Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    Han vill inte ha fler barn :'( Går sönder.

    Jag är kvinna och vill inte ha fler barn, men min man vill ha i alla fall en till. Vi har inte enats än, men vi har en viktigt överenskommelse om att han inte tjatar på mig eller utövar utpressning. I så fall kommer jag att lämna honom på en gång.

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Hmmmmmmm.......) skrev 2019-03-13 08:36:58 följande:
    Det där är ju knepigt. Du måste ju verkligen vilja ha ett barn till. Det är ju du som ska bära barnet i 9 månader, genomgå en förlossning och riskera att få kroppen förstörd.
    Fast jag tänker att det är precis samma sak för en man. Det är ett livslångt åtagande, även om jag som kvinna är gravid och föder barn. (Dessutom måste han stå ut med mig under båda delarna och det är fasiken inte det lättaste )
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (..) skrev 2019-03-13 09:01:36 följande:
    Alltså, det är inte riktigt samma sak. Du kan bli handikappad för livet eller dö av förlossningen, även om det tack och lov är ovanligt. 
    Fast jag tycker att det är samma sak och jag tycker inte att jag har större rätt att bestämma bara för att jag är kvinna. Jag vägrar nedvärdera min man på det sättet. 
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (J) skrev 2019-03-13 09:10:19 följande:
    Nej det är verkligen inte samma sak för en man. Inte han som riskerar livet.

    Ts. Har väldigt svårt att förstå hur mannen kan neka dig i alla fall ett barn till. Tycker han är orättvis och egoistisk som hellre vill att du ska vara olycklig. Hade varit skillnad om ni hade haft en hel hög med barn redan men ni har ETT?!
    Jag menar att mannen har precis lika stor rätt att besluta detta som kvinnan. Det är ett livslångt åtagande från mannen. I mitt fall är det jag som kvinna som sagt nej, men jag har verkligen försökt ta in min mans argument för ett barn till, men det ändrar inte det faktum att jag helt enkelt inte vill ha fler barn.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Ellie) skrev 2019-03-13 09:17:52 följande:
    Hur mannen kan neka?
    Det handlar inte om det. Så känner till och med jag som i många år levde i detta, aldrig att det handlade om att han nekade mig ett barn.
    Han ville inte bli pappa igen. Punkt.
    Han hade ett barn (VI hade ett barn) och det var han nöjd med. Han var inte sugen på fler. Inte på uppoffringen, inte på tiden, inte på en ny småbarnstid, ingenting.

    Men många vänner som så småningom fick vetskap om hur vår situation såg ut uttryckte sig just så. Att det var bara för honom att ställa upp typ. Eller att jag som kvinna skulle fiffla lite med preventivmedlet för att "råka" bli gravid.

    På samma vis som jag känner idag när vi har våra två barn och en känsla av att vara precis där i livet där jag alltid velat vara. Fler barn? Aldrig i livet!
    Precis det jag vill förmedla. Jag nekar just nu min man ett barn till, eftersom jag helt enkelt inte vill. Det vore rätt enkelt för mig att ställa upp, men jag vill helt enkelt inte ha fler barn. JAG är nöjd med ett. 
Svar på tråden Han vill inte ha fler barn :'( Går sönder.