• Anonym (abc)

    Min man ignorerar bebisen

    Vårt barn är några veckor gammalt nu. Barnet har varit efterlängtat och planerat och jag har inte haft några tvivel på att min man skulle bli en bra pappa, I början var han kärleksfull och försiktig med barnet, men när barnet började skrika så reagerade jag direkt på att han blev arg på barnet och sa otrevliga saker till det. Jag tog barnet ifrån honom och tänkte att det nog var pga omställningen och sömnbristen. Men saker har blivit värre. Han blir fortfarande arg och snäser och höjer rösten när barnet skriker.

    Även när barnet är glatt så tycker jag att han hanterar barnet ovarsamt med snabba ryckiga rörelser, som om han vore arg, trots att han inte är det. Han pratar inte med barnet när han matar eller byter blöja, utan ser det bara som en uppgift som ska göras och sitter oftast med mobilen i handen och märker inte när barnet söker kontakt. Nu har det även hänt att han lagt barnet bredvid sig och totalt ignorerat när barnet skriker hysteriskt utan fortsätter bara kolla i sin mobil. Hans försvar är att barnet ändå inte går att trösta så då försöker han inte ens.

    Detta gör att jag inte vill lämna barnet med honom öht. Vilket såklart är ohållbart i längden. Jag är verkligen förvånad över att han blivit så här. Han känns kall och likgiltig inför barnet större delen av tiden. Vad ska jag göra??

  • Svar på tråden Min man ignorerar bebisen
  • Anonym (abc)

    Nu har det gått ett tag sen jag skrev tråden och min man har börjat anknyta mer till bebisen och tycker att det blir roligare och roligare att interagera så länge bebisen är glad. Skriket hanterar han tyvärr fortfarande på ett mindre acceptabelt sätt, och blir fortfarande arg, höjer rösten till bebisen och blir otrevlig. Han kan även ryta till mig när han blir irriterad över något jag sagt/gjort trots att han håller bebisen i famnen, vilket gör att bebisen blir rädd. Han skulle aldrig skada bebisen fysiskt men jag är rädd att bebisen tar skada psykiskt av detta. 

    Jag vet inte vad mina alternativ är. Funderar på att lämna honom men då måste jag lämna barnet till honom varannan vecka/helg och då är jag inte där och kan skydda bebisen när mannen tappar humöret. Om jag stannar så kan jag styra det genom att bara låta honom ha barnet kortare stunder och bara när barnet är glatt. Det blir ju också konstigt att hålla på så förstås. Min man tycker att jag är tramsig och överkänslig och anser sig inte ha något problem.

    Någon som varit i liknande situation och funnit en hållbar lösning?

  • Anonym (abc)
    Anonym (Jo) skrev 2019-05-19 05:00:44 följande:

    Det här beteendet är så jävla vanligt bland pappor. Blir helt jävla vansinnig när jag läser sånt här. Har tyvärr egen erfarenhet av det här. En pappa som längtade efter barn mer än jag, men hade en otrygg uppväxt som lyst igenom hela hans föräldraroll. Han såg bara det puttenuttiga när han ville ha barn och fattade inte att bebisar skriker.

    Vi hade precis överlevt barn nr 1 och han pratar om syskon. Vi pratar om det i ett år och han lovade att bättra sig och idag är vårt andra barn 9 veckor och han har fått en förlossningsdepression.

    Tyvärr vet jag allt för många pappor som prioriterar mobilen framför sina barn. Den här gången fick min sambo förlossningsdepression och jag drar hela lasset. Ett tag var jag rädd för att han skulle skaka bebisen och jag var öppen med det till honom och givetvis fick han inte vara ensam med barnet. Ta din sambo till BVC och kräv ett pappasamtal där dom får förklara hur fan han ska bete sig. Jag gjorde det nu men önskar att jag gjort det när första barnet var litet. Är det jobbigt när barnet skriker så ge honom öronproppar men han ska bära, vyssa och ge kärlek!

    Tyvärr sätter sånna här beteenden en törn i förhållandet och man glömmer aldrig det här sveket. Jag tycker idagsläget att barn nr 1 inte har en tillräckligt god anknytning till sin pappa.

    Att pappor svär, skäller och skriker på sina spädbarn verkar vara det nya ?inne?. Fattar inte hur samhället kunde misslyckas med dessa män.


    Öronproppar har han provat men han blir ändå arg och frustrerad. 

    Hur gick det när du tog upp det med BVC? Blir orolig att soc ska bli inblandade. Det hade varit otroligt pinsamt att bli ett socärende pga hans beteende. 
Svar på tråden Min man ignorerar bebisen