Inlägg från: Anonym (sessan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sessan)

    Är så trött!! Syskonbråk o annat!

    Anonym (mamman) skrev 2019-03-15 09:31:53 följande:

    Det låter ju faktiskt helt normalt, det du berättar. Syskon gnabbas. Så kommer det ju alltid att vara.

    En treåring kan knappt leka själv, det går inte att vara självständig vid tre års ålder. Det är bara tiden som kan hjälpa till, om några år leker de bättre både ihop och isär. 


    Fast vi har en son som är som snart blir 3 år och han leker själv. Leker med bilar, bygger brio tågbana, leker med tåg. Han har kunnat leka själv ett sen några månader tillbaka.
  • Anonym (sessan)

    Det är inte så att förskolan misstänker en diagnos?

    Prata med pedagogerna på förskolan, be att en specialpedagog kommer till förskolan och observerar ditt barn. Så här kan ni ju inte ha det. Var finns pappan? Får du hjälp av din man/sambo?

  • Anonym (sessan)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-15 16:22:47 följande:

    Besvarat det ang maken innan. Han finns o stöttar. Lika jobbigt för honom.

    Diagnos. Nja. Lite Aspbergers drag möjligtvis. Spec ped har och är inkopplad.

    Förskolan upplever ju inte denna rastlöshet på samma sätt. Han är sysselsatt där och kan välja vad han vill göra osv. Leker mer där men inte jättelekande där heller. Men ändå mer än hemma. Men han är mer av en play doh, pyssel pojke på förskolan. Bygga med duplo magneter osv. Läsa böcker etc. älskar vara i motorikrummet o springa runt och få röra på sig med de andra barnen. Är intresserad av barnen och tar kontakt men just leken är svår för honom.

    Men de har flaggat på fsk att han har svårt med leken och det sociala samspelet till viss del. Därför som jag skrivit också att det är mer eller mindre samma på fsk.

    Personligen så tror jag nog att han har lite AST drag men tror inte att han skulle fylla diagnoskriterier för en fullständig diagnos faktiskt.

    Och detta jag beskriver i TS är ofta. Men så klart inte hela tiden. Nu är det mkt sjukdomar. Mkt hemma. Mindre stimulans med barn/andra än oss här hemma. Då blir det värre. Och så trots på det som gör det hela extra spännande. :-/


    Bra att specialpedagog redan är inkopplad. Vi har en son som har autism nivå 1 samt drag av adhd. Just svårigheter med det sociala samspelet kan vara tecken på autism. Bra att ni är medvetna om ert barns svårigheter. Fortsätt ha en bra kontakt med förskolan. Be om ett uppföljningsmöte. Du kan också alltid ringa till BUP för råd och stöd.
  • Anonym (sessan)
    Anonym (Sant) skrev 2019-03-15 16:18:53 följande:

    Men herregud! Kan inte alla obegåvade föräldrar som inte begriper barnpsykologi få en diagnos?


    Om du orkar läsa ts svar så gör det. Idag är det npf-dagen. Om du nu vet vad det står för.
  • Anonym (sessan)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-15 16:33:19 följande:

    Tack. Vi har möten bokade. Bvc psykolog har varit inkopplad. Tyckte inte hon hörde något alarmerande. Med tanke på sonens historik också. För tidigt född 2 mån. Intensivvård en månad osv.

    Men vi håller koll. Han har svårt med dessa saker. Sen om det uppfyller diagnos återstår ju att se.

    Vad innebär nivå 1? Och när fick ni diagnosen om man får fråga?


    Absolut, självklart får du fråga. Nivå 1 är lindrigt. Vår son kan t ex vara med på släktkalas osv. Vi kan åka på semester ihop hela familjen. En del barn med npf-diagnoser måste nästan övervakas hela tiden. Googla autism så finns mycket information att hitta. Sonen var över 10 år när han fick sin diagnos. Så när han gick på förskola märktes inget.

    Det började i skolan sen. Idag vet jag att läs- och skrivsvårigheter är typiskt för adhd.

    En npf-diagnos är ingen sjukdom utan ett sätt att vara.

    Lycka till med er son och sök hjälp! Det finns grupper på Facebook som man kan gå med i också. Ibland är det skönt att läsa om andra i samma situation. Man är inte ensam.

    Kram kram
  • Anonym (sessan)

    Hej!

    Han går i en specialklass med resurser. Har anpassad skolgång. Äter medicin. Ofta hamnar de här barnen i kläm i skolan. De är ofta för smarta för att gå i särskola men klarar inte heller för stora klasser i stökig miljö.

Svar på tråden Är så trött!! Syskonbråk o annat!