Inlägg från: hellothere87 |Visa alla inlägg
  • hellothere87

    Det här med jämlikhet!

    Anonym (Man) skrev 2019-02-17 13:09:29 följande:

    Och jag har aldrig förstått på vilket sätt männnen får det sämre. Kan någon förklara?


    Ta större ansvar i hemmet, ta lila mkt föräldraledigt som mamman, vab:a i lika stor utsträckning mm.
  • hellothere87
    Anonym (Man) skrev 2019-02-17 13:17:48 följande:

    Ärligt talat, är det sämre?


    Vad tror du själv? Men jag förstår att du saknar insikt eftersom du troligtvis lever i ett patriarkalt förhållande.
  • hellothere87
    Nimzay skrev 2019-02-19 19:11:39 följande:

    Jag personligen tänker för min del som så att det här med människors lika värde inte tvunget måste innebära ett krav på millitetersperfekt jämlikhet eller nåt sånt. Tycker snarare att absolut jämlikhet mellan könen låter som ett ganska överskattat och verklighetsfrånvänt önskemål att sträva efter faktiskt.

    Alltså jag menar att män och kvinnor ju givetvis är lika mycket värda, men precis som ts är inne på tänker jag samtidigt att män och kvinnor ju samtidigt rent generellt är rätt så pass olikt skapade av naturen - och därmed tänker jag för min del att det nog inte är riktigt rimligt att efterfråga exakt jämlikhet mellan dessa. Jag tänker liksom helt enkelt att kvinnor och män rent generellt är menade att ha olika uppgifter och funktioner i livet, världen och samhället - och därmed tänker jag mig att exakt jämlikhet mellan könen nog i själva verket är ett rätt långsökt och även lite naivt mål att sträva efter.

    Kanske är det bland annat på grund av dessa saker som diskussioner om jämlikhet tillslut kan anses som lite trötta och uttjatade enligt vissa, skulle iaf jag  tippa på - alltså man anser att det tjatas för mycket om något som i själva verket knappt ens känns realistiskt rimligt eller sunt.

    Hursomhelst anser jag personligen att något som är desto mer viktigt att sträva efter i så fall är att män och kvinnor ska värderas lika högt, oavsett om de kanske inte helt tvunget måste ha exakt på pricken samma rättigheter och skyldigheter i alla sammanhang precis hela tiden.


    Mycket svammel. Vad är din poäng egentligen? På sättet du beskriver det på verkar du lägga stor vikt på att beakta de fysiska skillnaderna mellan kvinnor och män - no fucking shit, Sherlock. Jag förstår att du är nöjd med hur samhället ser ut idag eftersom du premieras. Att behöva tumma på fritid och karriärmöjligheter är inget som lockar, det förstår jag.
Svar på tråden Det här med jämlikhet!