Inlägg från: Anonym (Sanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sanna)

    Överbetalda gnälliga sjuksköterskor

    Tiina87 skrev 2019-03-15 20:23:25 följande:
    Därför att jag vill ha svar på min fråga. Det är därför folk ställer frågor...
    Jag kan svara åt dig.

    Om man diskuterar saker så kanske det händer något nångång. Om alla håller käften så händer inget någonsin.

    Tänk om alla hade hållit käften på 1850-1890-talet. Då hade vi inte haft något alls av det vi har nu. Inga rättigheter för arbetare, inga snitt-8-timmars arbetsdag, inga ens aviga semesterveckor, inga fackföreningar, ingen arbetarrörese, ingenting. Hur tror du vi fick dessa saker? Svaret är: Genom att diskutera det i det oändliga tills det tills slut hände något.
  • Anonym (Sanna)
    Anonym (ja) skrev 2019-03-15 21:39:47 följande:

    Med största sannolikhet är de nya sjuksköterskorna med hög ingångslön lika missnöjda som de andra. Att vara missnöjd med lönen verkar programmeras in redan på högskolan i blivande sjuksköterskor. Gnälligaste yrkesgruppen som finns. Tänk om poliser gnällde så hela tiden.


    Jag gnäller inte på min lön, däremot gnäller jag lite på löneutvecklingen. Jag tycker att ingångslönerna är för höga. Löjligt höga i vissa fall. Jag är själv ganska ny och jag tycker att det är en jävla skam att jag har lika hög lön som kollegan som jobbat i 30 år, och ännu värre är det att syrran som kom in förra året, helt nyexad, har högre lön än oss båda, och vi har verkligen inte dålig lön egentligen.
  • Anonym (Sanna)
    Anonym (Gurgal) skrev 2019-03-16 17:40:43 följande:
    Väldigt generell fråga men hur har ni sån koll på allas lön?

    Är det något som diskuteras öppet bland personalen?

    Jag har aldrig stött på att man pratar om lön med kollegor i min karriär. Däremot kan man ju kolla generella lönenivåer och se om det skrivs ut löneläge i jobbannonser t ex.
    Vi talade om det öppet en period för att vi desperat ville ha en eller två nya kollegor istället för ett större lönelyft. 
Svar på tråden Överbetalda gnälliga sjuksköterskor