Inlägg från: Anonym (fruktmüsli) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fruktmüsli)

    Genomgår försts IVF, dåliga besked, hopplöshet och längtan!

    Jag håller också på att ruvar och är på dag 7 nu (eg. dag 9 då det var ett 3 dagars) har testdag 27/3. Vi fick ut 9 ägg varav 5 blev befruktade med icsi, fick en 3 dagars tillbaka och en blastocyst till frysen. Mannens simmare är få i antal och ännu färre med "rätt" rörlighet.

    Jag kan hålla med om att väntan är lång och jobbig men jag försöker att sysselsätta mig och inte gräva ner mig i negativa tankar. Däremot har jag lite smått tänkt ut en plan b och det i sig känns lugnade. Jag håller tummarna för dig!

    Kanske ska tillägga att vi har ett barn sedan tidigare som kom till på första ivf-försöket.

  • Anonym (fruktmüsli)
    Snöoväder skrev 2019-03-20 19:12:49 följande:

    Vad roligt, då ska vi testa i princip samtidigt

    Några symtom? Tar du lutinus med?

    Men det här med testdag verkar så olika, jag är idag på rd 12 med ett 3 dagars och ska testa på dag 21 efter äp, alltså rd 18 om jag inte tänker helt tokigt.

    Hur många dagar efter äp kommer du testa?


    Bortsett de falska symtomen man får av lutinuset så har jag känt av lite molvärk, stick, drag och tyngdkänsla. Just idag har jag dock inte känt så mycket.. :-s men vill minnas att symtomen (om man nu får några) kommer stötvis. Jag har skrivit en liten dagbok med symtom som jag kanske lägger upp senare med vad nu resultatet blir.

    Kliniken vill att jag ska testa 20 dagar efter äp men jag börjar bli lite sugen att smygtesta redan imorgon eller på fredag.. ska försöka hålla mig :)
  • Anonym (fruktmüsli)
    Snöoväder skrev 2019-03-22 05:58:56 följande:

    Okej, vettigt beslut! Tur att ni fick ett barn än om ni hade dålig statistik. Jag tycker det är synd att det är så dyrt, att man inte kan söka något bidrag eller liknande, alla har ju inte ekonomin till att göra mer än landstingsförsöken. Sen kostar ju även de med alla mediciner, resor, läkarbesök osv...


    Jo tack, vi fick totalt betala 47000 kr för det här syskonförsöket och det är många månaders besparingar. Fick ju som sagt bara ett till frysen dessutom som kommer gå på 16000 att sätta in, om det ens klarar upptiningen då..:-S jag hoppas verkligen att det jag ruvar på nu tar sig. Det är ju en kamp mot tiden också, 40 är inte alls långt borta (aaaah) Men är hoppfull- fem dagar kvar till test och ingen mens i sikte så länge..
  • Anonym (fruktmüsli)
    Snöoväder skrev 2019-03-24 16:44:19 följande:

    Grattis så härligt! <3 Grattis till anonym med som skrev!

    Låt detta bli vårat år nu, när blir era bf datum?


    Tack! Jag tror min bf blir den 29/11.
  • Anonym (fruktmüsli)
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-25 09:52:55 följande:

    2:a december om min app stämmer. Det kändes så konstigt när det står att nästan 10% av gravititen är passerad redan vid pluset :). Har alltid tänkt att det är synd om barn som fyller år så nära jul, men just nu känns ett decemberbarn som världens finaste.


    Vad har du för app? Jag hade Ovia pregnancy under min förra graviditet och den var toppen, man får bra tips och råd samtidigt som man kan följa utvecklingen vecka för vecka med gulliga illustrationer.

    Jag tror ett tidigt decemberbarn måste vara det bästa - alla är kalassugna efter mörka och deppiga november och plånböckerna är fulla
  • Anonym (fruktmüsli)
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-26 08:54:01 följande:

    Verkligen tack för tipset på appen. Både jag och sambon höll på att dö av alla söta illustrationer, speciellt ?vecka 7?-figuren. Jag hoppas så att det här ska gå hela vägen.


    Åh det hoppas jag med.. jag vågar inte glädjas för mycket ännu förrän jag sett ett litet hjärta picka på ul:et i v8. Jag har hittills mest känt stick och molvärk långt ned på ena sidan så är lite nojig för att det skulle vara ett utomkveds :-/ Är det någon som vet hur ett utomkveds känns så här tidigt i v5?
  • Anonym (fruktmüsli)
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-26 20:24:53 följande:

    Men så känner jag också. Förutom att magen känns lite uppblåst, så flyttar sig molvärken mellan magen och ibland är den vid svanken, inbillar mig att det stickts mest på den högra sidan och molvärken känns absolut inte som mensvärk. Tror jag läste att livmodern växer rätt ordentligt. Tarmen blir rätt påverkad, långsam passage ger mycket gaser och även lätt förstoppning, tror det kan kännas en del. Jag har inte vågat läsa på för mycket om utomkvedsgraviditet, men har fått för mig att det ska göra väldigt ont.

    Jag förstår din noja och oro dock. En stor del av min vakna tid går åt till att försöka trycka bort negativa oros tankar. Går nästan lättast på jobbet, svårast om nätterna. Jag vill också spola fram tiden till vecka 8.


    Tack för dina lugnande ord jag har inte blödit något ännu eller känt någon kraftig smärta så hoppet lever än iaf.

    Hur känns det för dig Snöoväder så här dagen före stora testdagen, har du fått några symtom ännu?
  • Anonym (fruktmüsli)
    askyfullofstars skrev 2019-03-27 01:48:24 följande:

    Hade samma molvärk på ena sidan, visade sig vara en cysta bara. Åkte in akut pga jag trodde det var utomkveds. Bm sa att vid IVF är sannolikheten väldigt låg att det skulle vara utomkveds (även om jag vet att det finns ökad risk). Utomkveds gör förjävla ont, i de fall jag läst om tjejer som haft det.


    Hm det skulle det faktiskt kunna vara, har för mig att läkaren nämnde något om en ofarlig cysta vid ett ul..Tack nu blev mitt hopp ännu större
  • Anonym (fruktmüsli)
    Snöoväder skrev 2019-03-27 21:22:17 följande:

    Ja eller hur, visst är det en skön känsla nu med alla små symptom man har

    Jag hoppas man slipper humörsvängningar, illamående, foglossning och alla de jobbiga bitarna..

    Men jag har haft mindre ont i magen idag, så då börjar man bli lite orolig.. Fast har läst någonstans att symptom kan komma och gå från dag till dag.

    Ser så mycket fram emot att vara gravid och allt runt om kring och framtiden, då jag har längtat efter detta i så många år!


    Jag har samma symtom som du men knappt någon ömhet i brösten. Har också känt mindre värk (sedan igår eftermiddag) och hann bli nojig nog att jag köpte flerpack med tester från testlagret, men nu helt plötsligt så kom värken tillbaka igen
  • Anonym (fruktmüsli)
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-28 08:22:18 följande:

    Jag har nog aldrig klämt så här mycket på mina bröst. Idag känns bröstvårtorna knappt av, och brösten känns mer stora än ömma, men jag tror det kommer att variera under dagen. Är lite orolig för hur stor skillnad det blir med symtomen när jag slutar med Lutinus på måndag. Men testet var i alla fall ännu starkare idag. Det blir inskrivningssamtal hos barnmorskan 15:e april (har diabetes, därför tidigt besök) och ultraljud på kliniken 18:e april. Det blir en spännande vecka.

    Har ni bokat in tid för ultraljud?


    Jag fick också tid för ul i påskveckan.

    Under min första graviditet tog jag lutinus i över två månader men den här gången ska jag trappa ner efter ul har jag lovat mig själv. De skriver normalt ut så länge man känner behov av det men man ska inte ta längre 11-12 veckor pga risken för genitala missbildningar..
  • Anonym (fruktmüsli)
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-29 16:07:37 följande:

    Vad spännande att vi blev gravida så tätt. Jag håller tummarna för oss alla och att det bara blir positiva uppdateringar under påskveckan :).

    På min Klinik sa de att jag egentligen kunde sluta med Lutinus när embryot hade fäst, men att det inte var farligt att ta de sista tabletterna och att de flesta valde att göra det för att det kändes bra att kunna göra någonting.


    Har haft så mycket idag så glömde förstås att hämta ut mer lutinus, men det kanske var lika bra. Det är nog som de säger på din klinik. Dessutom läste jag på janusinfo om att lutinus kan ge flera olika missbildningar så det bästa är nog att sluta så tidigt som möjligt. Läste också i några trådar om bebisar som fötts med hypospandi trots att mammorna inte tog det längre än 12 mån. Idag tog min sista karta slut så nu får vi se vad som händer..
  • Anonym (fruktmüsli)
    Anonym (NyPåIVF) skrev 2019-04-12 12:05:17 följande:

    Hej vi ska nu göra vår första behandling. Är rädd och nervös och det känns inte som det kommer funka. Vi ska göra ett kort protokoll. Har fortfarande inte insett (och accepterat) att just vi ska göra ivf. Känns så stort, det ska ju bara funka hemma.

    De flesta är så glada och förväntningsfulla som att detta ska lösa allt men jag känner ingen glädje? Är liksom ingen glädje alls i att behöva utsätta sig för nåt sånt här. När man lidit i några år är det svårt att bara bli en lycklig person helt plötsligt, jag släpar på för mycket sorg från innan?

    Tyckte ni andra att det var känslomässigt att gå in i IVF eller var det bara kul och bra och hoppfullt?


    Jag hade läst så mycket om hur folk kämpade med ivf här på fl så var inställd på att det skulle ta minst 3-4 försök innan det skulle gå vägen. Eftersom vi hade i princip noll förhoppningar på att det skulle gå på första försöket tyckte varken jag eller sambon att det var jobbigt. Minns i väntrummet till äp hur vi satt och skrattade åt operationskläderna och hela situationen (jag var spruträdd innan vi satte igång..) och tanken på hur många gånger vi kommer få göra om hela sk*ten. Äggplocket gick smärtfritt men efteråt blev jag hemskt svullen i buken att jag knappt kunde röra mig på flera dagar :-S Ruvningen var inte heller jobbig för jag visste ju att det skulle gå åt hell. Men det gjorde det inte och om några månader är det lilla miraklet 2 år <3

    Nu är jag i 8:e veckan efter vårt andra ivf (som också tog sig på första försöket). Tycker det är nervigare den här gången, dels för att det är privatbekostat och dels för att tiden för min fertilitet börjar rinna ut. Kan tillägga att vi inte har berättat om varken det första eller detta försök för någon.

    Om du har dina gratisförsök kvar så försök att koppla av och se det som en resa/äventyr du gör med din älskade. Den kan bli lång men den kan bli kort också -gäller att hoppas lagom

    Ett tips - använd emlakräm inför orgalutran/fyremadel-sprutan så slipper du onödigt obehag.
  • Anonym (fruktmüsli)
    Anonym (NyPåIVF) skrev 2019-04-14 09:03:23 följande:

    Ja jag hoppas verkligen att det kan råka funka på första, vi har ingen konstaterad faktor så antingen är vi ett "lätt" fall eller så tar det sig aldrig varken med ivf eller hemma eftersom det inte finns en orsak att behandla.. Jag har eg ingen anledning att tro att det aldrig kommer gå, det är mer rädslan för OM det aldrig går som är riktigt hemsk.

    Ok har lite emla hemma, det funkar alltså?!


    Ja jag kände ingeting med emla, man måste bara komma ihåg att smeta på det minst en timma i förväg. Var i processen är ni? Vi var supernoggranna med att ta sprutorna i tid och efter insättningen tog jag det mycket lugnt och låg ner mestadels, dels för att jag var svullen men också för att ge ägget en bra chans att fästa. Kan även rekommendera att skippa koffein under hela graviditeten (och såklart det uppenbara tobak och alkohol). Folsyra 400mg per dag är viktigt också och det ska man gärna börja med två månader i förväg.

    Om ni "bara" är i tidiga 30-års åldern så behöver du nog inte oroa dig att förbli barnlös, ni har lång tid på er att försöka. Du ska se, det kommer en dag då du sitter där med magen du med
  • Anonym (fruktmüsli)

    Är nyfiken på hur det har gått för alla? Snöoväder och Ingentingviktigt fick ni se tickande hjärtan på era ul? NyPåIVF hur har det gått med äggplock och allt?

  • Anonym (fruktmüsli)
    Ingentingviktigt skrev 2019-04-20 11:46:36 följande:

    Jag trodde först att det skulle göras ett ultraljud vid inskrivningssamtalet hos barnmorskan i måndags, men istället fick vi vänta tills i torsdags då vi skulle till IVF-kliniken. Jag var extremt nervös innan och hade föreställt mig det värsta, trots en hel del symtom med illamående, stora bröst, trötthet, yrsel och konstant kissnödig. När skärmen startades upp såg både jag och sambon direkt det lilla fostret, och då började glädjetårarna rinna. 150 slag/min pickade det lilla hjärtat på i, 12 mm lång. Läkaren lugnande oss genom att säga att när vi nåt så långt och allt såg så bra ut är risken för missfall ?bara? 3-4% kommande veckor. Så jag har börjat slappna av lite och hoppas på att få krama om ett litet barn i början av december.

    Hur gick det för dig?


    Grattis till er båda! Jag kände igen flera gravsymtom före ul:et så blev inte jätteöverraskad när jag fick se en liten med ett pickande hjärta men glada blev vi
  • Anonym (fruktmüsli)
    nypan78 skrev 2019-05-01 18:30:00 följande:

    Man ska aldrig ge upp. En enda blasto i frysen men den verkar envis. Rd 7 idag och det ser bra ut. När kan man lita på resultatet bara !?! Jag är gammal i gruppen, 40.5 år och fertiliteten på väg neråt rejält...


    Jag är också äldre, snart 40. Har du barn sedan tidigare?
Svar på tråden Genomgår försts IVF, dåliga besked, hopplöshet och längtan!