• mammalovis

    Hur får ni era barn att gå på pottan!?

    Barn är olika. Mina barn har varit väldigt bestämda av sig och att ta en strid om pottan mitt i 3-årstrotsen när det räcker att göra en sak fel som sonen tänkt och det blir katastrof enligt honom, så väljer åtminstone vi våra strider.

    Mina barn har uppmuntrats att gå på pottan, de får frågan, vi har testat med klistermärken om man provar, vi har läst böcker i ämnet o s v, men vi har till slut väntat in dem.

    Genomgående med alla tre har det gått i tre faser. Barnet kommenterar att det har kissat eller bajsat i blöjan. Steg 2 barnet stannar upp och märker att nu sker det. Tredje steget de kan förutse att nu behöver jag. Igår valde sonen självmant att gå på pottan på morgonen med kommentaren: Mamma, jag kan inte få upp blöjan. Sedan var han väldigt nyfiken när jag gick på toa på kvällen (fast han borde sova) men sedan valde han att sätta sig och lyckades. Han var väldigt stolt kan man lugnt säga när han hörde ljudet. Därmed inte sagt att det kommer fungera idag, men han är på rätt väg. Han var 3 i oktober.

Svar på tråden Hur får ni era barn att gå på pottan!?