Inlägg från: LeyasMamma |Visa alla inlägg
  • LeyasMamma

    Huvudvärk nu i 3 dagar

    Russianwoman23 skrev 2019-02-21 15:19:41 följande:

    [quote=79459238][quote-nick]Gullan803 skrev 2019-02-21 13:13:06 följande:[/quote-nick]Hur långt gången är du? Anledningen till att man ska kontakta bm är för att det kan vara ett tidigt tecken på havandeskapsförgiftning. Rekommenderar dig att kontakta bm så de kan ta ett enkelt blodtryck och kolla urinen :)

    Är själv förlöst i v 25 redan pga allvarlig havandeskapsförgiftning :(

    Kan det även ha en bakgrund i att man har sovit dåligt och druckit för lite? Dricker ca 1 liter om dagen,känns inte som det räcker då jag alltid känner mig törstig.


    Det finns olika anledningar till att man kan få huvudvärk som inte är kopplat till graviditeten i sig såklart. Så som för lite vatten, 1 liter/dag är för lite. Dålig sömn kan ge huvudvärk, början till förkylning, stress osv.

    Orsaker som kan ge huvudvärk vid graviditet är bland annat havandeskapsförgiftning vilket kan bli väldigt allvarligt. Däremot vanligare lite senare i graviditeten. Även järn-nivån kan påverka så man får huvudvärk och runt v 16-20 brukar man ligga som lägst i järn, kan då vara bra att börja med järntillskott. Enkelt stick i fingret för att få svar på detta :)
  • LeyasMamma
    Russianwoman23 skrev 2019-02-21 19:47:10 följande:

    Har rådfrågat 1177 om detta och de samma samma sak som du skrev. Ingenting farligt,ska prata med bm imorgon. Dricker alldeles för lite enligt dem. Tar inga järn tillskott just nu utan endast multivitamin för kvinnor. Blev rekommenderad att skaffa den till v.20. Kan vara en kombination av dessa grejer som har skapat huvudvärken :)


    Hoppas du får svar på vad huvudvärken kommer ifrån. Jag har också haft mycket huvudvärk denna graviditet vilket jag normalt sett aldrig har annars, men har legat bra i både blodtryck och järn så för mig är det fortfarande ett litet mysterium men nu är det inte många dagar kvar så överlever tiden ut ;) om det skulle visa sig vara järnbrist så skulle jag rekommendera dig att ta dina järntabletter ihop med juice eller med en apelsin då c-vitamin gör att kroppen tar upp järnet bättre. Det du ska undvika ihop men intag av järn är mjölkprodukter då det hämmar upptagningen :) lycka till med både huvudvärk och bebis!
Svar på tråden Huvudvärk nu i 3 dagar