• AndreaBD

    Lära 5 åring med adhd att prata?

    Vad har logopeden sagt då? Det här har ju inte med ADHD att göra, så egentligen är det ju logopeden som bör kunna uttala sig om vad som är problemet.

    Viktigt är ju alltid att kolla hörseln, men jag antar att man har tänkt på det.

  • AndreaBD
    Orolig över barn skrev 2019-03-01 23:06:38 följande:
    Jag vet faktiskt inte om de har kollat hörseln men det är en så grundläggande grej att de har nog gjort den antar man

    Men den där pojken har lite grövre problem än vad enbart hörseln skulle orsaka. Han kan inte koncentrera sig eller behöver anstränga sig oerhört för att koncentrera sig. Det går inte att prata till honom för han är redan någon annanstans innan man hinner lägga ihop en mening på två ord. Väldigt hyperaktive och okoncentrerad. Han bryr sig inte om omgivningen , inte mer än att han undvicker sällskap och älskar mest att vara själv, och gömma sig undan i en annat rum där han får vara ensam.

    Det känns tyvärr mest som att föräldrarna orkar inte se på saken som den är och acceptera honom som han är. Fast på andra sidan får man verkligen se upp på de för de nöjer sig inte med en axelryckning utan vill verkligen prova allt för att hjälpa pojken i utvecklingen.
    Det låter lite mer som autism. Alla delar faktiskt. Det händer ju att de inte pratar, och de kan vilja vara själva, bryr sig inte om omgivningen. Och det är inte så ovanligt att det är en kombination med ADHD. Eller också, så kan man knappt skilja på autism och svår ADHD - det sa vår läkare som vi gick till för sonens ADHD.
Svar på tråden Lära 5 åring med adhd att prata?