Inlägg från: Anonym (Sant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sant)

    Är så trött!! Syskonbråk o annat!

    Pope Joan II skrev 2019-03-15 10:17:46 följande:

    Jag skulle säga att det förmodligen är vanligare att de inte kan det än att de kan det. 3-åringar leker gärna med andra barn - oftast bredvid dem.

    Han kan leka, och det är huvudsaken. Det är inte alls viktigt att han inte kan leka själv. Att han vill ha en förälder som speglar hans lek och som interagerar med honom i det han gör är helt normalt och väldigt väldigt vanligt. 

    Många vuxna som själva blivit föräldrar verkar tro att det där med lek på något sätt skulle innebära frigjord ensamtid för föräldrarna där de kan dricka kaffe och ägna sig åt annat, men lek är en färdighet som barn måste tillägna sig genom träning och den är bland annat till för att främja deras utveckling, deras förståelse av omvärlden, konfliktträning och övriga sociala samspel och för majoriteten mindre barn är det väsentligt att vuxna finns bredvid dem när de ska leka. 

    Att din son är extra angelägen om din närvaro och ditt deltagande är för att ni har fått barn tätt. Han måste förstås hålla ögonen på både lillebror och dig och han vill givetvis ha en stor del av samvarokakan. 


    Sammanfattar allt ts behöver förstå.
  • Anonym (Sant)
    Anonym (sessan) skrev 2019-03-15 16:12:53 följande:

    Det är inte så att förskolan misstänker en diagnos?

    Prata med pedagogerna på förskolan, be att en specialpedagog kommer till förskolan och observerar ditt barn. Så här kan ni ju inte ha det. Var finns pappan? Får du hjälp av din man/sambo?


    Men herregud! Kan inte alla obegåvade föräldrar som inte begriper barnpsykologi få en diagnos?
  • Anonym (Sant)
    Anonym (K) skrev 2019-03-15 23:26:06 följande:

    Oj, min treåring leker jämt med sig själv. Rätt avancerade rollekar där hon leker att hon är mamma till sina dockor, hon lagar mat, mm. Alltid!


    Ja men herregud, människor är individer och inte masskopierade dockor. Helt sjukt hur föräldrar ska ha diagnoser så fort barnen inte motsvarar deras bild av hur en treåring ska vara. Treåringar är OLIKA individer dom också! Har ni själva blivit förstörda av att gå på dagis sen tidig ålder (institutionaliserade) där ni fått lära er att lyda och vara lika och att dom som inte passade in i systemet var det något fel på?
Svar på tråden Är så trött!! Syskonbråk o annat!