Inlägg från: Babymama |Visa alla inlägg
  • Babymama

    Västkusten 2019

    Vi semestrar varje sommar på Bjärehalvön och Kullahalvön. Det är ju inte den nordligare delen av västkusten förstås utan Skåne, men helt fantastiskt och väldigt barnvänligt. Campa kan du göra överallt, ex i Torekov. Då kan ni besöka Hovs Hallar och bada från klipporna där, fiska (små) krabbor i småbåtshamnen, ta lilla färjan över till Halland Väderö en dag, eller besök Båstad nån dag kanske. Hyr cyklar och cykla längs med Bjärekusten, så himla mysigt. Eller vandra en dag längs Skåneleden som följer havet längs hela Bjäre. Det gjorde jag alltid som liten med mina föräldrar. Ängelholms hembygdsparken har en äventyrsbana i trädtoppar som säkert är jättespännande för lite äldre barn. De har även gratis teater, en hel del djur man kan klappa osv.

    En tur till Kullahalvön på andra sidan bukten (ca 45-50 min bil från Torekov) där man kan äventyrspromenera sig ner till Lars Vilks Nimis är världens grej för barn i dina barns åldrar! Ta med picknick och låt barnen klättra i tornen. Besöka fyren i Mölle (utsikten!) brukar vi också göra och sen äta lunch på Krukmakeriet i Mölle. Sen kan man fika på mysiga Flickorna Lundgrens café som är väldigt pittoreskt. Eller ta en tur till Hbg och kanske ta färjan över till Helsingør. Finns en massa outlets i Höganäs om man gillar sånt. Har aldrig besökt Tropikariet i Hbg men har läst bra recensioner om det. Kanske värt ett besök?

    En av de bästa grejerna med allt detta är att det är så pass nära till allt på Bjäre. Med bas där hinner man med att vara både lite naturnära och barnvänlig men ändå äta gott och sightseea!

  • Babymama

    Sälsafari utgår förresten från Torekovs hamn, det har jag länge tänkt åka på men har lite för små barn än tyvärr!

Svar på tråden Västkusten 2019