Inlägg från: HelloWorld |Visa alla inlägg
  • HelloWorld

    Min pojkvän är rasist, vad ska jag göra?

    När jag började dejta min pojkvän så här du en diskussion om politik och jag frågade om han röster på SD. Fick nej till svar. Min pojkvän är svensk och jag själv är sydeurope men född i Svdrige. När vi träffades för 2 år sedan hade jag noll tolerans gentemot de som röstade på SD men med tiden så släppte jag på det och ansåg väl själv till en viss del att det finns en del brister vad gäller invandringspolitiken dock anser jag alltid att människor är människor och ser inte ned på mörkhyade osv. Detta tyckte jag inte heller att min pojkvän gjorde men nu har jag börjat märka att han säger nedlåtande saker om främst mörkhyade personer . Kommenterar nedlåtande saker om dem i filmer eller om det kommer många på stan börjar han prata om "flyktingbåtar ". Vi har tjafsar vid några tillfällen och jag känner att jag inte gillar sättet han pratar om folk på det sättet men sa att han får ha sin åsikt men jag förstår inte varför han alltid typ varje gång måste kommentera sånt här? Kan man inte ha sin åsikt men bara hålla käften? Jag älskar honom verkligen men jag känner mig väldigt avtänd när han pratar på det där sättet. Jag är ingen ängel, jag kan ha fördomar ibland med men jag håller det för mig själv och har inget behov av att kommentera nåt så fort en muslim eller mörkhyad går förbi .

    Varför tror ni han kommenterar detta jämt och kan ett förhållande fungera trots att vi tänker väldigt olika där? Jag tycker bara att han ska sluta kommentera "negrer" jämt (jag hatar det ordet jag tycker det är så himla nedvärderande). Han verkar ha nåt behov av att slänga ur sig en massa och det stör mig . Jag har funderat flera dagar på det här då jag tycker det eskalerat och det gör mig förbannad att han inte visade något av detta när vi började dejta och nu senaste halvåret kommer det massor titt som tätt ..... Vad tycker ni ? Jag älskar honom verkligen men detta känns jobbigt och speciellt eftersom jag velat ha barn med honom innan.....vill inte att mina barn ska säga neger och ha en sån syn på människor...

  • Svar på tråden Min pojkvän är rasist, vad ska jag göra?
  • HelloWorld
    Anonym (mmm) skrev 2019-02-23 09:01:30 följande:

    jag hade gjort slut. 


    Jag tänkte så men jag älskar honom så otroligt mycket. Han är verkligen världens bästa förutom detta då :-/
  • HelloWorld
    AndreaBD skrev 2019-02-23 11:16:59 följande:

    Jag håller absolut med om att man inte vill ha en sån man som pappa till sina barn. Det är ju oftast inte bara mot invandrare då (även om det räcker det också). Det kan vara annat också. Tänk om ni får barn ihop och han sedan är nedlåtande och elak mot barnen för att han är allmänt okänslig, oempatisk, eller har komplex och därför gillar att trycka ner de som är svagare?  Någon anledning finns det säkert för hans taskiga inställning, och den kommer att komma fram på något sätt.


    Han har barn sedan tidigare så han är en helt fantastisk dedikerad far och partner på alla sätt . Detta är verkligen det enda problemet.... Jag upptäckte nu att det uppkommer när han tagit sig några glas . Vi tjafsase lite om det i helgen för jag sa att man inte behöver sägs precis det man tycker och dessutom varför måste man lägga sin energi på det där ens. Han sa till mig att bara för han säger neger betyder det inte att han har nåt emot svarta osv och sen börjar han dra upp nåt om att det är nån svart känd politiker eller vad det var som sagt att de vill bli kallade negrer. (Fy fan för mig tar det emot att ens skriva det ) men iaf så sa jag att bara för det ska man inte anta att ALLA tycker det är okej ??? Och dessutom vet ju alla att det använts som ett begrepp för att sätta svarta i underläge. Alltså nej jag vet inte jag spyr. Men jag hoppas att han skärper sig för jag blev riktigt trött på att lyssna på det där..... Jag förstår liksom inte varför vissa låter det där ta över deras vakna tillstånd eller vad problemet är... problemet ligger ju hos honom inte hos dem han refererar till egentligen
  • HelloWorld
    Anonym (MA) skrev 2019-02-24 00:44:46 följande:

    För att skaka om honom ...fråga han om ni får barn ....om de blir mörkhyade ? Vad han tänker om det ? ...

    Tror inte han ens tänkt så långt .....


    Fast våra barn skulle ju inte bli mörkhyade?
  • HelloWorld
    Anonym (cici) skrev 2019-02-27 22:41:38 följande:

    Jag är sydeuropeisk och mörk! 


    Mörk kan man vara samt olivhy men skulle säga att jag är mer gul ???? det finns definitivt sydeuropeer som är lite mörkare än andra även från samma land men sydeuropeer räknas inte som mörkhyade eller svarta.
  • HelloWorld
    Anonym (Surprise surprise inte enbart svenskar är vita...) skrev 2019-02-27 23:11:46 följande:

    Du är sydeuropé och har mörk hud som en afrikan eller indier?

    I Sverige tycks man räkna alla som inte är blonda och blåögda som mörkhyade, men faktum är att även sydeuropéer traditionellt räknas som vita.

    Obs! Jag lägger ingen värdering i om någon är mörk eller ljus. Alla har samma värde.


    Mmm precis jo jag har mörkbrunt hår , bruna ögon men min hy är vit
  • HelloWorld
    Anonym (cici) skrev 2019-02-27 22:49:26 följande:

    Tycker du han agerar i kärlek?

    Tydligen inte!  Be han bli politisk intresserad men inte SD för de är rasister och driva sina åsikter där. Men att bemöta folk med respekt och kärlek i det vardagliga livet!  Titta på nätsidor ägda av SD som handlar om allt det negativa med mörka människor men inget om vita svenskar som har begått vidriga handlingar!

    Jag personligen tycker du ska hålla dig borta från honom. 

    Alkohol i kombination med sådana negativa och mörka krafter han bär inom honom kommer han vara otrolig farlig för dig! 

    Var rädd om dig! 


    Ja han uttrycker sånt när han tagit nåt glas men han är förutom kommentarer då och då perfekt på alla plan så farlig för mig är han inte . Jag sa ifrån i helgen då han efter 2 öl började rabbla nåt igen när vi var ute och då började han försvara att han inte har något emot svarta osv osv och jag svarade att "mmm märker det". Sen började han förklara sig lite igen och sen efter det vart det tyst . Jag tycker det kändes som att han började tänka till lite så vi får se .
Svar på tråden Min pojkvän är rasist, vad ska jag göra?