Inlägg från: Anonym (märken) |Visa alla inlägg
  • Anonym (märken)

    Har skolan rätt att "tvinga" barnen utsättas för förnedrande aktiviteter?

    Anonym (Förstår) skrev 2019-03-20 08:18:42 följande:
    Hej TS! Jag förstår hur du känner och vad du menar, men hur löser man sånt här? Vi har 4 barn och är väl inte heller superrika, men inte fattiga heller. Dock prioriterar jag barnens kläder och utrustning av just de anledningar du tar upp.

    Barnen har adidasryggsäckar, adidasskor, adidasträningskläder...converse.., de har nya cyklar som ju syns på skolan, nya fina skridskor mm. Och detta eftersom de flesta andra barn i skolan har detta också. Jag köper hellre nya snygga vårskor som är lite dyrare till barnen än något annat till mig själv om jag måste välja. Dyrare skor håller ju dessutom bättre.

    Vi åker inte heller skidor, och sist då ena tjejen skulle åka slalom med skolan (man fick välja slalom/pulka) så hyrde vi där på plats för 150kr, och det var det många som gjorde. Hade man velat ha en kostnadsfri aktivitet så fanns ju pulkaalternativet.

    Visst bidrar vi till den osunda materialismen där en del barn som din dotter hamnar utanför, och det är jag ledsen för. Men skolvärlden är hård, barnen har det tufft ändå, och jag vill att mina barn ska ha samma chans som de med så kallade goda förutsättningar. Vi bor i ett medelklassområde, bara villor här, förort i Stockholm. Givetvis finns det de med mycket pengar här men många har det nog som oss, normala eller vad man ska säga.

    Vad det gäller gymnastiken får du ta detta med rektorn om du får dåligt gehör av gymnastikläraren. Inget barn ska ju bli mobbad. Men sådana tävlingar du beskriver förekommer ju, och det är tråkigt att din dottter hamnar efter, men ni kanske kan vara ute mer, försöka träna upp hennes kondition?
    Fast jag blir så fascinerad av detta. Det känns alltid som att det är de som är fattigare som bryr sig om märken osv. Vi har råd med de kläder vi vill ha men köper ofta så billigt som möjligt. Mina barn (2:an och 4:an) har aldrig frågat efter ett visst märke på en enda pryl. Eller brytt sig om HUR slalomskidorna ser ut osv. Vi köper gärna vinterutrustningen begagnat osv.
Svar på tråden Har skolan rätt att "tvinga" barnen utsättas för förnedrande aktiviteter?