Inlägg från: Anonym (Elva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elva)

    Vad är rimligt att förvänta sig av 21-årig bonusdotter med ångest och add?

    Det är klart att du ska backa TS. Du måste ju förstå att han måste sätta sin lilla flicka främst och det är heeeeelt normalt att små flickor vill gifta sig med sin pappa. Nej nu var jag ironisk!

    Diagnos eller inte, det är ingen ursäkt överhuvudtaget. Hon utövar känslomässig utpressning mot er båda och din kille sväljer betet med hull och hår, antingen gör hon det omedvetet pga sin diagnos men kan lika gärna vara fullt medvetet. Det funkar ju tydligen? Det här är ingen dotter TS utan hon utmanar dig och har utmanövrerat dig som om hon är hans flickvän, sen kan andra i den här tråden linda in det hur fint dom vill. Det här stinker oidipuskomplex lång väg.

    Varför går du med på det här? Vill du ha det så här?

    Visst kan du ställa ultimatum till din snubbe men han har misslyckats kapitalt i sin roll som förälder och partner. Har svårt att se hur en sådan mes helt plötsligt ska ta sig i kragen och börja göra saker och ting helt rätt. Vad är hans ursäkt?

  • Anonym (Elva)
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2019-03-14 21:47:40 följande:

    Sitter här i valet och kvalet hur jag ska göra, vad jag ska säga och till vem.????

    Det verkar inte finnas nån ände på problemet????

    Jag är bara så less på att det inte ens går att diskutera problemet.

    Nu har det skitit sig rejält hos mamman. Lagom till detta så ska hennes pappa vara tjänstledig och jobba dagtid för att hon ska kunna vara hos honom. Och det vore väl ok om det inte vore för att då måste han vara hemma med henne senast klockan 20 varje kväll och det får inte komma dit någon. Hon accepterar mig på dagtid och på annan plats, men inte hemma hos hennes pappa. Och att diskutera saken är totalt omöjligt! Jag har inne ens försökt.... men när hennes pappa försökt så blir hon antingen vansinnigt arg, eller så lägger hon på och vill inte prata om saken.

    Jag vet inte vad jag ska ta mig till!


    Det här låter rent ut sagt helt sjukt. Hon utnyttjar honom fullt ut för att han tillåter det, han kommer antagligen gå in i väggen närsomhelst. Men det där är ingenting som du egentligen kan påverka, hur kommer det sig att du tillåter dig själv att behandlas på det här sättet? Jag tippar på extremt dålig självkänsla för kan inte komma på någon annan orsak till att du låter dig behandlas som en statist i filmen om ditt eget liv. Ingen med bra självkänsla låter sig bli behandlad på det här viset.

    Jag tycker att du ska lämna, men lämna inte obemärkt. Säg åt honom att söka psykologhjälp genast och att han ska ta fram bollarna. Be dottern att söka hjälp via lss och flytta in på en gruppbostad, finns för sjutton människor med riktiga funktionshinder som är mer självgående än henne och det kan hon gott få höra.

    Nej dra från skitcirkusen och det genast, du blir utnyttjad till fullo.
  • Anonym (Elva)

    Har full förståelse för att vissa diagnoser och ångestproblematik kan framkalla vissa beteenden som framstår som tvångsmässiga. Men krasst så finns det människor med samma diagnoser i U-länder också som får finna sin plats i boendet dom befinner sig i. Krasst men sant.

    Är det ingen som vågar yppa ett ord om att dottern kanske mest har förvandlats till ett kontrollfreak efter att ha bortkollrats av sina föräldrar hela livet? Kanske inte behöver vara svårare än så?

    Nu startades tråden för en månad sedan och fortfarande sitter du TS och låter dig behandlas som att du är värd 1 % av din partners tid. Alltså nu får du antingen plocka fram bitchen inom dig eller dra vidare, vad får du ut av den här relationen egentligen? Är du så rädd för att vara singel? Skit i hans dotter nu, varför står du ut med det här?

  • Anonym (Elva)
    pyssel skrev 2019-03-20 22:49:12 följande:

    De flesta normalfungerande tar intryck av fler personer än föräldrar. Vid en ålder av 21 år torde det rimligen ha skett om förklaringen var så enkel. Sedan att hon fått lov att styra så mkt att det istället stjälpt henne djupare ner i sin dysfunktion, ja det tror jag också. Föräldrar gör så gott de kan i de flesta fall, och i detta lär det vara dags att både se med andra ögon nu och göra något annat.

    Nej, jag hade inte heller stått ut.


    Absolut! Håller med. Såg att mitt tidigare inlägg var rätt hårt men skitsamma.

    Jag tycker personligen att det är fult att skylla ett extrembortklemat och kontrollpsychobeteende på en diagnos, har en bror som har ADD och Asperger men vi kommer båda två från samma hushåll där vi båda har fått höra ordet NEJ någon gång under uppväxten. Det färgar av sig kan jag tala om, har funnits problem under uppväxten givetvis men fanns inget utrymme för sådana där extrema utspel. Ska dottern göra en omvänd Josef Fritz (utan källare) på sin pappa hade dom tänkt och dadda bort det genom att skylla på en diagnos? Orsaken till att dottern beter sig som hon gör är för att farsan och TS tillåter det.

    Pappan till dottern har fått hålla på tillräckligt länge just för att TS tillåter det. De flesta andra kvinnor hade kaskadspytt och flytt åt andra hållet för längesedan. TS måste balla ur och det nu!

    Tycker att TS ska visa sin snubbe tråden.
  • Anonym (Elva)
    Anonym (Kan ej förvänta dig så mycket) skrev 2019-03-25 06:22:18 följande:

    Hon är betydligt mer störd än vad hennes diagnoser låter påskina. Men hon har en pojkvän åtminstone. Det är jättebra.

    Sådana madamer (jag har träffat ett fåtal) behöver antingen sin pappas eller sin pojkväns konstanta odelade uppmärksamhet. Det är det enda som funkar, för hela livet blir knas (missbruk, destruktiva pojkvänner, självskadebeteende, psykinläggningar) utan en väldigt trygg, alldeles för snäll och överdrivet tålmodig man som tar hand om dem. Uppmuntra pappan att låta pojkvännen ta över den rollen om pojkvännen är kapabel till det.

    Du kan inte förvänta dig så mycket av henne, hon är helt beroende av att någon tar hand om henne konstant.


    Schysst! Pojkvännen ska stanna i en destruktiv relation och ta hand om en ouppfostrad och psykiskt instabil tjej. Undra ifall du hade resonerat likadant ifall det gällde en psykiskt sjuk kille, borde den stackars flickvännen stannat och vårda sin partner då?
  • Anonym (Elva)
    Anonym (Stina) skrev 2019-03-24 23:13:51 följande:

    Nu är det tredje gången jag föreslår samma sak:

    Träffas hemma hos dig istället.


    Du tycker alltså att TS kille ska fortsätta curla sönder sin dotter och gå med på alla sjuka krav?

    Vi är alla barn till någon men barndom upphör och vuxenlivet tar över. Det gäller även barn med funktionsnedsättning. En 21 åring ska inte styra och ställa över sin pappas kärleksrelation. Ska pappan bli gammal och fortsätta ha en 40 pluss dotter hemma som gråter krokodiltårar när pappa går utanför dörren?

    Nej det är dags att tjejen får hjälp och flyttar ut, antagligen till en gruppbostad eller något men må så vara.
  • Anonym (Elva)
    Anonym (Stina) skrev 2019-03-25 07:41:33 följande:

    Men pappan vill ju uppenbarligen inte det. Så TS har inte något val - situationen hos honom är som den är. Mitt förslag är konstruktivt - ditt är bara mer av samma som hon utan framgång testat och som hon hela tiden bryter ihop av.

    DET är att dansa efter tjejens pipa - att två vuxna människor aldrig kan tillbringa några timmar ihop utan en tjutande 21-årig bebis i rummet bredvid. TS behöver inte befatta sig med situationen överhuvudtaget, det är inte hennes barn. Det borde hon se som ett plus och höra något av.


    Jag förstår din ståndpunkt men problemet är att det här hade kanske funkat innan, nu har TS låtit sig bli överkörd under en längre tid och det har gått så långt att hon spyr på dottern. När det har nått den punkten så funkar inte riktigt den konstruktiva banan.

    TS går sönder eftersom hon håller på att krackelera och bli arg, det tycker inte jag är ett dugg fel utan tror att det är precis det som behövs. Hon ska stå upp för sig själv och innefattar det att ta konflikten med sin kille och hans dotter så ska hon göra det.

    Tar det slut efter det så har hon iallafall levererat sanningar som hennes snubbe behöver få höra.
  • Anonym (Elva)
    Anonym (Kan ej förvänta dig så mycket) skrev 2019-03-25 07:01:15 följande:

    Nej, män och kvinnor är olika. Män kan vara lyckliga i en destruktiv relation med en psykiskt sjuk flickvän. Det kan inte kvinnor med psykiskt sjuka män. Män har ett starkt behov av att få vara just män, och en kvinna som verkligen behöver stöd och vägledning i livet, inte kan ta ansvar och helt förlitar sig på honom och kräver att mannen skall göra det för henne kan få en man att känna sig väldigt manlig, duktig, behövd och outbytbar. Det här är något inte en psykiskt frisk, självständig, stabil och ansvarstagande kvinna erbjuda en man, det kommer som max bara i små smakprov av det när hon är flirtig och låsas vara inkompetent för att hon är för lat att göra något själv. 

    Kvinnor går under mentalt av en sådan börda, det gör många män med, men "rätt" man trivs med bördan. 

    Om flickan inte träffar en sådan man, hur länge tror du då att pappan orkar? Han är ju säkert en sådär 45 bast i dagsläget, så han behöver någon som tar över. Det skulle gynna TS också.

     


    Så du skulle resonera likadant om din egen son blev ihop med en sådan tjej? Allt är så lätt att resonera kring så länge det inte gäller sina egna. Själv hoppas jag att hon får vård av utbildad vårdpersonal på sitt egna boende.
  • Anonym (Elva)

    Känsligt kanske men har flickan fått frågan ifall hon är kär i sin egen pappa? Har du frågat din snubbe om så kan var fallet?

    För precis så låter det, att ni två slåss om hans gunst. Du lever ju i en väldigt destruktiv relation, du kunde ju lika gärna varit ihop med en man och hans svartsjuka fru.

  • Anonym (Elva)
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2019-04-16 13:31:26 följande:

    Ja du Elva, det har jag också undrat! 

    Visst är det underbart om man kan ha en toppenrelation mellan barn och förälder, men nånstans finns det väl en gräns för när relationen blir "osund", typ när barnet vid en ålder av 21 anser att pappa ska ha massor av egentid med henne, och får hon inte 100% uppmärksamhet när hon är där så drar hon...

    Själv minns jag inte att jag någonsin krävt egentid med min egen pappa å då var jag ändå "pappas flicka".

    Jag skulle kunna förstå hennes beteende om hon vore typ 10 år...

    Håller med dig att det faktiskt känns som att jag konkurrerar med en mans svartsjuka fru istället för hans dotter. Jag tänker ju att det är olika sorts kärlek man har till sina barn och till sin partner... 

    Det som jag tycker är väldigt svårt är att veta vad som hör till diagnosen och vad som bara är rena dumheter. Det tycker jag om henne, och det tycker jag även om min egen dotter med diagnoser. Det som är en faktiskt funktionsnedsättning behöver man ta hänsyn till och hantera på ett sätt, medan bara rena dumheter kan hanteras på ett annat sätt.

    Många gånger verkar det som att viss aindivider använder diagnoser som ursäkt för att bete sig hur som helst. Det finns de som säger att de kan minsann inte sitta stilla i ett klassrum pga sin adhd och försöker inte ens. Jag tänker att ha en diagnos är en orsak till att det är mycket svårare och kanske krävs nån mer strategi för att lyckas, men det är ingen ursäkt att inte ens försöka!

    Och det är väl just den delen jag blir tokig på i hennes fall! Oviljan att ens försöka!!! 

    Att hon har sina funktionsnedsättningar är en sak, men att skylla allt beteende på dem och inte försöka hitta nån fungerande strategi är det jag tycker är värst.

    Och så länge hon enbart har add och dåligt arbetsminne på papper så anser jag att då ska hon kunna fixa de andra problemen. Gör hon inte det så är det ju troligen någon mer diagnos som inte kommit fram än. Så jag tycker ju att antingen ska hon göra en ny utredning så att vi vet om det är något mer, och hittar men ingen orsak till det övriga beteendet så är hon ju bara bortskämd.

    Det här med att man får dra bort ca 30% av åldern vid adhd, beror på att profrontala cortex i hjärnan mognar senare. Så man kan inte bara dra av 30% rakt av, utan  det är ffa i förmågan att planera och ta ansvar som de ligger efter i utveckling.

    Från Wikipedia: "Prefrontala cortex är en viktig struktur vad gäller exekutiva funktioner, planering och impulskontroll. Prefrontala cortex har också en viktig funktion vad gäller arbetsminnets funktion. Andra funktioner hos prefrontala cortex är uppmärksamhet, omdöme, styrning av beteende, tidsuppfattning, inlärning och problemlösning. Långsiktiga mål eller planer, så som studier, upprätthålls tack vare funktionerna i prefrontala cortex."

    Så inom dessa områden kan man räkna bort ca 30% av den fysiska åldern. Däremot har hon ju "rätt" ålder i övrigt. Men bara för att man har svårigheter så kan man ju inte bara skylla på det och skita i att försöka hitta fungerande strategier. Tex tidsuppfattning går att underlätta med kalender med larm, styrning av beteende kan handla om att ha en strategi att gå undan redan innan man blir så arg att man inte kan behärska sig längre. Dessutom har inte alla alla symtom... Och eftersom det är symtomdiagnoser så är det ju så svårt att veta om det är en "riktig" diagnos, eller om det beror på nåt annat.

    Nu har vi i alla fall kommit så långt så att hennes pappa ska få följa med till psykologen, det är ju i alla fall ett framsteg! Själv har jag tyvärr fortfarande inte sagt något till henne direkt, men eftersom hennes pappa nu blivit lovad att följa med till psykologen, så får jag nog vänta tills efter de varit där. Är rädd att hon ska ångra sig annars och vägra honom att följa med.

    Tänk om man bara visste! ...vad som är reella nedsättningar och vad som bara är dumheter. Och tänk om hon bara ville prata om det och verkligen försöka göra något åt det, istället för att bara stoppa huvudet i sanden om det är något som ligger längre fram i tiden, eller fly om det är nåt obekvämt här och nu.

    Tydligen hade han nämnt något om att vi planerar att gifta oss nästa år. Svaret var då ett ointresserat "Jaha". Jag tolkar det som att det var långt ifrån hennes vilja och önskemål, men då det ligger långt fram så funkar strutsmetoden och sen hoppas hon på att det kanske ändrar sig innan dess.

    Det tråkiga är ju att varenda gång det blir nåt "fel" mellan oss så handlar det alltid om hans dotters beteende! Kan inte minnas att jag varit arg, sur, ledsen osv en enda gång på honom! (Ledsen kan jag bli nån enstaka gång, men då handlar det om nåt gammalt dåligt minne hos mig själv som poppar upp för nåt han sagt eller gjort som han omöjligt kunnat veta att det skulle göra mig ledsen). Utan det är tyvärr han som får ut för det jag egentligen borde säga till henne. Visst händer det att vi kan ha olika åsikter om saker i övrigt, men vi har liksom aldrig bråkat om nåt. Det är ju det som är så sorgligt! Nåt som i övrigt är väldigt bra, ska det få förstöras av en dotters beteende? 


    Krasst men sant så ligger det till så. Du kunde lika gärna träffa en upptagen man där du och andra tjejen konkurrerade om hans gunst.

    Jag blir riktigt irriterad när folk här drar in ADD och andra diverse diagnoser. Det har ju ingenting att göra med flickans perversa beteende som snarare handlar om någon form av oidipuskomplex eller minifru-syndrom. Små flickor kan vara förälskade i pappa och svartsjuk på pappas kvinna men hans dotter har passerat bäst före datum för längesedan för vad som är lämpligt.

    För att få en förändring så tror jag att du ska ta din snubbe på de här sakerna, det är känsligt för honom kanske men med tanke på hur flat han är så måste du komma åt honom på ett sätt som får honom att vakna till.
  • Anonym (Elva)
    Anonym (/\/\/\) skrev 2019-04-16 18:52:01 följande:

    Blir lite ledsen när jag läser sånt här. 

    Perverst beteende? Bäst före datum? Jösses.


    Vi är alla barn till nån men nån gång så når vi alla en ålder då vi måste vinkla vingarna och lämna boet. Eller tycker du att en 21-åring ska böla på samma sätt som en 2-åring gör när pappa går utanför dörren? Ska en 50-årig dotter hålla sin 80-åriga pappa som känslomässig gisslan också menar du? Det här kan ju fortgå hur länge som helst om den känslomässiga incesten inte konfronteras.

    Jag tror att mina inlägg skaver och provocerar många men jag ligger nog rätt nära den fula sanning som ingen annan vågar röra vid här. Dottern är inne på ett territorium som hon inte ska vara på och pappan måste sätta stopp för det nu.
  • Anonym (Elva)
    mamaleona skrev 2019-04-17 07:22:29 följande:

    Håller helt med. Försökt nämna det här typ 5ggr men....dras jämt till hennes diagnoser. Skit i hennes reaktioner o tjuras o "åkaiväghemifrån" o gör det ni vill, efter ngr månaders tjuras o körande är det inte lika kul längre då ingen bryr sig.


    Jag håller med, är ju direkt kränkande mot människor som har diagnosen ADD att blanda ihop dom med klängiga jättebebisar.

    TS och hennes snubbe får planera in sommarsemestern ihop utan att anpassa sig efter en fullvuxen dotter som kräver barnpassning. Ta kontroll över situationen helt enkelt, flickan mår i längden också bättre av att inte behöva ha det här sjukliga kontrollbehovet.
  • Anonym (Elva)

    [quote=79571354][quote-nick]Anonym (Förtvivlad) skrev 2019-04-17 13:28:17 följande:[/quote-nick]Just uttrycket perverst beteende och bäst före datum kanske är lite väl hårt, men jag förstår hur du menar. Det är ju skillnad på vad man kan acceptera i olika åldrar.


    Och det är ju bla det som är min fråga. VAD kan man acceptera av en 21-åring oavsett och trots diagnos? Samt HUR man får till en förändring?
    Jag anser väl att även om en 21-åring bor hemma, så är det väl inte rimligt att en 21-åring styr vad föräldrarna får göra och inte får göra, kräver att föräldrarna ska vara hemma kl 20 osv. I den åldern bör man klara sig själv, och gör man inte det är det nog nån typ av vård och annat boende man behöver än curlande föräldrar.
    Kan ju säga att min 14-åring klarar sig själv bättre än hans 21-åring...

    Det som jag tycker man måste ta hänsyn till vad gäller diagnoser är samma sak som man tar hänsyn till om nån sitter i rullstol. Inte säger man till den att det bara är att skärpa till sig så kan du gå. Det som är så mycket svårare med psykiska diagnoser är ju att skilja diagnosen från rena dumheter. Men även om man inte kan gå, så kan man ju göra så mycket för att underlätta livet. Tex se till att man har rätt rullstol, att man tränar överkroppen osv.

    Såg tex en verklighetsbaserad film, Walk Ride Rodeo, som handlade om en rodeoryttare i USA som vid en olycka blev förlamad från midjan och ner. Först ansåg hon att hela hennes liv var förstört, men till slut vann hon ett att USAs finaste rodeopriser tack vare envishet och vilja. Det jag menar med detta är att man trots funktionsnedsättningar kan komma långt om man vill och försöker. Men att göra som min särbos dotter, dvs stoppa huvudet i sanden eller fly problemen hela tiden löser ju ingenting, utan gör snarare hennes problem värre. Å det är den här oviljan som gör att hela situationen känns så hopplös.

    Jag tror också att hon, och hela hennes omgivning kommer må bättre om hon kommer ur det här sjukliga kontrollbehovet.

    Även om de närmaste kan tänka sig att anpassa sig efter henne så kommer ju inte resten av världen att göra det, vilket då gör att allt för mycket anpassningar snarare är en björntjänst.

    Angående svartsjuka... jag tog upp detta med hennes pappa... och han tror inte att hon är kär i sin pappa, men att hon mycket möjligt skulle kunna vara svartsjuk då han hört ryktesvägen att även en annan bekant till henne tydligen anser att det verkar som att hon är svartsjuk på mig...

    Min teori då är att hon är avundsjuk på att jag har en pojkvän, och svartsjuk på att det är hennes pappa, och hon själv har ingen pojkvän. Beteendet har ju faktiskt blivit mycket värre sen hennes pojkvän gjorde slut med henne förra sommaren...
    [/

    Jag tycker inte alls att det var för hårt. Om sanningen ska fram så finns det värre saker som omgivningen kan säga om flickans beteende bakom era ryggar. Kan lika gärna vara som så att många anser att han behandlar henne som sin lilla lolita. För jag kan inte förstå hur din karl kan sitta rakryggad utan att cringe:a när han får höra via ryktesspridning att vuxna dottern är svartsjuk på er relation? Yueeeee! Det om något borde ge honom eld i baken, en annan hade skämt ögonen ur sig och känt att nej så här kan vi inte ha det. Hur kunde det bli så fel?

    Och du måste faktiskt börja skaffa lite ryggrad och bli arg. Så länge som du också går runt och deppar ihop över att han inte löser problemet med dottern så kommer ingen förändring att ske. Jag förstår att du är ledsen men du vinner ingen mark på det utan du kommer bli fortsatt överkörd.

    Jag tycker så här, tror absolut inte att man ska skambelägga barn men det är inget barn vi talar om så då får du föra en dialog med henne som en vuxen.

    En sak du kan vara rak med att säga är tex - Nu är det som så att jag och din far vill planera en framtid ihop, vi är i det stadie i livet att vi kanske vill flytta ihop, resa och bli gamla ihop. Du är i ett helt annat stadie i livet, förstår att det kan vara tufft ibland men tro mig, du kommer ångra dig senare i livet om hela dina 20 + år gick åt till att hänga med gamla farsan. Nej, dags att skaffa dig lite egna framtidsvisioner. Hur ska du försörja dig? Flytta hemifrån? Resa med vänner? Hitta kärleken?

    Bla bla bla bla, det här var ett exempel bara. Jag hoppas att du tar till dig lite av det jag säger.
  • Anonym (Elva)
    mamaleona skrev 2019-04-18 11:21:46 följande:

    Kort o gott...för tionde gången. Varför så jä.la stort fokus vis att prata, diskutera, förklara åt henne? Ert liv verkar gå ut på det. Vill hon inte prata o diskutera så SK.T I DET. Lev ert liv för guds skull, låt henne leva sitt, som hon vill (tjurande, tjutande, körande - WHATEVER). Ni BEHÖVER INTE DISKUTERA O PRATA MED HENNE KRING ERA VAL AV ATT UMGÅS!!!! Det kan gå en vecka utan att jag har kontakt med mina vuxna barn. Vore likadant om dom bodde hemma, ev lite småprat dagligen när /om man råkar ses. Förstår inte er besatthet av att sätta så mycket energi på henne. Hennes val vad hon gör o hur hon reagerar. Men ni verkar inte ta till er av att ens försöka det jag säger.....??!! Vad är det värsta scenariot? Att hon tjurar, åker iväg mm.....men det ÄR JU EXAKT DET HON GÖR NU OCKSÅ. Så sluta med ert maniska passande i hennes mall, kör ert liv!!!!!


    Svårare än så här är det faktiskt inte.

    Helt otroligt att TS och hennes snubbe tillåter sig att bli totalt utmanövrerade av en 20-åring.
Svar på tråden Vad är rimligt att förvänta sig av 21-årig bonusdotter med ångest och add?