• cosinus

    Är så trött!! Syskonbråk o annat!

    Min äldsta var också sjukt dålig på att leka själv, och ja det är tärande.

    Men rent allmänt så försök att ha en plan för dagen och att involvera 3.5-åringen. Barn behöver inte nödvändigtvis leka. De kan lika gärna hjälpa till med sånt man vill ha gjort även om det tar 10 ggr längre.

    Låt honom hjälpa dig att para ihop strumpor, dela upp tvätten i olika färger och såna saker.

    Låt honom hjälpa till att hacka gurka till maten (vill man inte ge en halvvass kniv kan man skala gurkan först då tar man sig igenom den med en vanlig bordskniv utan problem), låt honom duka, duka av, hjälpa till att plocka diskmaskinen. När saker är gjorda så får han bestämma vad ni ska göra och då tar du dig 15 min att göra precis som han vill.

    När ni är ute låt honom välja vilken väg ni ska gå. Jag minns fortfarande det som den bästa leken från när jag var barn. Jag fick bestämma varannan korsning, mamma varannan. Jag var alltid lika förvånad när vi plötsligt var hemma igen.

    När ni lägger pussel kom överens om att han ska lägga 5 bitar och sen lägger du t ex 2. Då bygger ni tillsammans men det blir lite tid mellan så du behöver inte sitta bredvid hela tiden.

    Skriv ut coola mönster och låt honom bygga pärlplattor. Många barn tycker det är roligt att bygga om det blir något de tycker om. Mina har byggt allt från supermario till pokemons i pärlplattor. Det gör man ju med fördel på bordet också så även om lillebror är på golvet och nära kan du vid behov hjälpa storebror och lillebror kommer inte åt.

    Låt storebror önska mat, ta en promenad till affären och så får han handla allt som behövs. Det dödar tid och brukar vara poppis. Har ni ingen affär nära ta bussen, dödar ännu mer tid :)

Svar på tråden Är så trött!! Syskonbråk o annat!