Inlägg från: Anonym (sluta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sluta)

    Vad är rimligt att förvänta sig av 21-årig bonusdotter med ångest och add?

    Anonym (Förtvivlad) skrev 2019-03-14 21:47:38 följande:

    Sitter här i valet och kvalet hur jag ska göra, vad jag ska säga och till vem.????

    Det verkar inte finnas nån ände på problemet????

    Jag är bara så less på att det inte ens går att diskutera problemet.

    Nu har det skitit sig rejält hos mamman. Lagom till detta så ska hennes pappa vara tjänstledig och jobba dagtid för att hon ska kunna vara hos honom. Och det vore väl ok om det inte vore för att då måste han vara hemma med henne senast klockan 20 varje kväll och det får inte komma dit någon. Hon accepterar mig på dagtid och på annan plats, men inte hemma hos hennes pappa. Och att diskutera saken är totalt omöjligt! Jag har inne ens försökt.... men när hennes pappa försökt så blir hon antingen vansinnigt arg, eller så lägger hon på och vill inte prata om saken.

    Jag vet inte vad jag ska ta mig till!


    Finns inget att diskutera med henne, enbart mellan dig och din kille. Hon har inget att säga till om gällande när du får vara där. Hennes ångestproblematik hjälps inte på något sätt av att ni anpassar er sådär efter henne, jag vet inte hur eller utav vem ni fått den tanken av. Så sluta tänk att anpassa sig är att vara snäll och motsatsen är att vara elak. Det som är elakt är att välja den enkla vägen med minst motstånd för att hålla henne lugn men som inte alls hjälper henne i långa loppet. 

    Du sätter dig ned med din kille och diskuterar ordentligt. Du förklarar hur han enbart stjälper henne och att om han bryr sig om henne måste han förändra sig. Du förklarar även att han måste sätta tydliga regler och göra det kristallklart för sin dotter att du kommer sova där. Hon får antingen acceptera det eller hitta annat boende. Vägrar han detta lämnar du honom, oavsett hur mycket du älskar honom kan du inte slösa bort livet sådär. 
Svar på tråden Vad är rimligt att förvänta sig av 21-årig bonusdotter med ångest och add?