Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    Ska Sverige ta hen IS-terroristerna som är svenska medborgare?

    Evert2 skrev 2019-02-27 06:22:32 följande:

    Är det egentligen synd om dessa kvinnor och barn som i framtiden blir ett hot mot dom demokratiska samhällen som är dumsnälla nog att ta emot dom?


    Barnen är oskyldiga. De bad aldrig om att födas, och de bad heller aldrig att få vara med i IS utan det är något som föräldrarna bestämt.

    Är föräldrarna svenska medborgare, så är barnen svenska också och då kan man faktiskt lösa det med att man tar ungen/-arna från föräldrarna och de får ingen möjlighet att "få tillbaka barnen". 
    Så ja BARNEN är det synd om.
    Kvinnorna får skylla sig själva som stack ned, de är vuxna självtänkande individer.

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Kawthar skrev 2019-02-27 09:01:18 följande:
    Du har inget land min vän, en ockuperad otillåten stat som högst.
    Kan du bevisa detta att det är en ockuperad otillåten stat?
    Jag tror FN i så fall vill ha den vetskapen, så att de kan sparka ut Israel från FN. Du vet FN tar inte med stater som är otillåtna och ockuperade, står i deras stagar.
    Inte bara FN utan kanske de länder som har också erkänt Israel som stat.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Flash Gordon skrev 2019-02-27 10:14:45 följande:
    Inte alla. Finns gott om bilder på barn i 6-7-8-års-åldern som i IS namn avrättar fångar.

    Vill du ha en sådan unge i ditt barns klass?

    Uppenbart spädbarn och liknande kan givetvis omhändertagas och adopteras bort.
    Du missar den stora och lilla bilden med barnen lär det syns ju direkt tydligt. Du tillskriver ju baren vuxna egenskaper i detta inlägget, som om att barn kan hantera konsekvens tänk, se "det större perspektivet",  och är fulklt utvecklade i hjärnan som vi vuxna är. Barn är inte vuxna.  Inte ens barn i 6-7 års ålder (som du tiog upp där) är vuxna. De är fortfarande barn, och är inte färdigutvecklade.

    Barn tar efter de vuxna, i from av "monkey see monkey do". Om barnen ser dagligen att man skall mörda andra och det är något bra att göra, så tar de efter det beteendet och gör likadant.

    Det finns flera (vettiga) anledningar till att man skäller på många kvinnor som stannar kvar i missförhållande och kommer med motfrågan; "vill du verkligen att ditt barn skall lära sig att det är okey att slå kvinnor". 

    Tar man bort barnet från den infekterade miljön, oavsett om det är från ett misshandelsförhållande, eller att växa upp i den miljön som det har i IS, så kan man forma om barnet, och lära det att det inte är okey att göra detta. 

    Då jag har en son han är vuxen och arbetar med barn, då han är förskolepedagog.
    Så jag kan ju ta och svara på den frågan bara rent hypotetiskt baserat på dagsläget, och mina egna kunskaper på barn.
    Ja jag skulle kunna tänka mig att ha sådan barn i samma klass som mitt barn, bara för att jag vet hur ungar funkar i praktiken.  Dock så skulle de behöva gå i terapi först.  Dock så skulle de behöva vara bland vanliga barn (kankse med lite extra övervakning) så de lär sig att vara vanliga barn med allt vad det innebär.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    KlunsSmurfen skrev 2019-02-27 12:06:27 följande:
    Du har en poäng men hur tar vi deras barn på ett demokratiskt och lagligt sätt?
    Några av dessa IS krigare har ju "bara" jobbat med sjukvård (enligt dem själva)
    Det var något jag satt och funderade på själv när jag skrev det inlägget..
    Och du jag har inte kommit på "hur" ännu. Jag är öppen för förslag på hur det skall kunna lösas. För jag själv önskar att jag hade den lösningen, för barnens skull.
    Får fundera vidare...


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Flash Gordon skrev 2019-02-28 08:30:49 följande:
    Både den stora och lilla bilden visar att även du ställer en massa "om" och "men" för att låta dessa barn gå i ditt barns klass.

    Fullt förståeligt.
    Var ställer jag dessa "om" och "men"?  Jag skrev

    Skillnaden mellan dig (och några andra till) och mig är att jag aldrig skulle kunna tillskriva barn vuxna egenskaper.
    Flash Gordon skrev 2019-02-28 08:30:49 följande:
    Om samhället misslyckas med att "omforma" endast ett enda av dessa barn blir kostnaden för det misslyckandet större än någon i ansvarig ställning någonsin vill vara ansvarig för.

    Samhället misslyckas redan idag med att "omforma" långt mycket mindre hjärntvättade barn från svåra sociala miljöer.

    Att tro att samma samhälle skulle kunna hantera en åttaåring som, reciterande koranen, framför kamera skurit halsen av bakbundna krigsfångar är optimistiskt.
    De som har ansvaret för barnen är föräldrarna i första hand. Straffa dem, kanske med rent av fängelse.

    Du skriver väldigt abstrakt och svepande. Inga konkreta exempel ger du.
    Dessa "mindre hjärntvättade barn från svåra socialmiljöer" är det du syftar på som man har misslyckats med att "omforma"? Inga konkreta exempel ges så man har inget att bemöta i det stycket. Så hur hade du tänkt att man skall få något att tänka på och eventuellt bemöta det? 

    Vi har faktiske s.k "avprogrammerare" i Sverige.
    Dessa avprogrammerar jobbar i regel med att avprogrammera folk som varit med i (religiösa sekter). Det finns även länder som har erfarna avprogramerare som jobbar med folk som man plockat ut från terrororganisationer.
    Sedan så kan du fundera en smula på också varför jag skrev "med övervakning", (jag ser att det var dumt att skriva "kankse med", jag skulle ha skrivit att det SKA vara med övervakning), efter att de har gått i terapi. Det jag aldrig har skrivit är att det är en snabb process. För det är det inte utan det är en långvarig process som kommer att ta några år som får bearbetas ordentligt.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Kawthar skrev 2019-03-01 16:11:54 följande:
    Värda att komma tillbaka? Är det ett privilegium att som svensk få återvända till sitt land? Du har jävligt höga tankar om dig själv och Sverige. Har du en aning om att just SVERIGE skickade vapen till daesh och bistår saudi (du vet landet som rensar Jemen just nu) med vapen? Att just SVERIGE köpte oljan som pumpades ut gratis från Irak när det olagligt invaderades? Tror du vi är oskyldiga i detta?? Kliv ner från dina höga hästar och vakna upp istället!
    Jag inleder med att säga så här, man kan inte välja vilket medborgarskap man FÖDS med. Lika lite som man kan välja vilka som blir ens föräldrar innan man föds. Med det sagt.

    Notera att jag INTE skriver kön så följande text gäller både män och kvinnor.

    Om en muslim kommer till Sverige som flykting (eller arbetskraft invandring) och det styrks, h*n får uppehållstillstånd. Senare så ansöker hen och blir svensk medborgare. Hen blir Svenskmedborgare. Helt plötsligt så beslutar sig muslimen för att åka ned och bli medlem i IS och väljer självmant att krigar/jobbar då för den Islamistiska Staten, av någon anledning. Jag anser då att den muslimen har förverkat rätten att få behålla sitt svenska medborgarskap. Det skall rivas och den personen skall bli permanent utvisad från Sverige och skall inte få ens komma på besök.
     

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    trollhona skrev 2019-03-04 00:24:59 följande:

    Danmark har i flera års tid haft en lag som handlar om Landsförräderi. De som lämnar Danmark för att leka i sanden med IS stämplas som "Landsförrädare", så river de upp ditt danska medborgarskap, i dina papper står det att du har medborgarskap i "Khalifatet IS", och du portas från att beträda dansk mark på livstid.

    Det fungerar utmärkt för dem.

    Varför skulle Sverige på något sätt agera annorlunda än Danmark i detta sammanhang?????


    Håller helt med. Det borde klassas som landsförräderi.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Kawthar skrev 2019-03-04 16:29:26 följande:
    Jag har aldrig påstått att vi skulle hämta hem fängslade fångar! Var har jag skrivit det? Jag skrev att dom kan enkelt gå över gränsen till turkiet och israhell.. det har dom gjort tidigare. När dom väl når ambassaderna är dom på svensk mark. Du kan inte neka dom då. Förstår du? Kurderna med hjälp av usa såklart, släppte precis tusentals syriska fångar som satt i läger eftersom dom var ?våra syriska bröder?... och en av de kurdiska ledarna sa att dom inte kan hålla dessa läger hur länge som helst och värnade för deras hemländer att ta emot sina medborgare.
    Kan ju uttrycka det så här.
    Varför skall man ta dig på och allvar och seriöst? När du skriver "Israhell"?

    Bara för att du inte gillar Israel, och anser att de är på ett sätt, och anser att Israel inte är en egen stat, enligt dina subjektiva tyckande (tillsammans med majoriteten av muslimer), så behöver du inte var så  och skriva "Israhell" för den saken skull.  Det ger ett mycket omoget, rent av barnsligt intryck.
    Kawthar skrev 2019-02-27 11:37:00 följande:
    Tänker inte använda tråden till att diskutera israhell

    Jag bad dig inte diskutera Israel. Jag bad dig komma med bevis.  Signifikant stor skillnad.  Du vet objektiva källor.  Du kan ju också passa på att skicka dessa objektiva bevisen till FN (också), då Israel är en av medlemsstaterna just i FN. För den som har kunskap om FN vet att "låtsas stater" inte kan bli upptagna som medlemsstat i FN.

    Seså har du bevis eller inte? Eller skall du fortsätta med dina vaneförställningar, tolkningar och fantasier att "be om bevis" är samma sak som att diskutera?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    trollhona skrev 2019-03-16 14:23:24 följande:

    Men se denna fina "svenska" som knappt kan svara på svenska, det officiella språket i landen hon anser sig höra hemma i.
    IS blev "inte som hon tänkt sig" så nu vill hon tillbaka till Sverige. Det är självklart våra demokratiska värderingar som lockar, inte gratis lägenhet och bidrag....

    sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx&grupp=6251&artikel=7166257


    Länken funkar inte...

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Ska Sverige ta hen IS-terroristerna som är svenska medborgare?