• Anonym (Ts)

    Regler i förhållande

    Jag och min pojkvän har enligt andra en speciell relation, men som vi tycker funkar väldigt bra för oss, vi har ganska strikta regler för varandra. Vi bor isär och i olika städer.

    Några regler jag har är att jag inte får åka nånstans utan att berätta för honom vart, när och skicka bilder på Snapchat när jag kör, är framme och ska hem och kommit hem. Jag måste även skicka bild på vad jag har på mig så han kan se att jag respekterar hans önskemål att inte ha på mig tajta eller avslöjande tröjor när jag ska vara ute bland folk.

    Jag får inte ha manliga vänner, speciellt eftersom alla killar jag någonsin träffat eller varit vän med vill ligga med mig.

    Jag får inte festa, vilket är något jag inte heller känner att jag vill eller behöver.

    Hans regler är att

    Han måste berätta när han ska iväg nånstans, bilder osv är dock inget krav från min sida.

    Han får inte ha kvinnliga vänner.

    Han får inte kolla på porr, då jag anser det som otrohet vilket han inte vill ändå.

    Han får inte festa, men det vill han inte heller.

    Som sagt så funkar detta system väldigt bra för oss och vi är lyckliga, men jag vet att många tycker det är tabu att ha regler. Jag tänker att vi kan inte vara dem enda som har lagt tydliga regler i relationen? Dela gärna med er av era regler.

    Och det är onödigt att lägga kommentarer som att vi inte äger varandra osv, för jo, så länge vi är i ett förhållande med varandra så tillhör vi varandra och har rätt att ställa krav på varandra. Skulle någon av oss inte trivas med det hade det varit en annan sak.

  • Svar på tråden Regler i förhållande
  • EmberEyes
    GGN skrev 2019-03-15 07:42:51 följande:

    Hur gör ni med homo- eller bisexuella vänner?


    Personer med den här nivån av rubbad världsuppfattning har förmodligen inte värderingar som accepterar annat än cis-hetero-normen
  • Pierott

    Jag känner att den enda regeln man behöver ha i ett förhållande handlar om otrohet. Måste man kontrollera sin partner på andra sätt så har man problem, oavsett vad man själv tycker. Det är varken friskt eller normalt att bestämma över en annan människa, hur dom ska klä sig eller leva sitt liv. Det kommer garanterat eskalera i större kontrollbehov vart efter.

  • IceKitten

    "Regler" har sannolikt alla i sina förhållanden, även om jag aldrig skulle kalla det för just regler... Men fine, om min sambo skulle göra något sexuellt med en annan kvinna (över kram) så skulle jag troligen göra slut. Detta vet han. Dina regler skulle bokstavligen få mig att fly för mitt liv men alla är olika.

    Det jag däremot inte förstår är varför ni måste bevisa saker för varandra? Om ni verkligen litade på varandra hade ni bara kunna bestämma "inga tights tröjor" och sen följer ni bägge det. Att du nu måste skicka bilder på dina kläder innan du går ut bevisar ju att han inte alls tror på att du ska hålla ditt löfte. Dessutom är ju bevisen helt menlösa, som andra har påpekat kan du ju sekunden efter bilden är skickad ta på dig hotpants, knähöga stövlar och en tight, urringad magtröja...

    Så nej... Ni verkar inte ha en stabil förhållande och ni litar inte på varandra. Bevisen talar emot det...

  • Anonym (Rosie)

    Håller med om att era regler går lätt att smita runt. Precis efter att du tagit en bild kan du ju bara slänga av dig tröjan du har på dig, eller som någon skrev, träffa någon annan.

    Jag har själv haft ett långdistansförhållande. Vi litade på varandra, så vi behövde inte ha en massa kontrollerande regler.

    Och håller du verkligen på med snapchat när du kör? Det är ju trafikfarligt! Hoppas att du i så fall slutar med det genast. Tror inte att din kille vill att du ska dö (eller döda någon annan) i en olycka bara för att han ville veta om du verkligen körde när du ska att du skulle köra...

  • Aiyana

    Att man kommer överens om hur man vill ha det i ett förhållande är fint, så länge båda är helt okej med det.

    Men att behöva sända bevis och ha på snapchat karta är ju ett stort misstroende mot den andre parten. Bevis använder man för att undgå misstankar. Litar man på varandra finns inga misstankar. Så att ni behöver "trygghet" i form av bilder och sånt är ju endast för att ni ska kunna lita på och tro på vad den andra säger och gör. Det är ingen bra grund för ett sunt och tryggt förhållande. 

  • Anonym (Vera)

    Din pojkvän låter som en mansbebis. Det är okej att du har regler vad han får göra men inte tvärtom. Dumpa karlsloken!

  • Anonym (Ann)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-14 20:14:11 följande:
    Det utvecklades med tiden samtidigt som vårt förhållande, när vi blev mer bekväma med varandra och vågade börja prata om hur vi vill ha saker och ting.

    Bara för vi har vissa regler så betyder det inte att vi inte har sunt förnuft och därav krävs ingen regel på självklara saker, det är ganska självklart att ingen misshandel/våld får föregå i vårt eller någon annans förhållande.
    Självklara saker för de flesta är att man väljer själv vem man umgås med och vad man har på sig.

    Ni litar inte på varandra, därför måste ni dokumentera det. Eller rättare sagt, han litar inte på dig, han vill kontrollera dig. Naturligtvis har han också regler men han behöver inte dokumentera sina. Konstigt. Eller inte.
  • Anonym (Jag)

    Skulle aldrig gå med på TS regler.

    Vi har en regel:
    - Om han inte kommer hem till middagen 19:30 måste han höra av sig och berätta när han kommer hem.

    Den regeln hade vi inte ibörjan, men det var irriterande för mig att vara klar med maten utan någon skymt av honom för att fastnat med något på jobbet. (Vi båda jobbar vanlig heltid med flex).

  • Anonym (Ts)
    EmberEyes skrev 2019-03-14 22:56:42 följande:

    Fler varningsflaggor. Jag hoppas innerligt att du inte ska behöva dyka upp på mitt jobb om några år, eller ännu värre bli upphittad i ett dike någonstans.


    Men tanke på att varken han eller jag är våldsamma, och ja jag vet då vi varit tillsammans i 3 år o aldrig hamnat i en situation där jag varit rädd osv, så kan du nog sluta oroa dig. Vi har det väldigt bra. :)
Svar på tråden Regler i förhållande