• Plupp73

    Min bästa vän blir min chef

    Jag har sedan 7 år tillbaka en otroligt nära vän, en sådan bästa vän jag tänker att alla drömmer om. Vi pratar dagligen utan uppehåll - om precis allt. Vi delar våra livshemligheter, sådant inte ens våra partners vet om. Vi skrattar, gråter, flamsar och jobbar ihop - och höjer livskvaliteten påtagligt för varandra. 
    Vi har arbetet ihop i många år, och vänskapen har stärkts av det, även om vi till största delen håller den på privat plan.
    Vi skulle båda ringa varandra i fösta hand om livet kraschade, om det så var mitt i natten. vi har tom kolla på varandras menscyklar, fastän vi är 45+.

    Nu kommer hon troligast att bli chef över min sektion, och knäppt nog efter ett förslag på omorganisation av vår verksamhet. Problemet är att vi tidigare lyckats parera bort att hamna som chef och underställd, just för att det varesig skall bli problem på jobbet eller i vår relation. Vi är inte bara polare eller bra kollegor, utan riktiga bästa vänner. 

    Nu blir det svårare. Jag vill helst ha samma chef som arbetsgruppen, men helst vill vi ju inte vara chef/underställd.

    Har någon erfarenheter eller några råd att ge?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-03-20 20:56
    Menade att skriva att jag gav ett förlag på omorganisation, vilket gick igenom och gjorde henne till chef över vår sektion.

  • Svar på tråden Min bästa vän blir min chef
  • Plupp73
    Glinda från Oz skrev 2019-03-21 08:06:18 följande:

    Kanske för att ts inte ville sabba sin väns karriär.


    Helt rätt.

    Hon är min allra bästa vän, och jag tror uppriktigt att hon skulle göra just det jobbet fenomenalt, och dessutom passar det bättre ihop med hennes övriga uppgifter än det hon nu gör. Nu är hon väldigt stressbelastad och trött.

    För verksamheten hade denna förändring också varit bra.

    Jag bryr mig om henne! Man kan inte enbart tänka på sig själv.

    Vi önskar givetvis inte att vara chef/underställd, men det får ju lösa sig...
Svar på tråden Min bästa vän blir min chef