaste sonen (RD 9 med 2 dagars då och RD 6 med 5 dagars nu).
    Men testade på kvällen igen utan några som helst förhoppningar och då såg jag ett svaaaaagt streck. Igår morse tog jag ett nytt test men det var fortfarande lika svagt så åkte och köpte ett digitalt för att slippa tyda streck och få raka besked. Och joooo då. Jag är tydligen gravid HjärtaGravidPlus
    Stort grattis! Så fint att läsa! 
  • Limarie
    Ölandstoka skrev 2019-04-29 08:38:22 följande:
    Påminner mycket om vår situation. Väntar på äl vilken dag som helst och ska på uppstartssamtal nästa vecka. Går allt som det ska börjar jag med korta protokollet vid nästa mens :)

    Bor i Stockholmstrakten dock.
    Då får vi kanske börja samtidigt. När räknar du med att mensen kommer?

    Jag blir nu lite orolig att det just denna månad är en dålig cykel... Brukade ha 26-31 dagar men nu blev ÄL-testet inte positivt förran d 21. Det blir alltså ca 35 dagar.

    Men egentligen är det ju inte den föregående cykeln som är viktigt eller? Eller hur viktigt är det att det till 100% har varit en ÄL innan man börjar det korta protokollet? Jag inte förstod det så riktigt ännu.
  • Limarie

    Nu är det dags för oss med att börja. Idag fått mensen (man hade ju hoppats in i det sista att det kanske denna gången blev till på naturlig väg).

    Jag har låg AMH värde på 0,4, är bara 33 år, inga barn sedan tidigare. Enligt den senaste läkaren så trodde han att jag nog har respektive hade PCO då oregelbunden mens fram tills för 3 år sedan. Nu dock relativ regelbunden mens och positiva äl-test men konstant lätt förhöjda LH-värde...

    Fått följande protokoll, Bemfola 150/ Menopur 300 och sedan Fyremadel.

    Är det "standard" för det korta protokollet? Eller gav han mig redan nu en högre dos?

    Jag ville ju nästan direkt testa det långa och han var också inställd på det men i sista sekunden bytte han igen till det korta... (Vi gör IVF nu privat).

    Nervös, orolig, illamående, aldrig haft så mycket mensvärk redan 2 dagar innan blödningen... Längtan och förhoppning.

  • Limarie

    Så spännande och så läskig att det är vår tur nu. 

    Varför ger man till vissa Bemfola? Förstår inte så riktigt vad den ska göra "extra" till Menopur? 

    Hade du också lågt AMH och fått det därför? 

    Till mig sa han att det inte finns någon risk för överstimulering med mitt låga värde...

  • Limarie
    mulin skrev 2019-05-10 08:01:00 följande:
    Testade nu på morgonen, vågade inte igårkväll. Positivt! Jag var så inställd på det motsatta så jag har gråtit och skakat hela morgonen <3
    Stort grattis! Och du kände ju inte så mycket innan eller?
  • Limarie
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-09 22:56:55 följande:
    Jag fick bara Bemfola och sen Fyremadel. Mitt AMH är 4.

    Så du ska alltså ta dem båda?
    Ja, märkligt eller? Jag frågade inte så mycket när vi fått protokollet (man har ju ingen aning då).

    Men nu när jag försöker läsa lite mer på nätet så verkar detta vara en mera vanlig kombination för det långa protokollet?

    Läkaren kör kanske ett "litet experiment". Läkemedel från det långa protokollet men får det bara en kort tid? Känns konstigt och inte så roligt. Hade gärna velat ha en förklaring men enl bm så har han nog tänkt sig något.
  • Limarie
    Ölandstoka skrev 2019-05-10 16:09:51 följande:
    Skönt, vi går privat så det är mycket pengar som det är ändå.

    Ska bli spännande att se hur det går. Kommer att vara helt stissig fram till mens. Är svårt att få det ur tankarna!
    Det känns som att man ha så många milstolper nu på gång...

    Det är ett ständigt:
    "Hoppas jag kommer få mens"
    "Hoppas jag stimuleras"
    "Hoppas på att de får ut några ägg"
    "Hoppas det blir några som blir befruktade"
    "Hoppas att jag blir gravid"
    "Hoppas man får inte missfall"

    Men nu försöker jag vänder lite på det:

    "Tack att jag fått mens"
    "Må jag svara bra på stimuleringen" "Vi förtjäner det så mycket"

    Och allt annat ta vi sedan. Säger jag nu och så kommer massor med tankar på vägen ändå. Grubblar över allt osv. 
Svar på tråden Uppstart IVF våren 2019